Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha majd egyszer vége lesz ennek a borzalomnak, amihez Orbán lelkesen asszisztál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt belelendülnék a mondanivalóm közepébe, egy pár mondat erejéig visszakanyarodnék a homárzabáló miniszterelnök hétfői igehirdetésére, amit a Parlamentben adott elő, ahova valamiért késve érkezett meg. Biztosan nem bírja a gyomra a böjtöt, nincs hozzászokva a nem evéshez, vagy ez az intézmény iránti tisztelet megnyilvánulása volt. Mi vele ellentétben sajnos már túlságosan is hozzá vagyunk szokva az ő hazudozásaihoz, amelyeket olyan átéléssel ad elő, hogy néha elveszítjük a fonalat, és nem tudjuk a lépést tartani vele a száján kieső hazugságok tételes cáfolatát illetően. Nem ásnék nagyon mélyre, felesleges lenne, bizonyos értelemben minden szava arany. Pontosabban dehogy arany, rosszabb a ciánnál, ha vulgáris akarnék lenni, azt írnám, ölni tudna velük. Van, aki a nézésével teszi ezt, ő a cserepes száján kiáramló szótengerrel. Például: 

Ebben a két hónapban folytatódott az orosz–ukrán háború, újabb szankciókat hirdettek Brüsszelben, és világossá vált, hogy az energiaárak nem térnek vissza a háború előtti szinthez. A gáz ára az európai gáztározók föltöltése után is a háború előtti árak háromszorosa maradt. A brüsszeli szankciók és a magas energiaárak inflációt hoztak.

Hamis. Nem is boncolnám, vannak szakértői a témának, a valóság azonban ennél jóval árnyaltabb:

• Idén már közel 30 százalékkal csökkent a gázár a holland TTF gáztőzsdén, ami azt jelenti, hogy idén szinte biztosan nem kell ellátási hiány miatt aggódnunk. (január 17, Forbes)

• A hét második napján tovább folytatódik a gázár esése az irányadó holland gáztőzsdén. (február 21, Portfolio)

Lehet szemezgetni mindenkinek, akit érint, vagy érdekel a téma és a valóság, bár tudom, a híveknek ez fake news kategória. Náluk az igaz hivatalból hamis, ami meg orbitális nagy kamu, az startból igaz. Ez a konteósok, összeesküvés-elmélet hívők bugyra, oda árazta be a saját rajongótáborát. Itt van egy másik orbitális hazugság, amit szintén nem először pufogtatott el idén: 

Tájékoztatom Önöket, hogy az évvégi pénzügyi zárás azt mutatja, hogy Magyarország 4.000 milliárd forinttal többet költött energiára 2022-ben, mint 2021-ben. Ezt a pénzt Brüsszel vette ki a magyarok zsebéből a szankciókkal. Ebben a két hónapban véget ért a nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról. A 97 százalék „nem” világos akarat: a magyar emberek nem értenek egyet a brüsszeli szankciós politikával.

Magyarázzam részletesen? Nem kell, ugye? Semmi mást nem teszek amúgy se, a hazudozásait próbálom cáfolni, és nem mondom, hogy nem unalmas, mert de. Ezt egy óvodás talán még elhiszi két szabadfoglalkozás között, de akinek egy hangyafasznyi agy szorult a fejébe, az aligha. Akkor meg van értelme? Nincs. Tehát miután a saját akolmeleget árasztó közegében előadta a mondandóját, hibáztatta az ellenzéket, Brüsszelt, a szankciókat az ukránokat, a mindenkit, 3 (!!!) azaz HÁROM darab kormánygéppel és a sleppjével elvonult Kairóba smúzolni az egyiptomi diktátorral. 

A Parlamentben előadta a hattyú halálát, hogy milyen kurva nehéz év lesz, hogy megértést kér mindenkitől, majd milliókért elreppent délre zabálni, tivornyázni és rongyot rázni az adófizetők pénzén. Miért? Mert MEGTEHETI! Ráadásul egy olyan országba, ahol hasonlóan korrupt rendszer uralkodik, mint nálunk, csak ott a hadsereg az állam az államban, és nem 10 millióan, hanem 100 millióan élnek az országban. DE amiről továbbra is ugyanúgy vélekedik, az a háború.

