Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pont ezért kellene határozottan vernetek a tízméteres márvány pingpongasztal végét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét igét hirdetett Jézus Viktor, Isten földi helytartója az általa ellopott közmédiában. Hangsúlyozzuk ki ezúttal is: a mindenki adójából fenntartott, azt csak és kizárólag az állampárt mérgező ideológiának terjesztésére használt, közszolgálati jellegétől megfosztott médiában. Abban, ahova lassan 13 éve nem hívnak meg ellenzéki politikusokat, ahol a riporterek, szerkesztők, műsorvezetők mind-mind a rezsimet szolgálják. Mert ezért kapják a fizetésüket és ez az egyetlen szakmai elvárás velük szemben. Hogy kiszolgálják és életben tartsák ezt a velejéig hazug és korrupt politikai rendszert.

Ma reggel is ugyanaz a hazug, erkölcstelen ember osztotta az észt azoknak, akik ettől el vannak ájulva. Ma elsősorban külpolitikai szakértővé avanzsált, bár látnokként és mindenről mindent tudó bennfentesként is megvillantotta a képességeit. Elsősorban az orosz-ukrán konfliktus recsegő bakelitlemezét pörgette a közönségnek, és magyarázta a megmagyarázhatatlan és védhetetlen álláspontját ezzel az egyértelmű helyzettel kapcsolatban. Szedjük csokorba:

– Egy éve Oroszország megtámadta Ukrajnát.

– A támadásra Vlagyimir Putyin adott parancsot, akivel Orbán Viktor és Szijjártó Péter is gyöngéd kapcsolatokat ápol.

– A mai napig nem ítélték el egyértelműen az agresszort és a nyugati, civilizált politika szereplőivel ellentétben nem mondták ki, hogy a háborúnak akkor lesz vége, ha Moszkva kivonul az általa lerohant szuverén, független országból.

– A magyar kormány nem hajlandó fegyvereket küldeni Ukrajnába.

– A magyar kormány folyamatosan gáncsolni próbálja Európai Unió többi 26 tagállama által elfogadott intézkedéseket, közös kiállást, és nem Moszkvát, hanem Brüsszelt hibáztatja a háború gazdasági következményeiért. 

– A magyar kormány orosz oligarchákat véd, beleértve a korábban bizonyítottan KGB-ügynökként futó moszkovita háborús pátriárkát, Kirillt.

– A magyar kormány a mai napig úgy üzletel az orosz agresszorral, mintha mi sem történt volna (Paks II., olaj- és gázimport).

Ehhez képest most ezt bírta mondani:

Szerényen emelem föl a kezem, hogy jelezzem, hogy a magyarok pontosan ezt mondták, hogy (…) egy év múlva ott leszünk, hogy rengeteg áldozat lesz, a háborús helyzet nem lesz könnyebb, a célok tisztázatlanok maradnak, és mi, európaiak folyamatosan sodródni fogunk a háborúba.

Hamis. Voltak olyan hírek, hogy a pápának tavaly azt mondta, hogy május 9-én véget fog érni a háború. Ami hagyján, de tavaly február 24-e előtt meg a sleppje egyenesen azt harsogta a propagandacsatornákon, hogy nem is lesz háború. Utána meg azt, hogy Oroszországot nem lehet legyőzni. Ma már ezt is teljesen másképpen látja, ma már ez is mindig is másképp volt: 

(…) ma nincs a világon senkinek, tehát nemcsak az oroszoknak, senkinek nincsen arra esélye, hogy a NATO-t megtámadva sikert érhessen el. (…) Ezért problémás Ukrajna NATO-tagsága, és ezért mondja a NATO alapokmánya helyesen, hogy olyan országot, amely háborúban áll, nem lehet felvenni a NATO-ba, mert azzal a háborút behozza a szövetségen belül, és a védelmi szövetségnek egy tagállamot, ha az háborúban áll, azonnal meg kell védenie.

Úgy van. Ukrajna soron kívül kérte a NATO-csatlakozást, de ezt pont emiatt utasította el a védelmi szövetség. Ukrajnával ellentétben azonban Finnország és Svédország nem áll háborúban senkivel, a fideszes bátorak (egy része) állítólag mégis vétózná a csatlakozásukat. Hogy ezek így tizenhárom év után pont most kezdtek el nem egyetérteni valamiben…

És már lendült is tovább. Szerinte természetes, hogy egy konfliktusban az ember az egyik vagy a másik oldal felé húz, egyiknek vagy másiknak szurkol, de ez nem jó nézőpont a politika szempontjából. Ugyanakkor egyik fél sem tudja megnyerni ezt a háborút, bár „tisztázatlan, hogy mit is jelentene a háború megnyerése”. Hogyne. Konkrétan a sleppje és szerintem ő maga is az oroszoknak szurkol, mint azt Nagy Ferenctől, pláne Bencsik Andrástól megtudtuk, aki élő egyenes adásban mászott bele Putyin valagába, és bevallotta, hogy ő bizony az oroszoknak drukkol.

