Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem politika. Ez celebeskedés és influenszerkedés, abból is a rosszabb fajta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Így vált Brüsszel egy közönséges zsarolóvá” címmel tett közzé egy propagandavideót Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az utóbbi időben nem csak Brüsszelt illette a „zsaroló” megnevezéssel, hanem a Magyar Orvosi Kamarát is. Mindenki azt hozza ki magából, amire képes és amit szabad neki. Hollikra ez különösen igaz. A kamera, ami vette, úgy mozgott, mintha egy viharba került hajón brekegett volna a beültetett hajú provokátor. Konkrétan ez a szint az, ahova az ellenzéknek le kell ereszkednie, ha hallatni akarja a hangját. Just do it, Feri!

Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy vergődik és agonizál a levágott fejű csirke. Még szaladgál a baromfiudvarban, de már nem tudja, hova, minek és miért megy neki. Körülbelül ezredik alkalommal írom le: a homárzabáló politikája megbukott. Nyilván nem itthon, hanem a nemzetközi porondon, aminek egyenes következménye az, hogy a civilizált nyugati demokráciákban, az EU-ban és a NATO-ban is egy súlytalan, kilapított konzervdobozra hasonlít. Pont egy olyanra, amibe mindenki belerúg az utcán, ha meglátja, poénból, vagy mert egész egyszerűen késztetést érez rá. Ez nem politika, ez nemzethalál. Kirabolta az országot a felcsúti küldetéstudat, frontálisan a betonfalnak csapódtunk.

Csak nehogy valaki abba a tévhitbe ringassa bele magát, hogy jaj de jó, akkor majd itthon is előbb-utóbb ez vár rájuk. Nem. Sajnos nem. Mire itthon észbe kapnak azok, akiknek kellene, addigra rég késő lesz. Addigra nagyon nagyon lesz a baj. Már most is az. Csak ezek még nem értik és nem fogják fel, hogy mi a tét. Ugyanez igaz a kollaboráns ellenzékre, amelyik olyan, mint az alkoholmentes sör: van, de minek? Ahogy elnéztem a parlamenti közvetítést az üres székeket, a röhögő és harmadik világháborút vizionáló Szijjártóval, a neonáci Toroczkaival és a többi kappanhangú megélhetésivel… Hát erre mondják azt, hogy ez még az álmoskönyvben sem jelentene semmi jót.

Aztán itt van a DK, amelyik csak azért is beemelte az off-shore gyanúba keveredett, mint tagadó, lebukott képviselőjét a parlamentbe, ezzel érvényt szerezve annak a közhelynek, miszerint ezek sem különbek a másiknál! Köszönjük, Feri, szép volt, Klári! Szerintem ennyit tudtok, ennyit értek. Ti, akik most az árnyékból barmoljátok szét azt, amit már egyszer szétvertetek összefogás címszó alatt. Gyurcsány most ugyanazt játssza mint az Orbán nevű, aki szisztematikusan kivégezte a számára konkurenciát jelentő pártokat, ami oké, erről szól a politika, de közben az orbánizmus az úristennek nem gyengül érdemben. Ez a tempó mennyivel jobb, mint amit a Fidesz művel? Hova van leírva, hogy a demokrácia párt versenye? Vagy ez, vagy az, más lehetőség nincs. Szerintem a választók többsége nem ezt akarja, bár fene tudja, én már ebben az országban csak nézek, mint Rozi a moziban. Bárhogy is van, bármit is akar a választó, ez majd hogy lesz? Két erő fog küzdeni egymással, és ha netán a DK nyer, akkor helyet cserél a Fidesszel? Akkor majd kitör a demokrácia? Akkor majd újra felragyog a nap?

Vicc ez az egész, apró és létező kivételekkel az egész ellenzéknek nevezett bólogatójánosok gyülekezete. Talán ha dolgoznának, ha egymással egyeztetnének, ha egy irányba húznák a szekeret és nem egymást vernék át a biztos fizetésért cserébe, akkor az nem Magyarország lenne. Igen, olyan a kormány, amilyen az ellenzéke. Ezt nem most találtam ki, nem is én találtam ki, de azt hiszem, nem kell magyarázni. Ennyire nem lehet balfasz és felelőtlen egyetlen liberális vagy szocdem vagy zöld sem, vagy mi mindennek titulálják ezek magukat. És az kinek mit mond, hogy a kétfarkúak magasan vernék a mezőnyt, ha most lenne a választás, és az MSZP be sem jutna a parlamentbe? Szégyen és gyalázat! Az, hogy itt tartunk, az nem csupán Orbán bűne. Jó mélyen nézzen magába mindegyik, aki magát ellenzékinek, baloldalinak vagy mi a fenének tartja. Hadházyn kívül a nagy része mit csinál azon kívül, hogy vagy a kölykét posztolja ki sétálás közben a Facebookra, vagy a vizslájával nyalakszik, vagy éppen táplálkozik valahol? Ez nem politika, kedves képviselők. Ez celebeskedés és influenszerkedés, abból is a rosszabb fajta. Nem lájkokat kell gyűjteni, hanem szavazatokat, és az változatlanul nem a közösségi média bugyraiban van elásva. Olyan jó lenne már eldönteni, hogy ki mit akar. Az Orbán nevű annak idején kivonult az egész frakciójával, amikor Gyurcsány rázendített. Mióta ugatja mindenki, hogy csinálják meg ezek is? Nem. Mindig van valami kifogás. Nagyon unalmas, néha vicces, legtöbbször idegesítő. Én viszonylag türelmes embernek gondolom magamat, de ha velem ilyen stílusban beszélne bármelyik fideszes, az biztos, hogy nem hagynám magam! Mit magam? Azokat, akiknek köszönhetően egyáltalán a tisztelt házban dolgozhatok. Ez a színház, ez a bohózat, ez a tragikomédia, amihez ezek asszisztálnak, végtelenül frusztráló. Ez baromi kevés lesz. Jövőre európai uniós és önkormányzati választások lesznek egy időben, jó reggelt!

Ennek fényében már az is nagyon unalmas, hogy nincs felület, hogy el vannak nyomva, hogy lejt a pálya. Oké. Nem megy? Akkor vissza lehet adni a mandátumot, és viszlát! Inkább ne legyen ott olyan, aki csak azért jár be, hogy felvegye a havi milliós fizetését, egy jót zabáljon a büfében, és utána mint aki jól végezte a dolgát hazaautókázzon a szolgálati autóval. Persze csak akkor, ha azért lettek képviselők, hogy tegyék azt, amire felhatalmazást kaptak. Szégyen, amit művelnek. 13 év alatt nemcsak az orbáni rezsim égette szénné az országot és saját magát a nemzetközi politikában, hanem az ellenzéknek nevezett, nem csak nyomokban megélhetésiek is. Rossz nézni, hallgatni azokat az erőtlen, sehova nem vezető, semmin nem változtató szóváltásokat, amelyekben 13 éve folyamatosan alulmaradnak. Ezért felesleges, vannak tisztességes polgári állások a magánszférában, vissza kell vonulni, aztán hagyni az egészet a fenébe. Jobb lenne ez  mindenkinek. Teljesen mindegy, hogy a kétharmaddal és a 135 bátorokkal vitatkozik-e valaki emezek közül, vagy nem, mert ennek így kurvára nincs értelme. Szánalmas és röhejes. És most nekem támadhat a DK kommandó, meg elküldhet a picsába, de vannak dolgok, amelyeken egyszerűen nem érdemes vitázni. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.