Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kommunista szombatok vidám világa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Ha már tegnap reggel a kolléga csütörtököt mondott, én nem teszek ilyet. Mást mondok. Péntek. Mindjárt itt a hétnek az ő boldogabbik vége, lehet menni wellnessbe, szaunába, síelni, úszni, nagyokat ebédelhetnek a családok a jobbnál jobb éttermekben (mert néha a konyhatündéreknek is jár egy kis kényeztetés, amikor nem ők izzadnak az őzragu vagy a libasült felett, hanem eléjük teszik az ételt, aztán még a tányért is elmossák), az étterem után átsétálnak egy cukrászdába krémest falatozni – és igen, telik rá, ne aggódjál Gyurika -, majd jöhet a séta, este színház, és már el is röppent a hétvége.

Remélhetőleg holnapra Bayer Zsolt vérnyomása, vércukorszintje és agyi tolulása is rendeződik, elcsitul ő szépen, senkit nem küldözget a kurva anyjába és senkit nem titulál aljas kis szarjancsinak, legfeljebb ha elhalad egy ismeretlen oknál fogva takaratlanul maradt tükör előtt. Talán a hétvégén szeretett miniszterelnökünk is világra hozza azt, amivel éppen viselős. Nehéz lehet most neki, biztosan még a kismamacipőjét sem tudja egyedül bekötni ebben az állapotban. Szerencsére vannak elegen a környezetében olyanok, akik örömmel ereszkednek négykézlábra és megteszik ezt az apró szolgálatot. Amúgy az ország lábára sem ártana kismamacipőt húzni (tényleg! Létezik még ez a vívmány?), mert ki van neki ficamodva. Igaz, nem a lába, hanem az agya. Más okot nem találok erre:

A Veres Pálné Gimnázium 28 tanára a tantestület 42%-a csatlakozunk azon pedagógusokhoz, akik nem vállalnak önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában.
Ez azt jelenti, hogy sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem veszünk részt, továbbá nem vállalunk elnöki feladatokat a középszintű érettségi vizsgákon. Tesszük ezt mindaddig, amíg a kormányzat a pedagógusok 9 pontos követelésével érdemben foglalkozni nem hajlandó.
Ezzel a törvényes eszközzel kívánjuk jelezni, hogy a látszólagos csend ellenére a problémák megoldására továbbra sem kaptunk semmilyen konkrét, egyeztetésen alapuló választ.
A feladatra való jelentkezés határideje hivatalosan március 2.
Így több, mint két hónap áll rendelkezésére a kormányzatnak, hogy ne csak az aktuális helyzetet oldja meg tűzoltással, hanem valódi javaslatot tegyen a pedagógushiány megoldására, a diák-tanár leterheltség megszüntetésére, az érdemi szakmai egyeztetés feltételeinek megteremtésére.
Saját intézményünkben diákjaink leérettségiztetése közép szinten munkaköri kötelességünk, amit természetesen meg is teszünk.
Budapest, 2023.02.22.

Namostanakkor. Én ugyan nem vagyok pedagógus, de a gyenge agyamban az van, hogy az önkéntes munkát azért hívják így, mert önkéntes. A páciens saját akaratából, saját döntése alapján, senkitől és semmitől nem kényszerítve vállalja és látja el. Az önkéntes munka el nem vállalása nem hősies cselekedet, hanem tényszerűen semmi. Én naponta ötszázezer önkéntes munkát nem szoktam elvállalni, de még egy közleményt sem adtam ki róla. Önkéntes munkát az én agyállásom szerint jótékony célból szokás végezni. Sem a tanítás, sem az érettségiztetés nem karitatív tevékenység. Ahogy egy öntödei munkás, buszsofőr, pék is fizetést kap azért, ha a munkaidőn túl munkát végez, úgy a pedagógusoknak is fizetés jár a pluszmunkáért. Az más kérdés, hogy azt előírni nem lehet, csak saját elhatározásból elvállalni. Ha a pedagógustársadalom valami ismeretlen okból beleragadt a kommunista szombatok vidám világában, talán ideje lenne kikapaszkodni onnan. Azt csak halkan merem megsúgni, hogy a kormány ívesen leszarja az ő önkéntesen nem vállalt munkájukat, a világon semmit nem érnek el vele, nem kellene átvenni az orvosok módszereit, mert ami az egészségügyben működik, az az oktatásban nem. Vagy kötelezővé fogják tenni az érettségiztetést, ami így egyből nem lesz önkéntes, tehát ki lehet rúgni azt, aki nem végzi el a munkát, amiért a fizetését kapja, vagy Sanyibá kivezényel néhány harci alakulatot, így oldva meg a helyzetet. Ha már elméletben a pedagógustársadalomban koncentrálódik a szürkeállomány nem jelentéktelen része, talán ideje lenne használatba venni a koncentrátumot.

Végezetül szolgálati közlemény következik. Olvastam a minap valamelyik cikk alatti csevegésben, hogy több komment is törlődött, nem jelent meg, eltűnt, valakit heteken át ledobált a rendszer. Esett már szó erről néhányszor, de nem várható el az olvasóktól, hogy sasként kövessék bölcs tanácsainkat :D. Tehát. Mi nem törlünk kommentet, nem büntetünk. Felhasználót nagyon indokolt esetben tiltunk, évi egynél többre nem nagyon volt példa. A rendszer viszont meglehetősen önálló. Ha valaki azt tapasztalja, hogy nem jelenik meg kommentje, vagy bármi anomália van, tegye meg, hogy az [email protected] küld egy jelzést. A probléma – például törölt komment -, a cikk címe, ahonnan. Megkeressük, engedélyezzük, felszabadítjuk. Más módot jelenleg nem tudok, ezért elnézést kérek. Egyebekben szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.