Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És ha megint Palpatine nagyúrra fogunk szavazni, aki ő majd elhozza a galaxisok közötti békét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint nem volt vicces, amit tegnap előadott Orbán Jézus Krisztus szupersztár a 13 éve saját párt- és hatalmi célokra használt, cserébe közpénzből működő közrádióban. Fő témakörök a mindentudás egyetemén, ahol tanár úr elmagyarázta a jelen állás szerinti tantárgyakhoz kapcsolódó kötelezően bemagolásra váró tételeket: háborúpárti baloldal, békepárti jobboldal, a Nyugat háborús lázban ég, lokális háborúból világháború, szankciós infláció, genderügy.

Akár Drábik úr is kiabálhatna a közrádióban péntekenként, az ő kiabálásainak is körülbelül annyi a valóságtartalma, mint a funkcióban lévő miniszterelnök menetrend szerinti riogatásainak. Azt nem értem, hogy tud ez a figura mindenhez érteni. Egy miniszterelnöknek egyáltalán nem kell mindenhez érteni, azért vannak szaktárcák, miniszterek, államtitkárok, tanácsadók, akik jó esetben egy-egy terület valódi szakértői. Ja, hogy ez Magyarország? Hogy itt minden másképpen van? Pardon. Tehát itt ez a normális ügymenet: az Orbán nevű dönt mindenről, ő tud jobban mindent, és ehhez alkalmazkodik a szolgahad. A valóságot hajlítják a teletabik szintjén csodálkozó választóik szellemi szintjére. Hogy ha elmennek a kocsmába vagy a játszótérre a gyerekkel, akkor legyen pontos fogalmuk a körülöttük lévő álomszerű világról. Ha netán érvelni kell, vagy véleményt formálni, akkor legyen muníció válaszolni az esetleg felvetődő kínzó kérdésekre. Hogy például. A fos ukránok is mit akarnak? Nem is léteznek. Ha Putyin akarná, már holnap Kijevben reggelizne Zelenszkij hullája felett. Azért ez nem annyira egyszerű háború, azért ennek volt előzménye, az oroszok nem véletlenül támadtak, höhö. Napestig lehetne sorolni a sok szakértő hozzászóló megnyilvánulásait adott témában, mostanság leginkább a háború témakörében.

A vezénylő tábornok imád riogatni és feszültséget kelteni, és ez úgy működik, hogy ha mond valami orbitális baromságot, akkor ahhoz, hogy az megállja a helyét és hasson, még nagyobbat kell mondani, hogy ismét téma legyen. Bagatellizáld, vagy emeld az égig! Így jutottunk el odáig, hogy most már harmadik világháború lesz. Gondolom, utána jön az űrháború, aztán a csillagok háborúja, és ha ügyesen megint Palpatine nagyúrra fogunk szavazni, aki ő majd elhozza a galaxisok között a békét. De csak Trump után, mert az nem jedi, mint Biden, hanem shit lovag. Orbán sem padaván már, hanem Darth Viktorusszá vedlik majd át, ha itt lesz az ideje, és nem luxus Air Busszal fog repkedni, hanem egy csillagrombolóval, ha úgy hozza kedve. De ez még odébb van, egyelőre ez van:

Mi vagyunk az egyetlenek, akiket békepártinak lehet nevezni a Vatikán mellett, az is egy állam végül is, bár nem tagja az Európai Uniónak, az ő nagy szerencséjükre, azt hiszem, érdekes viták lennének, mondjuk, genderkérdésben. Tehát a Vatikán mellett lényegében Magyarország az egyetlen, amely békepárti, mindenki más háborúpárti, de mindenkinek mások az érdekei.

A röhögőgörcs megakadályozott abban, hogy ezt kommentálni tudjam, főleg mert sikerült megfejelni azzal a fejtegetéssel, hogy azért annyira nem vagyunk békepártiak, ha rólunk van szó, csak ha másokról van szó:

Az első dolog, hogy van olyan helyzet, amikor az embernek megtámadják a hazáját, és azt meg kell védeni. Tehát a hadsereg nem egy luxus, és nem egy ilyen történelmi szokás, mármint hogy egy országnak legyen hadserege, arra szükség van, szükség lehet. Sőt, minél kevésbé van hadsereged, és minél gyengébbnek látszol, annál inkább ki vagy téve más országok rád vonatkozó rosszindulatának, vagy rád nézve hátrányos terveinek.

Tehát van a hozzánk hasonlóan békepárti Vatikán, aminek a hadserege egy 150 fős svájci gárdistákból álló csapat. Ebbe bele van számolva a fúvós zenekar is meg a szakács is. Kérdezem én, mikor és ki akarta megtámadni mostanság a Vatikánt, és ha ez bekövetkezne, akkor mennyi idő kellene ahhoz, hogy elfoglalják a kicsiny államot? 

