Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A feladat annyi, hogy üveges tekintettel nézzenek maguk elé, és helyeslően bólogassanak, ha meghallják a félisten hangját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valamiért kimaradt a pénteki igehirdetése a nagyúrnak, lehet, hogy kint maradt Egyiptomban és az egyiptomi szintén zenésszel való smúzolás után leröppent a Vörös-tenger valamelyik luxushoteljébe homárt zabálni. Nem mintha hiányozna a szellemi kútmérgezése, egyébként is a személyes zsibbasztás helyett a Facebook-oldalán így is eldicsekedett azzal, hogy mennyi jótéteménnyel kényezteti a jobbágyokat ezekben a vérzivataros időkben. Összesen 20, képekkel megtámasztott álintézkedéssel szórta tele a falát a kedvezményes vármegyebérletektől a hatósági tűzifáig. Hétfőn már elhadarta őket a parlamentben, de ezt a rengeteg jó hírt aligha jegyezték meg a hívek, úgyhogy adott a szájukra. Áldás, békesség!

Közben Szergej Lavrov, az orosz háborús bűnös szintén háborús bűnös külügyminisztere osztotta azt, amiből neki igen kevés jutott. A G20-ak indiai külügyminiszteri csúcsán azt kérdezték tőle, hogyan hatott a háború az orosz enerigiastratégiára, Szijjártó kebelbarátja pedig messziről indított: 

„A háború, amelyet mi próbálunk megállítani, és amelyet ellenünk indítottak, az ukrán népet felhasználva…” 

A jelen lévő, akadémikusokból, diplomatákból és üzletemberekből álló nemzetközi közönség erre a kijelentésre hangos nevetésben tört ki, Lavrov rövid szünetet tartott, de aztán folytatta mondandóját:

„(…) természetesen hatással volt Oroszország politikájára, beleértve az energiapolitikát is”.

Ezzel egy baj van szerintem, méghozzá az, hogy egyáltalán nem vicces. Emberek tíz- és százezrei halnak meg több mint egy éve egy önmagából kivetkőzött agresszor miatt, aki most már ott tart, most már úgy tudja, hogy valójában őt támadták meg. Le sem tagadhatnák egymást a Felcsúti Maradonával, mert ő is ugyanennyire fordítottan látja maga körül a világ dolgait. Olyan szép az, amikor egy elvetemült miatt az egész világnak vigyázzba kell vágnia magát, és alkalmazkodnia kell az elmebajához.

Mondjuk mi már hozzá vagyunk szokva, mert kicsiny hazánk is egyre inkább hasonlít egy zárt osztályra, ahol egy küldetéstudatos ejtette fogságba az egész intézményt, és a betegek tartják sakkban az ápolókat. Van ilyen, de ez nem annyira veszélyes az egész világra, maximum mi szívunk vele, de oda se neki, nem Orbán az első a történelem során, aki Napóleonnak képzeli magát. Majd lenyugszik, vagy ha nem, megöregszik. Mindenesetre legalább nincsenek atomfegyverei, meg katonasága, meg különösebben elrettentő halált okozó játékszerei. Igaz, pénze az van, rengeteg sok, úgyhogy azzal még több generáción keresztül tudja majd zsibbasztani a polgárokat. Ha ez így megy tovább, akkor Felcsúton lesz majd egy mauzóleum, ahol a hívek bármikor megcsodálhatják a bebalzsamozott Messiást, ha már nem lesz köztünk csak a porhüvelye. De szép is lesz. A halhatatlan kedves vezető, aki még holtában is bevételt termel majd az Orbán família elapadhatatlan bankszámlájára.

Mert igen, elolvastam a Válasz Online remek és megrázó tényfeltáró cikkét – mindenkinek ajánlom -, amelyben igen alaposan leírják, hogyan lopják el az ország pénzét, hogyan csorognak hihetetlen összegek a Tiborcz és Mészáros klánhoz. Az új trend a magántőkealapok nevű lopási lehetőség. Ez van. Állam az államban, a tőlünk ellopott közpénzekből finanszírozzák saját magukat, mindezt olyan durván, hogy az állami költségvetésben szinte már külön tételként szerepelhetne Orbán holdudvarának, pereputtyának egy-egy leágazása. Pont ezért van az, hogy ameddig ezek vannak hatalmon vannak, addig itt nem lesz euró, addig nem fog csökkeni az államadóság, addig legfeljebb a GDP fog nőni azon az áron, hogy azt is ellopják. Mindent, abszolút mindent. És csodálkozunk, hogy járhatatlanok az útjaink, hogy romokban az egészségügy, hogy kinyírták az oktatást, hogy nem jönnek az uniós pénzek, hogy olyan szinten korrupt az egész ország, hogy az a szájbabaszott Pegasus végül is saját magukat buktatta le? Mert az ellenséget akarták lehallgatni és megfigyelni, de aztán rájöttek, hogy itt olyan nincs, mert azt már rég likvidálták, ezért lépten nyomon a sajátjaikba botlanak bele. De szép is ez. Amikor már mindenki lop, a sajátjaid is a sajátjaidtól, ami mögött a sajátjaid vannak. Mint amikor a Fogd a pénzt és fuss című filmben egyszerre ketten akarják kirabolni ugyanazt a bankot.

Esély nincs itt normális államberendezkedésre még jónéhány évtizedig, az holtbiztos. Minden az övék, mindent ők felügyelnek, mindent ők irányítanak, mindent ők finanszíroznak abból, amit teljesen törvényesen elloptak. A maffia, mint olyan, új értelmet nyert Magyarországon. Az állam saját magát ejtette rabul, itt mindkét oldalnak egy a vezetője: a Keresztapa. A legális és az illegális egy kézben fut össze, tűnik el teljesen jogszerűen az országból, és landol svájci, kajmán-szigeteki és fene tudja még milyen offshore adóelkerülő paradicsomokban. A többi meg rohadjon meg, ossza be, egye meg, fűtse el. 2023-ban ugyanaz a helyzet, mint a háború utáni Magyarországon, ahol a nagyanyámék éltek úgy, mint most az ország nagy része. Semmi nem változott, lényegében semmi. És nem is fog, ezek gondoskodnak róla, hogy a sok szerencsétlen olyan dolgoknak tudjon örülni, hogy olcsóbban megy el egyik vármegyéből a másikba, vagy hogy a vármegye házában esetleg meghallgatja a panaszát a főispán úr, aki egyébként a falu polgárait jobbágyként foglalkoztatja a közmunkaprogram keretében szarért-húgyért. Mert legalább addig sem a segélyt issza el a kocsmában.

Micsoda szép világ, nem kell itt öngondoskodni, mert az úgysem menne ennek az ötéves iskolás szintjére lerugdosott populációnak, majd az eltorzult féldiktátor mutatja az irányt és kimagyarázza a kimagyarázhatatlant. Az alattvalók feladata csak annyi, hogy üveges tekintettel nézzenek maguk elé, és helyeslően bólogassanak, ha meghallják a félisten hangját. Az adja a legyőzhetetlenség érzését. Mert mi büszke nemzet vagyunk, voltunk és leszünk. Ennyi elég, még sok is. Ennyivel túl lehet élni, ennyi motiváció bőven elég. A jövőt hagyjuk, az nem létezik, bezzeg a múlt! Az igen! Abba bele lehet révedni és azzal mindent is megmagyarázni: a bűneinket, a jelenlegi helyzetünket, a sorsunkat. Azt, hogy nekünk ezt írta meg a drága jó Istenünk. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.