Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ostobaság és az önreflexióra való képtelenség esszenciája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Boldog csütörtököt, jó reggelt kívánok mindenkinek ebben a putyinista bűzt árasztó, nem a szabadságra, nem a népakaratra, nem a szabad véleménynyilvánításra, nem az őszinte beszédre épülő rendszerben, ahol csak az áldemokratikus forma adott, a tartalom viszont teljességgel hiányzik a díszletek mögül! Amit az az ember hozott a nyakunkra, aki ellenzékből pontosan látta, hogy mi a baj a putyinista politikai rendszerekkel. Igen, a legnagyobb baja az volt velük, hogy éppen nem ő volt a kakas a szemétdombon. Aztán ahogy felért a csúcsra, megcsinálta, tökélyre fejlesztette, azóta is tökéletesen működik. Kussoljon a hülye orvos a véleményével, kussoljon a több mint 40 ezer aktív orvost maga mögött tudó orvosi kamara, senkit nem érdekel a szakmai tények, amikről beszélnek. Az legalább eldőlt, hogy a büdös életben nem leszünk nyugati demokrácia. Ezzel a mentalitással, ezekkel az erkölcsökkel, ezekkel a figurákkal az ország élén biztosan nem. 

Azoknak is csodával határos szép napot kívánok, akiknek a férjéből nem lett mindössze öt hét kiképzés után alezredes a honvédségnél, mint például Novák Katalin hírhedten független államelnöknek Veres nevű urából. Miután Novák a honvédség főparancsnoka is a magyar jogrend szerint, immár hivatalosan az ura parancsnoka is lett, amit én rohadtul nem irigylek tőlük, nincs az a pénz, amiért eszembe jutna irigykedni ezekre a megélhetési ripacsokra. Ellenkezőleg. Bár azért engem kicsit aggasztana a legmagyarabb mimagyarok helyében, hogy ilyen öt hét alatt kiképzett alezredesek fogják megvédeni a hont, miközben semmi jót nem sejtet az, hogy ennek a katonai szempontból (is) jelentéktelen országnak a morálisan züllött vezetése éppen a NATO-val szórakozik. Az ócska ripacskodásnak az a része ugyanis a Novák család ügyeinél közérdekűbb – tegnap futottam egy kört ezzel kapcsolatban -, hogy vajon mit remélnek a nertársak, külön a doktorminiszterelnökök gyöngye attól a cirkusztól, amit Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása körül művelnek a szolgái, ám a megfejtéstől ma sem állhatnék távolabb.

A Fidesz és a KDNP tegnapi parlamenti performansza mellé odarakva Novák okoskodását (értsd: Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez egy könnyen eldönthető, technikai kérdés. Ez nem így van. Összetett döntésről van szó, súlyos következményekkel, így alaposan meg kell fontolni. Az én álláspontom egyértelmű: a jelenlegi helyzetben Svédország és Finnország NATO-csatlakozása indokolt), tényleg semmi más nem önt el, mint a hányingerrel vegyes értetlenkedés. Tehát Novák és a főnöke azt a műsort adják el, hogy ők rohadtul támogatják ezt a NATO-csatlakozást, csak sajnos a bátorak húzzák az időt, mert nekik kifogásuk van, ők meg vannak sértve, és különben ezeknek a hanyatló, hazudozó, rágalmazó skandinávoknak alkotmánybíróságuk sincs, mi a szart akarnak a NATO-ban?

És közben meg kiderül, hogy ennek a sértődéses ripacskodó mutatványnak amúgy a világon semmilyen pragmatikus haszna és értelme nincs, hiszen a Hende Csaba és Németh Zsolt (meg még ki tudja, kik) alkotta delegáció (Semjént is kéne vinni egyet házi rénszarvasokra lövöldözni) lényegében kirándulni megy Skandináviába. Legalábbis ha jól értelmeztem a Fidesz és a KDNP agysebészeinek eszmefuttatását. Akik arról beszéltek hosszasan és haszontalanul, hogy tökmindegy, mit tárgyalnak az elvtársaik Skandináviában, hogyan követelik a több tiszteletet a szuverén magyar korrupciónak, a bátor kétharmad mindenképpen meg fogja szavazni a két ország NATO-csatlakozását. Akkor is, ha Novák Elődke és az általa képviselt fideszes leányvállalat, a Mi Hazánk Mozgalom közben teátrálisan tüntet a békéért. Teljes elmebaj és tudathasadás, hogy a háborús Putyin legnagyobb rajongói egyben a legnagyobb békegalambok, akiket nem lehet csak úgy összezavarni azzal, hogy Moszkva indította a háborút, következésképpen Moszkva képes azt lezárni, akik állandóan köpködik a nyugati szövetségi rendszert, a NATO-tól és Brüsszeltől féltik az országot.

Szóval semmi értelme semminek, senki nem tudta megmagyarázni, miért kell tárgyalócsapatot küldeni Skandináviába, ha a Fidesz-KDNP már most tudja, hogy a tárgyalások tartalmától és eredményétől függetlenül (azokat a tárgyalásokat inkább nem akarom elképzelni) ők úgyis ratifikálják a ratifikálni valót, hogy francért kellett 7 hónapon keresztül maszatolni, hogy most mit kell még maszatolni, és a megfontolt bazári majmot játszani a zárószavazással, ha a MOK lemészárlásához elég volt 24 óra is. Mert csak. Mert az nem lehet, hogy a kicsinyes, korlátolt, ostoba bosszújuknak valahogy ne adjanak hangot, amiért az északi jóléti államok kritikával merték illetni a korrupt, banánköztársaságot építő illiberális Putyin-cseléd Orbán-kormányt és az udvartartást. Gondolom, azon megy a töprengés, hogy a zárószavazás előtt lengessék be a középső ujjukat Skandináviának, a rothadó Nyugatnak és NATO-nak, vagy majd ha sikerült megnyomni a gombokat.

