Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán pontosan úgy szúrja hátba a barátait, ahogy az ellenségeit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám szombatot kívánok mindenkinek! Az én személyes kedvencem tegnapról az, hogy Romániában egy nap alatt elloptak egy egész hidat. Ez persze így önmagában még csak kis vicces-kategória, de az én Bálint kollégámnak valamiért azonnal az jutott az eszébe a hírről, hogy Mészáros Lőrincnek pediglen ma van a szülinapja. Általában nem különösebben szokott lázba hozni vadidegenek születésnapja, de Lölö nem vadidegen, ő olyan szinten közkincs, hogy valamennyiünk pénzét ő őrzi, tehát oda kell rá figyelni. Még akkor is, ha nagyjából egyedül van az országban, aki nem érti a saját szerepét. Akarva vagy akaratlanul, de óhatatlanul asszociálni kezd az ember. Nemzeti szülinap, ellopott híd… lehetséges lenne? Nem bírja a forgalmat a csúti libahíd, Lölö kap mellé egy másikat ajiba?

Bátor utcai harcosunk, a hamuban sült nemzeti inzultációkkal rendszeresen a brüsszeli csatába induló vétófejedelem szarjelzője alighanem bekapcsolt. Most éppen igyekszik mindenkit túlharsogva bömbölni, hogy mekkora áldozata ő (nem röhög, mert szétültetem!) az ukrajnai háborúnak, micsoda szörnyű véráldozatba kerül neki ez az egész. Feltételezem – nem saját gonoszságból, hanem tapasztalatból -, a következő versszak az lesz, hogy Brüsszel azonnal adjon pénzt. Ha így haladunk, fejpénzt fog követelni a Putyin haverja akaratából lemészárolt emberekért, pontosabban azokért, akik magyar nezetiségűek voltak. Tényleg már csak ez van hátra. Addig is, a bátrak bátra elkezdte rákenni a saját szarát a környezetére. Nem is őmiatta nem tárgyalta még a magyar parlament Svédország és Finnország NATO csatlakozását, hanem mert azok a fránya fideszes politikusok (értsd jól: füttyszóra ugró nerencek) huzakodnak. Innen üzenem nerencéknek, lesz ez még sokkal rosszabb is. Ahogy szorul a hurok, Orbán úgy próbál kibújni minden felelősség alól. Hamarosan kiderül, hogy ő ott sem volt (sehol), azt sem tudja, miről van szó, és neki soha nem is volt sem rálátása, sem döntési jogköre. Semmire. Sőt, nem is érti, mi történi, igazából a nyelvet sem beszéli. Szép lesz ez, én legalábbis egészen biztosan nagyon fogom élvezni. Valójában már most is nagyon élvezem.

Itt egy gyönyörű hír, ami garantáltan nem fér bele a pártmédia egyetlen aprócska sarkába sem: az unió csalás elleni hivatala, az OLAF 3,6 millió euro visszahívását javasolja. A pénzt Magyarország – itt mindenki tudja, hogy pontosan mely szűk körre kell gondolni ilyenkor – kapta, mégpedig azért, hogy oktatási létesítményeket szereljen fel számítógépekkel és továbbképezzen pedagógusokat. Ehhez képest van az, hogy a pénzt elcsalták – tehát ellopták, ahogy szokták -, megkárosítva ezzel nem csak az uniós adófizetőket, de a magyar polgárokat is. Ez azért elég kemény, hogy már a gyerekektől is lopnak nerencék, bár semennyire nem meglepő. Abban pedig tökéletesen biztos vagyok, hogy ez nem csupán elszigetelt eset, hanem rendszerszintű működési technika, és ez a pénz csupán apró, mint utcai zenész kalapjában a beledobott forintok. Na, ennek a hírnek a fényében különösen cinikus Orbán ma reggel, a magánrádiójában előadott nyafogása: gyermekeink védelme az első! Tényleg? Látjuk.

A szomszédunkban zajló háború újabb alkalmat, muníciót adott az ellenzéknek a kormány bírálatára, így a dollárbaloldal legfőbb retorikai tartópillére lett a magyar kormányoldal és az orosz vezetés baráti viszonyának minden alap nélküli, hamis sulykolása. (Magyar Nemzet)

Érdekes mentési kísérlet. Ha jól értem, a pártpropaganda arra kapott parancsot, hogy fordulatot hajtson végre az egysejtűek hülyítésében. Abban semmi szokatlan nincs, hogy amint egy irány – jelen esetben Putyin seggének intenzív nyálazása egészen addig, ameddig már bizonyossá vált, hogy Orbán nem veheti többé hasznát az erős barátnak, ellenben rengeteg pénztől fosztja meg a NER-t, ami már most is erősen rogyadozik a forráshiány következtében – kudarcosnak bizonyul, azon nyomban megvádolják azzal az ellenzéket, amit maguk követtek el. Az azonban viszonylag újkeletű fejlemény, hogy tagadni kell a magyar és az orosz kormány baráti viszonyát. Eddig az volt, hogy például Szijjártónak mindenki a barátja arrafelé, Orbán személyesen járta ki, hogy Putyin ne indítson háborút, amúgy pedig egy éve töretlenül megy az orosz propaganda a közpénzmédiában. Szerintük a szankciók csak az oroszoknak nem ártanak, Európának bezzeg. És külön mimagyaroknak. Egyebekben pedig a hagyományosan jó, barátinak mondható kapcsolat miatt kapjuk az energiahordozókat harmadannyiért, mint bárki más, és ez ad lehetőséget a kormánynak arra, hogy megkímélje a lakosságot az inflációs áremelkedéstől, ez teremti meg a rezsicsökkentés fenntartását. Ámen. Orbán pontosan úgy szúrja hátba a barátait, ahogy az ellenségeit.

Végezetül nagyszerű napot kívánok minden kedves olvasónknak. Hamarosan jövünk vissza az első beszólással. A jóreggelthez járó zene elé egy kis kiegészítés: zenei értéke nem nagyon van, de én például ezzel szoktam borogatni a fájó lelkemet, mondjuk egy Kossuth-díjas Nagy Feró megnyikkanás, vagy Tóth Gabi úszósapkás csábtánca után. Hátha másoknak is enyhet ad.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.