Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs olyan elszólás, beszéd, tett vagy bekapcsolva maradt mikrofon, ami kiverné a biztosítékot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hegyek között völgyek között zakatol a vonat,

Én a legszebb lányok közül téged választalak.

Egy a jelszó tartós béke

Állj közénk és harcolj érte.

Akár ez is lehetne az új úttörő NER-dal, úgyis nosztalgikus hangulatban leledzik az egész oroszpárti, Putyint imádó csürhe. Javaslom nekik, nyugodtan cseréljék le a zenélő út slágerét, a Nélküledet (túlságosan érzelmes) a Szörényi-féle dalszöveg aktualizált nacionalista továbbgondolására:

Árpád szabad népe,

Honfoglalóknak vére,

Nem tűr meg idegen zabolát.

Álmunk valóra válik,

Vagy elveszünk egy szálig,

De inkább halál, mint szolgaság.

Hejj! Vesszenek a megszállók és a brüsszelita bürokraták!

Zajlik az élet, bár úgy vettem észre, eléggé lagymatag volt például a közösségi oldalak interakciója az elmúlt napokban, legalábbis én némi fásultságot érzek felfedezni a magyar polgárok politika iránti érdeklődését illetően, ami  – valljuk be, lássuk be – nem olyan nagy csoda. A jóból is megárt a sok, szokták volt mondani, hát még a Fideszből, a NER-ből és a felkent vezetőből. Unalmas? Az. Egysíkú? Kurvára. Tudunk tenni ellene valamit? Igazából nem. Aki tudna tenni, tesz valamit? Nem. Egy gúzsba kötött ország agonizál, ki van peckelve a szemhéja, és az előadás felé van fordítva a pofija, hogy még véletlenül se tudja megúszni, hogy lássa, hallja, érzékelje azt, amit ezek művelnek az országgal, és annak jobb érzésű lakóival. A hülyék meg élvezik, és önkívületbe esve eszik és isszák a párt megmondóembereinek napi iránymutatását.

Én is kicsit megtorpantam, mert mégis miről írhatnék? Például mi értelme leírni minden nap, hogy Völner meg Schadl éppen milyen telefonbeszélgetést folytatott egymással, hiszen bármennyire is szürreális ez az egész, mindenki tudja, hogy egyiknek sem lesz komolyabb bántódása a tettei miatt. Azoknak meg pláne nem, akik ezt az egészet jóváhagyták, vagy a színfalak mögött közreműködtek benne. Barbi, Ádám, Tóni vagy éppen a jó miniszter asszony: mind-mind maradnak ott, ahol eddig voltak, legfeljebb pár millióval kevesebbet fognak ellopni ezek után. Milyen jó lesz. És különben is, ezzel nem kell foglalkozni, inkább a brüsszeli korrupt gecikkel verjük tele az ellopott közmédiát, mert az sokkal izgalmasabb téma, mint a romlottság, züllöttség, feslettség, erkölcstelenség mocsarában tenyésző Fidesz-bűnözők napi tevékenysége. Nincs olyan elszólás, beszéd, tett vagy bekapcsolva maradt mikrofon, ami kiverné a biztosítékot. A NER megtanította a jónépet arra, hogy bármit, azaz BÁRMIT teszel, vagy mondasz, annak nincs következménye, nem is kell hogy legyen következménye, sőt, egyenesen az a normális, hogy semminek semmi következménye. Ha meg mégis valami átmenetileg kiszivárog és kisebb botrány kerekedik belőle, azt majd kimagyarázzuk. Bár már magyarázni se nagyon kell, bőven elég, ha előre megyünk és előre megsértődünk azon, amiről pontosan tudjuk, hogy jóérzésű embereknek azonnal megemeli a vérnyomását.

Az is világos, hogy miután önök hírt adnak arról, hogy én ma itt voltam, és a béke fontosságáról tárgyaltam belarusz kollégámmal, ezért majd engem sokan fognak támadni.