De hol volt ez ahhoz a gusztustalankodáshoz képest, amivel a kárpátaljai magyarok mögé bújva mártírkodott. Azt állította: sajnálja, hogy nem jelenik meg jobban a közbeszédben, hogy a Kárpátalján élő magyarok egy részét besorozták, elvitték a frontra, és ott meghalnak. „Mi vagyunk az egyetlen ország az Unióban, ami se nem ukrán, se nem orosz, mégis meghalnak emberei a háborúban. Mi az áldozatok között vagyunk, ezt respektálnia kell Brüsszelnek”. Nem, bazdmg. Orbitális kamu az egész, de ha netán így van: hát akkor pont ezért kéne határozottan vernetek a tízméteres márvány pingpongasztal végét Szijjártóval együtt a botoxolt diktátornál, hogy álljon le a háborúval, mert magyarok is áldozatul esnek annak. Nem Brüsszel és nem Ukrajna támadta meg az oroszokat, hanem pont fordítva. Azok a magyar katonák védik a lakóhelyüket és azt az országot, ahol élnek. Ők ukrán állampolgárok, nekik az az otthonuk, a családjuk és a barátaik szülőföldje. És amellett védenek minket is, hogy a Putyin-féle agresszió ne érje el Európát. Igen, Putyin magyar embereket is gyilkol, erről van szó. Pont ezért kellene határozottan, mindenben segíteni, minél több segítséget küldeni, és nem magára hagyni magyar nemzettársainkat, akiket a haverod halomra gyilkol Ukrajnában. Az ember esze megáll. Ezért nézi minden jóérzésű vezető, hogy lehet valaki ekkora sintér. Aki a saját polgárait hagyja inkább veszni, csak azért, hogy Putyin kegyeiből ki ne essen. Gyáva, megalkuvó, jellemtelen ember az ilyen, és akkor még finom volta és nőies. Szégyen és gyalázat, valóban Horthy és Szálasi szintjére mászott le ez a hatalomba beletébolyult alak.

És persze megint Soros. Orbán szerint bár a magyarok eszesek, nem kizárt, hogy más is látta előre, amit mi – „és itt jönnek képbe a spekulánsok, akik nyertek ezen, tudták, hogy energiaár-növekedés lesz, és eleve rengeteg pénzt mozgósítottak erre fogadva”. És ki ilyen spekuláns? Soros György meg a többiek, akik „kóvályognak” a világban. Mondja ezt Európa főkorruptja, aki Kínával és az Oroszországgal bizniszelte a sokszorosan túlárazott vakcinákat, csak azért, hogy akkor is szembemehessen a közös uniós beszerzéssel és a nyugati oltóanyagokkal. És akkor a Nagy Lélegeztetőgép Bizniszről nem beszéltünk, amelyben a beszerző strómancég felszámolás alá került, de előtte milliárdos haszonra tett szert. Ki is a spekuláns?

De hadd ne magyarázzam a tőzsde lényegét, mert akkor tényleg nagy a baj. A tőzsde kereskedik, mégpedig a haszon reményében. Kereslet-kínálat. Hozzáteszem, ezért is lőtt ki már jóval a háború kitörése előtt az infláció, mert sokan elkezdtek felvásárolni, ezzel felverve a nyersanyagok árát. Nem Soros spekulált, de ha netán így lett volna, akkor nagy taps az öregnek, aki 93 évesen még mindig fél kézzel haza tudja vágni a magyar gazdaságot. Én biztos inkább jóban lennék egy ilyen földimmel, nem pedig állandóan anyáznám. Lehet, hogy ha Soros lenne a pénzügyminiszter, már Svájcot is lehagytuk volna, és mi adnánk kölcsön az IMF-nek. De nem, itt a szuverén nemzeti pusztítás van kormányon. Ebből lett rekord infláció, nullára amortizálódott nemzetközi megítélés, elszigetelődött, lenézett magyar politika, megvetés és szégyen. Ez 13 év gondos fasiszta és nacionalista hőbörgésének eredménye. Lehet szüretelni, elvtársak, elég jó lett a termés. De aztán egyétek is meg, amit főztetek, ne a mi torkunkon akarjátok azt lenyomni. Köpedelem, undor és becstelenség. Ez az orbáni rezsim az ukrajnai háború kitörésének évfordulóján.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.