Undorító ez a szívességet kérnek, miután kritizáltak bennünket, mégis hogy képzelik színjáték, amint a NATO szempontjából nulla súllyal és jelentőséggel bíró ország rendeletekkel kormányzó vezetése hepciáskodik, mert a finnek és svédek szóvá tették, hogy a felcsúti horda szétlopja ez EU-s pénzeket, miközben putyini mintára illiberális autokráciát épít, és nem menő. De hogy valami jó is legyen. Mindazonáltal A Legélesebb Kés a Fiókban díj feltétlenül jár a KDNP Juhász Hajnalkájának, aki tátott szájjal rongyolt bele a pártja és kormánya által képviselt kocsmadiplomácia péniszerdejébe és egy, a Coelho összes-t megszégyenítő aranyköpetbe foglalta az ostobaság és az önreflexióra való képtelenség fideszkádéenpés esszenciáját, miszerint:

Ha kérünk, akkor legyünk oly bölcsek, hogy előtte nem pofozunk (…) A bővítés mellett vagyunk, de olyan országok kérik a csatlakozást, akik akadályozzák az EU-s pénzekhez való hozzáférésünket, megkérdőjelezik az igazságszolgáltatásunkat”.

Az igen, öcsém. Telepakoljuk az országot Brüsszelt mocskoló, bombás plakátokkal, és közben tartjuk a markunkat, hogy nekünk kell a pénz, mert nekünk jár a pénz, mert nem is igaz, hogy ez itt nem demokrácia. Azért ez ütős. Van neki egy semennyire nem diszkrét, pikáns bűze. Egy nappal a MOK legyilkolása után aljas, alaptalan rágalomnak nevezni, hogy ez itt nem demokrácia és nem jogállam. Ezt talán még az tudná überelni, hogy miután felhergelték az uniós különutassághoz egyébként is hozzátáplált rajongóikat a finnek és a svédek ellen, jól megszavazzák Orbán és Novák kérésére a két ország NATO-csatlakozását, aztán letagadják az egészet. Ahogy a szankciókkal is teszik. Hogy ők ott se voltak, ők soha nem is értettek egyet vele, különben is Soros, Biden és a háborúpárti világösszeesküvés. Nem lenne meglepő azok után, hogy a Fidesz-KDNP békeharcos háborús országgyűlési határozati javaslatában egy fél mondatot sikerült szentelni Oroszországnak, vagyis az agresszornak. Ami szép, az szép, ezek most pont az állampárt legocsmányabb körei, pedig egyáltalán nem semmi az sem, amit tizenhárom éve művelnek.

Aminek következtében egyebekben is rohad minden, de a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva azt csinálnak, amit akarnak. Éjszaka sündörögnek, ahogy szoktak, belenyúlnak mindenbe, amibe csak lehet, és tényleg olyan, mintha bedobták volna a gyeplőt a lovak közé, hogy rohadjon meg az Európai Unió a korrupcióellenes, jogállamisági elvárásaival meg a pénzével.

A rendőrminiszter államtitkára a tanárokat szívatja még mindig, hogy majd minden idők béremelése jön, ha Brüsszelből megérkeznek a pénzek, miközben minden ábra azt mutatja, hogy dehogy taposnak ezek a pénzekért.

Közben rendületlenül szivárog a Varga Judit-Rogán Antal-Schadl György-Völner Pál ügy, a tegnapi szivárgás szerint Völner Pálnak odatelefonáltak a Belügyminisztériumból, hogy a MOK-ot kinyíró, a tanárokat szopató Pintér Sándor korábbi titkárságvezetője a végrehajtói pályázat határideje előtt szeretné letenni a szakvizsgát, kéne intézkedni.

Közben minden idők legcsaládbarátabb kormánya a családpolitikában is hatalmas sikereket halmozott fel. A népességfogyás 2011 óta akkora volt, mintha kiürült volna teljes Veszprém megye vagy a főváros egyötöde. A Kádár-kor hanyatló, utolsó évtizede óta nem volt ilyen rossz a helyzet. Sebaj, mert a dollárbaloldallal, Brüsszellel, a Nyugattal, Ukrajnával és mindenkivel harcban álló elvtársak legalább kormányozni tudnak. Most hogy ledarálták a MOK-ot, biztosan lesz idejük a jelentéktelen dolgokkal is foglalkozni. Ugyanis nem annyira szolgálja szerintem a demográfiai fordulatot, hogy csak hétköznap lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban, és akkor is csak csak reggel nyolc és délután négy között.

Nem baj, Rogán megoldja propagandával. Mert előre megy, nem hátra. És van aki tényleg: az állampárttal kéz a kézben hatalmaskodó egyház mindenképpen. Kiss-Rigó László orbánista szeged-csanádi püspök bejelentkezett kübekházi iskoláért és óvodáért is, holott egyik sem volt soha az egyházé. Ám mivel jogászék friss törvénye lehetővé teszi az egyházaknak, hogy olyan épületek tulajdonjogát kérjék maguknak, amikben hitéleti, szakrális, vagy köznevelési feladatokat látnak el, hát hajrá! Amit nem szégyellnek, azt viszik. És nem szégyellik. Ahogy Mészáros Bödőcs Lőrinc Tibor mondaná: Tudjátok, akinek ad a kormány, annak adatik. Vagy hogy magamat idézzem: nemhogy fehér folt, de fekete lyuk se marad ezek után. Ámen.

Címlapkép: Juhász Hajnalka KDNP-s képviselő és Szijjártó Péter az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 4-én. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

C

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.