Igen, ez az egyik előre magyarázkodó, előre megsértődő ember, a Szijjártó nevű miniszter. Akinek a Belaruszban tett hétfői látogatásával kapcsolatban felmerült, hogy talán nemcsak ő kollaborál szégyentelenül az oroszokkal, hanem valószínűleg más, az árnyékban mozgó emberek is. Akik Hadházy Ákos értelmezése szerint valószínűleg eligazításon vehettek részt Szijjártó oltalmazó diplomáciai szárnyai alatt.

Nos, szerintem az támadja Péter minisztert, akinek hat anyja van. És tőle tudjuk, hogy nincs szüksége arra, hogy ürgebőrbe varrva tárgyaljon az oroszokkal, de tényleg hazudott ő már ennél nagyobbakat is ahhoz, hogy fenntartásaink legyenek az állításaival kapcsolatban. Az ilyeneket felesleges is támadni, önmagukat minősítik, amikor rendszerszinten hazudnak és mellébeszélnek, végső soron ez a kommunikációjuk alapja: a hülyítés és a hülyének nézés. Mesterien megy ez, tekintve, hogy az állampárti propaganda által terjesztett dezinformációkkal ellentétben Magyarországon – ahol nincs független sajtó abban az értelemben, mint a fejlett nyugati demokráciákban vagy az USA-ban – a kormányon lévők egy vállrándítással letudhatnak akár ilyen volumenű ügyeket is. A brüsszeli partizánnal az élen, aki múlt héten gyakorlatilag egyedüliként nem tapsolt, ráadásul mindenféle pofákat is vágott az ukrán elnök háta mögött állva. Mit mondhatnék? Világos üzenete ez annak a valóságnak, amit állandóan letagadnak. Egyenértékű a kényszermozgásos Bencsik András beismerő vallomásával, miszerint ő az oroszoknak szurkol. Mintha ez egy szájba vert focimeccs lenne, vagy mintha az ember popcorn zabálás és sörivás közben várná, hogy bejön-e a tippmix szelvénye, vagy se.

Tényleg megáll az eszem, és nem is nagyon hajlandó újraindulni. Tényleg nagyon fárasztó napi szinten szembesülni azzal, hogy mit művelnek a diplomáciában, hogy Szijjártó hogyan pusztítja, rombolja a külkapcsolatokat, és hogyan nyal be meleg szarig a keleti diktatúráknak és háborús agresszoroknak. És pontosan tisztában van azzal, hogy mit csinál, annyira nem hülye, de előre menekülve felmenti magát tettének vasbeton nehézségű súlya alól.

Öreg! Most szeded ki a minket az európai szövetségeseinkkel, a szomszédos országokkal összekötő hídból az utolsó deszkát. Most égeted fel minden kapcsolati hálónkat és bizalmi tőkénket. Nézni is rossz, amit a háborús bűnös moszkvai zsarnok szája íze szerint ezek naponta művelnek. Pária lett a magyar állam, a magyar politika, az ország nemzetközi megítélése holtponton. Köszönjük ezt a hosszú, bár történelmi kitekintésben tiszavirág életű megmártózást a demokráciában, amelynek totális szétveréséhez még soha nem voltunk ilyen közel. Pedig még a lábujját se igazán tudta beledugni az ország ebbe a bizonyos szabadsággal kecsegtető, ugyan rengeteg felelősséggel járó, ámde a nagykorúság útját jelentő lehetőségbe. És nem, nem egy adag kutyaszarra gondolok, hanem demokrácia tengerére. A Fidesz és KDNP gyorsan megakadályozta, hogy az ország a felemelkedés és nyugati életszínvonal útjára lépjen. Nem kell az ennek a kiskorú, erkölcsileg lealjasított népnek. Ezek nem szeretnek kiállni magukért, csak sírni, ríni, másra mutogatni és magyarkodni. Igaza volt Laborcnak: Nem kell olyan isten, aki nem tud magyarul, Szabad magyaroknak nem kell ilyen úr. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.