Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ha már homár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Korábban már szóvá tettem e helyütt, hogy szerintem a törökországi földrengéskor a házak összeomlásában közrejátszott az is, hogy a kivitelezők kilopták az építőanyagot a munkálatok során. Ezt már szakértők is megállapították, mi több, a hatóságok sorra tartoztatják le az építmények porbahullásának felelőseit.

Erdogan ugyanis előre menekül. 2018-ban megesett hogy – kampányfogásként – amnesztiát adott több millió rosszul megépített ház kivitelezőinek. A szükséges biztonsági előírások és anyagminőségi követelmények betartásának hiánya nagyban hozzájárult a már 40 000 halottal járó földmozgások veszteséglistájához.

Fél a népharagtól az ebadta! Nem kicsit, nagyon!…

*

Mindegy hogy Korán, Tóra, Biblia…

Kordában tart az állammaffia!

*

Dicsőséges Kormányunk legújabb fényes győzelméről tájékoztatott nemrégiben dicsőséges Kormányunk. Az üzenet egyértelmű: aki nem vett részt a konzultációban, az nem magyar. Továbbá, mindenért IS a brüsszeli bürokraták a hibásak, akik nem hajlandók tétlenül bevárni, amíg az orosz tankok levizitelnek Lisszabonban. 

Oly pompás és felemelő a világon egyedüliként Béketábornak lenni!…

 

„Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, amelyek egyértelműek: a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat.

Nemet mondtak az olajszankciókra, a tervezett gázszankciókra, ahogyan a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokra is. Azokat a szankciókat is elutasították, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat, vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket.

Szeretnénk köszönetet mondani annak az 1 millió 389 ezer embernek, aki részt vett a konzultációban.

Üzenetük világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát! Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ”

*

Merjünk közép-kelet európai kishatalom lenni!…

*

Most hogy már hieroglifákat is olvashatunk a Google segítségével, igazán kiírhatnák a vármegyék nevét azokkal is! Pár + milliárdon ne múljon má’! Úgy többen le tudják majd olvasni, mint ha csak a székely rovásírással lennének – kiegészítőleg – feltüntetve! Azt még nem lehet guglizni ugyanis.

Egyben felhívom a tech-cég szíves figyelmét a macskakaparás írásmódkent való elterjedtségére! Azt is jó lenne ha olvashatnók a Fordítóval!…

*

Nem értem miért ajvékolnak egyesek, az égvilágon semmi szükség az oktatásra! Bőven elég ha van pár írnok, akik tudnak írni-olvasni, összeadni-kivonni, a többieket még ki kell hajtani a picsába, a régen alföldi rónaságnak nevezett sivatagra piramist építeni. Hisz’ mi sem fontosabb mint Jé fia, Jobb- és Bal-Kleptománia Királya, a Fáraó örök élete!

*

Ma egész nap (job)bágyadt voltam vármegyeileg. Lehet vennem kéne egy jobb/ágyat. No meg tán keresnem kéne egy (jobb)ágyrajáró nőszemélyt. Asse baj ha középkori/ú.

Ti is hozzátok ki a legtöbbet a jobbágy(adt)létből! Derűsek legyetek, ha deresre húznak is!…

*

Ahol az impotensek lehetnek az omnipotensek, ott egy új év csak egy újabb szeg a koporsódba.

*

A túlmozgásos főliba rendesen belerondított a Karácsonyunkba egy interjúval. „OV-val egyenrangú, korrekt a viszonyunk” – gágogta. 

Nem ismerek olyan államformát, amelyben az államfői és a kormányfői poszt egyenrangú lenne. Kétségtelen, hogy a prezidenciális berendezkedésű köztársaságokban – ahol közvetlenül a nép választja az államfőt – még nagyobb a köztársasági elnök hatalma, mint pl. nálunk, ahol közvetve – a választott képviselők révén – történik az államfő megválasztása, De egyenlőségjelet akkor sem lehet tenni a két pozíció közé. 

A honvédség főparancsnokának lenni ugyan nem pusztán egy protokolláris megbízatás, ám a sajátos magyar viszonyok között valójában a Narancsnok dirigál mindenben az általa kiválasztott államfőnek. Ami elég vicces politológiailag. 

Sminkszoba ide meg oda, libucink igazán hagyhatná a sminkelést és a dagadt dumát másra. (Ki)választásának módja, alkotmányellenes alárendeltsége adtán ő csak ábrándozhat az egyenrangúságról! 

Ami pedig a korrektséget illeti, tudnék találóbb jelzőt is mondani egy olyan viszonyra, ahol az érintettek atjárnak egymáshoz privátilag a palotáik közötti kapun.

*

Ma a következő üzenetet hozta a drótposta:

„Szia! Én egy olyan embert keresek aki szeret videohívásban közösen masztizni és fizet érte!”

Elsőre azt hittem, hogy Orbán Viktor küldte, de aztán eszembe jutott, hogy ő inkább rendes postai levélben szokta az ilyesmit megkonzultálni.

*

A miniszterelnöki házas&stadionos pár miután – úgymond – lerótta kegyeletét az elhunyt pápa ravatalánál, ájtatos képpel megebédelt egy jóhírű tengerparti étteremben, a római nagykövetségünk kontójára. Az Úr katalán módra elkészített homárt fogyasztott, párja pedig articsókás polipsalátát és halpástétomot. A volt tengerünk gyümölcsei igencsak ízletesek lehettek, mert a maradékot elcsomagoltatták – nyilván a Nárcisz kutyának, ha még él egyáltalán a hatvanpusztai eb. 

Homár itt tartunk meg a délebédnél, én is megettem már kenyerem javát. Sőt, szinte egészét, hisz’ a mindennapi kenyeremre (à 2000 Ft.-/kg) aligha telik immáron. 

Haja, haja, homárom.

*

Annyi tücsköt-bogarat összehordanak a politika boszorkánykonyhájában, hogy nem lesz itt semmi gond a megjósolt rovaralapú táplálkozásra való áttérésben.

Arról, hogy valóban egészséges-é ez a váltás, nem vagyok meggyőződve. 

Sok a kaki ugyanis a fogyasztásra szánt táplálékokban – legyenek azok akár képletesek, akár ténylegesek!

*

Ígéretes helyről nagyméretű páncélszekrény eladó! Tartalma ismeretlen, de sokat sejtető. Elszállítása, kinyitása a leendő vevő dolga, akárcsak a darus kocsi és a figyelőszolgálat biztosítása. Célszerű hétvégére időzíteni a szállítást, mert olyankor Lölőke a valamelyik nyaralójában dagobertkedik. Ára megegyezés szerinti, de euróban kérjük, mert a forint szart sem ér. Cím privátban.

Ui. Kamerákkal ne foglalkozz, max. hordjál maszkot.

*

Meglátogattam rég nem látott ismerősömet. A kapuban utamat állta egy mitugrász alak (házmester? tömbbizalmi? közös képviselő? az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmazottja? Szent Péter, inkognitóban?).

– Kit tetszik kérem keresni?!

Mondom, kit.

– És milyen minőségben?! – jött a következő kérdés.

– Koromhoz képest jó minőségben – válaszoltam.

*

Tudományos tény, hogy az eltérő gravitációs erő következményeként a fejünk előrébb jár az időben mint a lábunk. Csak a másodperc elenyésző töredékével, persze.

Ezért sose szóljunk meg olyasvalakiket, akik peckesen járnak. Ők csak szeretnek mindenestül egyidőben menni és tetőtől talpig pont egyszerre megérkezni oda, ahova indultak.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.