A harcokat csak tűzszünettel lehet megállítani. Ezért tűzszünet kell, és béketárgyalások kellenek. Magyarország minden nemzetközi fórumon a békét szorgalmazza, és úgy látom, hogy a világ többsége, nagy többsége is a békét támogatja. Magyarország nem szigetelheti el magát a világ nagyobbik részétől, amely békét akar. Ezért Kína béketervét is fontosnak tartjuk, és támogatjuk. A háború kitörésének első évfordulóján Magyarországnak érdemes világossá tennie, hogy nem változtat korábbi álláspontján, ezért támogatom a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőit, hogy a háború évfordulóján a Tisztelt Ház határozatban rögzítse, hogy Magyarország békepárti marad, és a jövőben is ki akar maradni az orosz-ukrán háborúból.

Általában az úgy szokott lenni, hogy ha eszkalálódik egy fegyveres konfliktus, akkor a támadó fél bekopogtat ahhoz, akit meg akar támad, és megkérdezi, hogy mit szólna hozzá.

– Gyerekek, akkor mi lerohanunk titeket holnap délben, van esetleg ezzel valami problémátok?

– Igen, persze. Mi határozatban rögzítettük, hogy ki akarunk maradni a háborúból!

– Ja, oké, az más! Akkor bocsánat, majd megtámadunk valaki mást, aki örülne neki, ha megtámadnánk és legyilkolnánk a népét, szarrá lőnénk az országát, megerőszakolnánk az asszonyait, átnevelő táborba vinnénk a gyerekeit, és tömegsírokba lőnénk a civileit. Egyébként köszi, hogy szóltatok, mi kérünk elnézést, viszlát.

Amit ezek művelnek, az maga az abszurd. Ez a gusztustalan békepártiság, a feltett kéz és sunnyogás politikája, az áldozathibáztatás, a ti háborúzzatok, mi meg szívunk miatta narratíva, az ukránok is gecik, ne csodálkozzanak, hogy legyilkolják őket, meg nyelvtörvény meg a franc tudja, miket szoktak még előrángatni a revizionista embertelen és nacionalista hőbörgő hülyék, akikkel a konteógyáros napi szinten hiteti el, hogy az oroszok jogosan teszik azt, amit tesznek, Ukrajnának kéne engednie, és akkor itt béke lenne dumával. A sok kihipózott agyú morális hulla, aki szerint az USA a Sátán birodalma, a ruszkik meg az angyalok, akik csak védik az ukrán területeken élő orosz kisebbséget, akiket emezek napi szinten vegzálnak.

Ja. 2014-ben lett elbaszva ez az egész amikor a Putyin nevű annektálta a Krím-félszigetet és elcsatolta azt Ukrajnától. Amikor elkergették a Janukovics nevű szarházit, aki a népe közé lövetett, és aki természetesen Putyinhoz menekült. A forradalmárok pedig megtalálták a kacsalábon forgó rezidenciáját, amiben a WC is aranyból volt, nos, akkor jöttek rá, hogy köszönik szépen, ők ebből nem kérnek. Azok tökös emberek voltak, nem úgy, mint ez a megátalkodott magyar nép, aki a világon szerintem a párját ritkítva tapsikol annak, hogy Orbán és a sleppje kifossza és ideológiai handabandákkal kábítja. Büszke lehet magára minden magyar, aki ebben részt vesz. Úgy látszik, ez az ország egy olyan kukta, amelyiknek rossz a szelepe, aztán egyszer csak majd nem bírja a nyomást, és egész egyszerűen fel fog robbanni. De szép lesz. Kicsit olyan ez, mint amikor a terrorista robbanómellényben akarja beteljesíteni a küldetését a romlott világ ellen, aztán végül saját magát semmisíti meg. Nem kell nekünk háború, kinyírjuk mi egymást itt helyben, fegyverek és tankok nélkül is, és ez marhára tetszik egyeseknek. A kettesek meg hasznot húznak belőle, hiszen ha megosztod, akkor uralkodhatsz felettük és ez tökéletesen jól működik. De csak itt, csak velünk.

Azt hiszem, az alábbi videóban minden benne van, amire majd az utókornak minden oka meglesz szégyenkezni. És hagyján a szégyenkezés, de örüljünk, ha ezt nem árazzák be ellenünk, ha majd egyszer vége lesz ennek a borzalomnak, amihez Orbán lelkesen asszisztál.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.