Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kis hazudós

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igazán szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki netán megriadna attól, hogy már majdnem elviselhető az idő, annak csak hétvégéig kell várnia, már ott dudál a kanyarban a hideg. Kiderült, hova érdemes költözni az országban. Nem én derítettem ki, ez egy cikk címe, és jó magyar szokás szerint az írást nem, csak a címet olvastam. Ez ebben az esetben egyáltalán nem baj, mert a cím alapján kapásból mondom a választ: a határ közelébe. Pontosabban a román, a szlovén, az osztrák, a szlovák határ közelébe. Aztán ha már amúgy is mozgásban vagyunk, nem érdemes lassítani, nincs az a határ fallal körülvéve. Még. Bármerre fordulunk át a rézsűn, hamar rá fogunk jönni, hogy jól döntöttünk. Tudom, kevéssé nemzeti az én hozzáállásom, de lassan túlcsordul a hókalucsnim attól, ami ebben az országban évről évre, napról napra, óráról órára, percről percre történik.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin után Dobrev Klára is értékelt valamit – a családban ez szokás lehet -, és le is vonta a végkövetkeztetést, csak előbb elősorolta azt, amit amúgy is tud mindenki, aki tudni akar. Megvan a diagnózis: le kell váltani a kormányt. Amúgy szerintem is, csak az a különbség közöttem és (az általam egyébként kedvelt) Dobrev Klára között, hogy szerintem az ellenzéket kell ahhoz leváltani, hogy a kormányt le lehessen. Amelyik ellenzék – pontosabban ellenzéki pártok, melyek alibi okán árnyékolják le a teljes liberális- és baloldalt, ahogy a fideszes-kádéenpés-mihazánkos bagázs is alibiből fedi le a teljes jobboldalt – ennyi idő alatt azt szűrte le a helyzetből, hogy pártkongresszusokon és mindenféle összetartásokon fogják megoldani a gondokat, a megoldás pedig többnyire egy senkit nem érdeklő sajtótájékoztató formájában képzelhető el, annak már várhatóan több esze nem lesz később sem. Mindeközben Orbánék további fél évvel meghosszabbítják a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, ami hét éve folyamatosan tart, soha, egy pillanatig sem volt indokolt, sőt, a saját alaptákolmányuk meghatározása szerint be sem vezethették volna, mert soha nem álltak fenn a bevezetéshez szükséges feltételek. Az ezidáig 11 alkalommal módosított betonszilárdságúba szarnak bele tizennegyedik alkalommal. Ez biztosan valami rekord leszen.

A szlovák külügyminiszternek, Rastislav Káčernek igen markáns véleménye van azokról, akik Putyinnal kollaborálnak. Olyan nagyon nem kell megerőltetni a látószervünket, hamar rá lehet jönni, kire gondolhat Káčer. Persze ki is mondja, szóval töprengeni sem szükséges különösebben. Helyes. Orbán Viktor roppantul kedveli azokat, akik őszintén, határozottan és hangosan ki merik mondani a véleményüket. De most amúgy sem figyel a csúti, mert éppen ráfordult a választási kampányra. Hogyaszongya:

Szerintem meg a dollárbaloldal pontosan érti, hogy de, ponthogy kurvasok pénz és bűnözői kvalitások, ilyen pártfogók, korlátlan hataloméhség, gátlástalanság és egy Finkelstein kell a hatalomhoz, nem szerencse. Szívni pedig az ország népe fog, szokás szerint. Ki mit érdemel. A baj ott van jelenleg, hogy Orbánnak már alig maradt hatalommal bíró pártfogója. Angela Merkel visszavonult, Putyin bedilizett, és vagy megbukik (megölik), vagy rommá veri a felbőszült Nyugat, mégpedig jogos önvédelemből. Ő már senkinek nem lesz erős pártfogoltja. A pénz pedig fogytán.

Felkészülünk a holnapi varsói csúcsra.
A Honvédség főparancsnokaként rendszeresen kérek tájékoztatást Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnöktől az Ukrajnában dúló háború alakulásáról. Mai egyeztetésünk egyben felkészülés is volt a holnapi varsói csúcsra, amelyen az USA és a NATO keleti tagállamainak, az Ukrajnához legközelebb eső szövetséges országok állam- és kormányfőivel együtt veszünk részt. Magyarország biztonsága a legfontosabb! (Facebook/Novák Katalin)
Hát én nem tudom, de van abban valami erőteljesen ijesztő, ha Novák Katalin komolyan veszi magát a Honvédség főparancsnokaként. Csak nehogy egy óvatlan pillanatban felhajtsa, kivasalja vagy megsüsse. Egy dolog a hivatalos titulus, más dolog az, hogy az ember legyen tisztában a saját korlátaival. Tudom én persze, hogy itt kézrátétellel terjed a szaktudás, csak nem szeretném megtapasztalni az eredményét. Nekem súlyos hiányérzetem támadt, ezért elloholtam Németh Szilárd közösségi oldalára, hátha lelek valami kulináris kincsecskét. És lőn. Most nem főzött, hanem táplálkozott:

Facebook/Németh Szilárd

Ha jól látom, egy fél sertés van belepanírozva egy szottyadt zsemlébe. Nyami! Nagy híve vagyok annak, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért. Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy ezt miért nekem kell finanszíroznom, de hátha megtudom még ebben az életemben.

Sajnos nincs mit csodálkozni azon, hogy egyes nevelők, tanárok súlyos bűncselekményeket követnek el és nem is érzik undorító tetteik súlyát. Évek óta trenírozzák, képzik, kiadványokkal látják el őket a nyílt társadalom finanszírozta szervezetek, hogy „bújjanak elő”, „mutassanak példát” a gyerekeknek, „vállalják fel” legkülönfélébb szexuális orientációjukat, és aktívan segédkezzenek „az előítéletek lebontásában” (Origo)

Az Alapjogokért Központ habzik itt fentebb, amihez minden joguk megvan. Én csupán arra lennék roppantul kíváncsi, hogy az egyházon belül ki végzi ezt a propagandatevékenységet? Mert az nagyságrendekkel régebb óta működik, és rendkívül hatásos. Püspöki körlevelekben megy a cucc, vagy hogyan?

Mentségem nincs, de késztetésem nagyon is van arra, hogy megosszam a kedves olvasókkal egy traumatikus élményemet.

Bevallom, hosszabb időre katatón állapotba kerültem. A látvány, a hallvány, a minden. Ezer szerencse, hogy csak én látom végtelenül ízléstelennek, hazugnak és hamisnak ezt az egészet, a művésznő ebből mit sem érzékel. Jó neki.

Én kérek elnézést. Majd mindjárt kimosom valami jóféle zenével a rémséget a fülekből, és egyben vidám napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.