Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát miért tetszettek engedni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép vasárnap reggelt kívánok mindenkinek! Remélem, senkit nem vitt el a szél az olvasóink közül. Azt meg sajnos tudom, hogy azok közül sem vitt el senkit, akikért nem ejtenék túlságosan sok könnyet. Sűrű hetünk volt, bár ez mostanában nem igazán ritka jelenség. Megtudhattuk például, hogy Orbán Viktor Kiskőrösön fog szónokolni március 15-én. Vagy az van, hogy nem mer kiállni a Nemzeti Múzeum elé egy központi ünnepség keretében, vagy nem engedik oda kiállni. Ezért azt találták ki, hogy Petőfi szülőházánál tolják ki a hívek elé, és alig hiszem, hogy bárki oda csámpázhatna merő kíváncsiságból. De ott legalább kevesebbet kell kordonozni, gondolom, a kiválasztottak már megkapták a meghívókat. Érdekelne, ki találta ki Petőfi szülőhelyét és miért? Jövőre Ácsteszérre mennek? Táncsics ott született, okot tehát lehet találni. De amennyire én tudom, 1848. eseményei nem Kiskőrösön, még csak nem is Ácsteszéren zajlottak, hanem Budapesten. Ha semmi más oka nem lenne a központi ünnepséget itt tartani, ez is elég lenne szerintem. De nekünk ilyen újító szellemű konzervatívok jutottak, ha így folytatják, a következő nemzeti ünnep Orbán Viktor fürdőkádjában lesz megtartva. Ott legalább magára tudja zárni az ajtót.

Szíjjártó Petikéből Peti lett. Ezt nem én találtam ki, Szijjártó Péter posztolta ki a közösségi oldalára a nagy hírt, hogy a fia betöltött a tizenkettedik évét. Ez eléggé vargajuditos, aztán ha valami van, majd lehet rinyálni, hogy a család szent, a gyerek szent, és a geci újságírók belerángatják a szenteket a napi csatározásokba. De ha már eszembe jutott Varga Judit, felhívnám valamire a kedves olvasók még náluk is kedvesebb figyelmét. Már nem a gonosz Brüsszel és a szankciók, nem is Soros tehet arról, hogy valahogy sehogy nem akarnak érkezni az uniós pénzek, hanem:

❗️A dollárbaloldal a kezdet kezdete óta mindent megtett annak érdekében, hogy minél több akadályt gördítsen a Bizottsággal való tárgyalások elé, hogy a magyar emberek ne jussanak hozzá a nekik járó forrásokhoz.
🇭🇺 Magyarország azonban nem hagyja magát! Az igazságügyi csomaggal kapcsolatos tárgyalások gyakorlatilag a finisben vannak. Tovább dolgozunk azért, hogy a magyar emberek megkapják az őket jogosan megillető forrásokat❗️(Facebook/Varga Judit)

Akkor most az van, hogy a gonoszdi baloldal meggátolta a rubeleuro-jobboldalt abban, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal? Hát miért tetszettek engedni? Én meg azt hittem, mivel a Fidesz egypártrendszerben tolja, Orbán Viktor pedig erősen rákapott a rendeleti kormányzásra, tökéletesen mindegy, hogy a baloldal vagy az ellenzék mit csinál, mert a közelébe sem jutnak a döntéseknek. Még egy nyomorult bizottsági meghallgatást sem tudnak elérni, parlamenti javaslatot hiába adnak be, a kormánypárt röhögve söpri le az asztalról. Erre most az derül ki, hogy Brüsszelben meg ekkora hatalmuk van? Nofene! Csak azt érteném meg, hogy mi a titka a vezérnek, hogyan lehet még mindig ő a kormányfő, hiszen az USA-tól Soros Györgyön át a komplett Európai Unióig, és persze a nagyon potens magyar baloldalig mindenki az ő bukását akarja. Legalábbis ezt látjuk, halljuk, olvassuk minden áldott napon, nem önként, hanem mert az arcunkba tolják. Mindenki fenyegeti, támadja, vérét inná, bukásán dolgozik, mégis ő, a legkisebb szegénylegény, a soha nem volt, soha nem van és soha nem lesz gazdag ember, az utcai harcos egymaga leveri az ellene fenekedő világot. Lehetséges, hogy jó ideig csak az ő fejében nyüzsögtek az ellenségek, mostanra meg már jogos önvédelemnek lehet nevezni, ha valaki örömmel látná a bukását?

Erős verseny van az országban. Még nem dőlt el, hogy az akkumulátorgyárak lepik el előbb a talajt, vagy az egyház veszi el- és át sebesebben az ingatlanokat. Ha így haladunk, sorra kerülnek a magáningatlanok, mert elfogy az, ami eddig köztulajdon volt. Vagy valamelyik stróman, vagy az egyház, de valaki viszi. Már csak az hiányzik, hogy Matolcsy György legyen a forradalmi ellenálló, és akkor tényleg meg is vagyunk örökre. Esetleg alakíthatnának valami duót Simicska Lajossal, én örömmel befizetnék egy előadásukra, melyben elmesélik, hogyan is bomlasztották ők belülről a rendszert, mert az elveik, a meggyőződésük ezt diktálta. Aztán azt nézném meg, ahogy a hatóságok mindenféle huncutságot találnak a Jegybank alapítványainál, ezért sajnos át kell vennie a Fidesznek az irányítást – nem mintha most nem, de azon belül is biztosan vannak Orbánhoz, és vannak Matolcsyhoz lojálisak -, és mivel a baj soha nem jár egyedül az is kiderülne, hogy a jegybankelnök kicsi fiának üzletei körül semmi nem stimmel. Érdekes előadás lenne, és én nem zárnám ki, hogy másorra kerül.
Ameddig ez bekövetkezik, élvezzük a viszonylagos békét és nyugalmat, jó pihenést, kellemes vasárnapot kívánok. Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.