A másik. Ha minket megtámadna valaki, akkor mi lenne? Mert valamiért az igehirdetésben nem találtam a NATO említését, amelynek mi azért elég régóta a tagjai vagyunk, és a NATO az, amelyik garantálják az ország biztonságát. Legalábbis 95%-ban. A maradékért a honvédség felel, de ahogy az ott zajló eseményeket elnézem a 45 év feletti tisztek nyugdíjazásától Novák férjéig és az ő OKJ-s alezredesi rangjáig, olyan nagyon nem megnyugtató  a helyzet. Legfeljebb a teletabik számára. Nekem egyáltalán nem az. És ha netán bárki, úgy értem BÁRKI megtámadna minket, akkor én inkább bízom a NATO-ban, mint a Dundi Rambo ítélőképességében. De ha már itt tartunk. Ki a tök támadna meg minket? Legfeljebb az oroszok, más országok nem hinném, hogy ezzel lennének elfoglalva. Bár ahogy a Karmelitából származó hisztériát és egércincogást nézem és hallgatom, lehet, hogy valamelyik nagyobb ország idejön és kioszt egy kokit nekünk Orbán miatt. Másért nem nagyon hinném, hogy mi komoly préda lennénk. Van egy darab Balatonunk, amit a NER már elfoglalt, van vagy egy hegyünk is, ami nehezen 1000 méter fölé emelkedett. És? Ennyi. Ja, és van egy valag összeszerelő üzemünk, és lesz egy valag akkumulátorgyárunk. Stratégiailag marha fontos ország vagyunk. Csoda, hogy eddig még nem igáztak le az egyik végétől a másikig.

De visszakanyarodva. Itt ugat a békéről meg a békevágyról, miközben azokat a szerencsétleneket 2015 óta szopatja, akik a szíriai háborúból menekültek Európába. Akkor nem sürgette annyira a békét, akkor nem rikácsolt, hogy el-Aszad álljon le a saját népe gyilkolásával. Akkor mindenki muszlim terrorista lett a csecsemőtől az aggastyánig, aki arabul beszélt. Akkor nem szirénázott, hogy nyakunkon a világháború, pedig volt rá esély. Ebbe most nem mennék bele, akit érdekel, hogy hány ország hányféleképpen lépett be a politikai erők mögé, annak ki fog kerekedni a szeme. És Putyin akkor is szügyig benne volt, és akkor sem a jó oldalon.

Itt meg újabb erős mondatok jöttek:

Azt hittük, hogy Európában véget értek a háborúk, itt már többet háború nem lesz, olyan biztonsági rendszereket sikerült fölépíteni, gondoltuk mi, amely eleve kizárja a háborút. Ezért ma nem nagyon tudná megmondani egy körzeti orvos vagy éppen egy tanár, vagy akár Ön itt, velem szemben, hogyha baj van, és hirtelen valamit tenni kell, akkor pontosan Önnek hova kell mennie, kihez kell bejelentkeznie, milyen munkát kéne vállalnia, hogy’ tud segíteni, hogy’ vehet részt az ország megvédésében. Ezt a tudásunkat – volt már ilyen tudásunk, most ez elveszett – majd újra kell éleszteni. Ezt országvédelmi tervnek nevezik, ezt építjük, lassan el fogunk jutni oda, amikor mind a 10 millió ember vagy legalább a nagykorúak tudják, hogy mit kell vagy kellene, ha készen állnának erre, tenniük baj esetén.

Na. A vírusra sem számított senki, aztán mégis megoldódott a dolog. Persze az orbáni különutas, impotens és dafke hozzáállás, a vírusban rejlő bődületes pénz, amin a NER kurva nagyot kaszált, minket különösen szarul érintett. Mind az adófizetők pénztárcáját, mind a hozzátartozók elvesztését illetően. Mindkét kategóriában a tragikus világelsők között végeztünk. Milliárdok az orosz oligarchák zsebébe a Szputnyikon keresztül, Kínának a horkolásgátlók, maszkok és a vakcina révén. A sikeres védekezés ellenére akkor is az ország lakói maradtak alul, ezt nem kellene elfelejteni.

Az országvédelmi terv pedig létezik, erre ott a katasztrófavédelemnek nevezett szervezet, valamint van tudtommal erre háborús protokoll is. Egyébként a civil lakosság védelme lenne az első, csak szólok. De mire minket megtámadna bárki is, addigra a NATO már rég reagálna. Egyébként is mióta kitört az orosz-ukrán háború, megerősített NATO kontingenst vontak össze Lengyelország és a háborúval érintett NATO-országok határain. Úgyhogy no para! Egyelőre az látszik, hogy az ukránokkal sem bírnak el az oroszok, akik három nap alatt elfoglalták Kelet-Ukrajnát (ja, nem), nemhogy egy világméretű ütőképes hadsereggel. 

A másik nagyon fontos dolog, amit pont a Fidesz temetett el és köpött egy nagyot a sírjára, az az ország tartalékgazdálkodási szervezete. Ez nem most volt, de most milyen jó lenne, ha lenne. Ez a szervezet tárolt olyan létfontosságú élelmiszereket, ruházatokat, felszereléseket, amelyeket egy vészhelyzet esetén a polgároknak ki lehetne osztani. Van ilyen a jelen helyzetben? Nincs. Miért nincs? Mert ezeket eladta a NER saját magának.

Az állam egyrészt azért tartalékol, hogy biztosan legyen meg a tartalék, másrészt hogy vészhelyzetben ne  élhessen vissza a helyzetével az a magáncég, akinél van áru.  Magyarország is így tett sok-sok évtizede, viszont néhány éve egyszerűen megszüntette a stratégia felhalmozással foglalkozó TIG Tartalékgazdálkodási Kft-t (miután az több milliárdot vesztett a Hungária brókerbotrányban).

Olvasni és tájékozódni. A többi a szokásos inflációs blabla volt, amit karácsonyra egy számjegyűvé fog farigcsálni. Mondjuk nekem van rá egy fogadásom, hogy ez sem fog sikerülni, de majd azt is kimagyarázza. Mert többnyire őfelsége mindig megtalálja a hibást és felelőst, és az általában nem ő szokott lenni, hanem az ellenség, aki mindig keresztbe tesz szegény Viktornak. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.