Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lopni nagyban kell, vagy sehogy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eger városának önkormányzata a Fidesz javaslatára kinevezte az MSZP korábbi polgármesterjelöltjét, Nagy Istvánt a település városfejlesztési cégének élére, ám gyanús lett nekik az, hogy a kft. vásárolt egy 900 ezer forintos kanapét a férfi irodájába, ott mégis csak egy kopott kanapét találtak, amelyet ő használt régebben. Az, hogy ez ma megtörténhetett 2023 Magyarországán nem meglepő, az viszont inkább az, hogy a férfi kénytelen volt lemondani azért, mert vélhetően a saját lakásába vitette a közel egymilliós kanapét. Ott tartunk, hogy ma 900 ezer forint miatt le lehet bukni, de mondjuk 9 milliárddal nem. Ez is pontosan azt bizonyítja, hogy minél többet lop az ember, annál biztosabb lehet abban, hogy egyrészt meg fogja úszni a felelősségrevonást, másrészt pedig ha eleget lopott, talán még a kormányba is meghívják és megkínálják valamilyen pozícióval.

Ez az afrikai diktatúrákra jellemző turpisság egyébként szépen példázza azt, hogy nálunk nemcsak a Mészáros-féle milliárdos lopás létezik ám, hanem a települési szinten ellopott százezrek is léteznek. A drága cégvezetőnek megtetszett a ronda, ámde közel 1 milliós kanapé, aztán szólt az asszonynak, hogy vegyük már meg, olyan szép lenne otthon az 55 colos tv előtt. Emberünk szépen meg is rendelte, ahogy kellett, haza is szállíttatta, de hogy ne nézzen úgy ki, mintha átverte volna a városvezetést, vélhetően hazulról szépen bevitette a saját, használt kanapéjukat, hogy ha valaki kérdezné, azért ne legyen probléma. Elég lett volna mondjuk, ha behazudja, hogy ez valamiféle divat, direkt ilyen koptatott, lelakott, lyukacsos kanapét akart magának, talán még hittek is volna neki, de mivel a legjobb ötlete nem más volt, mint hogy még tanulmányozza az ügy jogi részleteit, ezért hát le is bukott.

De már ott gyanús kellett volna hogy legyen a történet a férfivel kapcsolatban, hogy a Fidesz javaslatára neveztek ki egy volt MSZP-s jelöltet. Azért már itt tudható volt, hogy valamiféle alku lehet a háttérben, de valamiért mégis zöld lámpát kapott a jelölés. Időközben egyébként a férfi lemondott posztjáról és továbbra is fel van háborodva, mivel őt megtámadták és a családja, illetve a saját érdeke miatt kénytelen arra, hogy lemondjon. Na nem az esetleges lopás miatt, hanem a családja és saját egészsége érdekében. Hát hogyne.

Az elmúlt napokban a városvezetés részéről olyan támadássorozat indult személyem, mint az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ellen, amely példa nélküli a cég történetében. A szakmai munkavégzés és a város projektjeinek, pályázatainak szakszerű kezelése sajnálatos módon ilyen közéleti körülmények között szinte lehetetlen. 

Amikor ezt a pozíciót megpályáztam úgy gondoltam az elsődleges feladat, amivel foglalkoznom kell majd, az a város lesz. Szomorúan, de be kell látnom, hogy sajnos a jelenlegi kiélezett politikai helyzet ezt megakadályozza, hiszen az időm nagy részét arra kellett fordítanom az elmúlt napokban, hogy az engem ért vádakra cáfolattal szolgáljak.

Saját egészségem, a családom nyugalma és a város fejlődése érdekében ezért úgy gondolom, hogy egy olyan személyre van most szükség vezetőként ezen a poszton, aki kiemelkedő szakmai tudása mellett egyszersmind kötél idegekkel is rendelkezik ahhoz, hogy állja a sarat a városvezetés folyamatos politikai támadásaival szemben.

Itt tartunk ma, ott, hogy a korábbi romániai korrupciós botrányok szintjére sikerült eljutnunk. És abban is szinte biztos vagyok, hogy a lemondás elegendő lesz a hatóságoknak, hiszen azok egyébként is a hatalom szolgálatába álltak évekkel ezelőtt, ezért ha nem írnak nekik elő nyomozást, ilyen nem is lesz. Ilyen dolgokért más országokban legalább kártérítést kell fizetni, de még akár a felfüggesztett börtön sem lenne meglepő, idehaza viszont, ha csak nem engedik el a kezét valami miatt, akkor most hallottunk utoljára erről az emberről. Aztán szépen majd kap valami más jól fizető állást, ahol a mi pénzünkből éldegélhet nyugodtan, és ennyivel le is zárul a történet. De ha belegondolunk, ő még egy szerény embernek mondhatja magát, hiszen „mindössze” 900 ezer forintról van itt szó, nem pedig milliárdokról, jachtokról vagy magángépekről. Ő „csupán” egy kanapéval szeretett volna trükközni, de szépen le is bukott, hiszen annyira pitiáner volt az eset, hogy talán már a vezetésnek is ciki volt, hogy csupán ennyire telik tőle.

Mi is tehát a tanulság? Többet kell lopni, akkor szinte biztos az, hogy az ember egyrészt nem bukhat le, másrészt pedig még akár egy kormányzati pozíció is kinézhet neki. De az az is előfordulhat, hogy nem fog második esélyt kapni Nagy István, hiszen csalódott benne a NER, ezért talán még akár éveket is igénybe vehet, mire ez az ember újra képes lesz felküzdeni magát a „csúcsra”, hogy aztán majd ne holmi kanapé-ügybe keveredjen, hanem okosan, valamilyen fedőcégen keresztül milliárdokat tulajdoníthasson el. Hiszen a NER erről szól, kicsiben nincs értelme lopni, mindjárt a legjobban jövedelmező vállalkozásokat kell kiválasztani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.