Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt az van, hogy jelentkezik a pártba, ha felveszik, célba ér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Kitartás, állítólag jön a tavasz, már itt dudál a kanyarban, csak mi még nem látjuk. Az semmi, de nem is érezzük. Oda se, hamarosan fogjuk, még 3 hét. Aki eddig nem fagyott meg, az már ne tegye, bár még ilyen hideg sem volt a télen.

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek. (MTI)

Ez a Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány című műben jelent meg. Én azt is csak most tudtam meg, hogy már a nyugdíjat is a kormány utalja. Eddig azt hittem, erre van megfelelő szerv, nyugdíjfolyósító igazgatóság, államkincstár, vagy valami ilyesmi. Persze nem kizárt az sem, hogy csak akkor utalják ők, amikor késik a kifizetés (volt már rá példa), amikor előbb jön – vagyis megy, mert engem nem érint -, akkor a kormány gondos keze van a dologban. Persze picit jobb lett volna, ha egyenesen arról mesél Tállai András, hogy személyesen Orbán Viktor utalta a tengersok pénzt, de azért így sem rossz. Az a gond, hogy még 1-2 hétig lehet ezzel kampányolni, de aztán megint bekopognak a napi kínkeservek, melyekre megnyugtató választ kellene adni, de erre esély sincs.

Ellenben itt vannak az orvosok, akik már megint megtámadták a nemzetet, mégpediglen méltatlanul. Mármint azzal támadnak ők, hogy sokan letétbe helyezték a felmondásukat, mások az önként vállalt túlmunkára vonatkozó szerződésüket mondják fel. Azért teszik ezt, mert tarthatatlannak ítélik az egészségügyi szakdolgozók fizetését, valamint az egészségügyi rendszert szarnak, rosszul működőnek ítélik. Igazuk is van nekik. Végre egy ágazat, amelyik nem vár a csodára, hanem tesz valamit céljai eléréséért. Nem tetszik a kormánynak? Nyilván nem. Nekik semmi nem tetszik, ami nem passzol bele az elképzeléseikbe. Márpedig ha csak az önként vállalt túlmunkát nem végzik el az orvosok, a rendszer gyakorlatilag összeomlik. Igaz, már most is össze van az omolva, de nem annyira látványosan, mint amennyire lesz hamarosan. Ilyenkor normáliséknál a kormány egyeztetésbe kezd, bevonja az érintetteket az ágazati átalakítás megtervezésébe. A mi jó kormányunk ilyesmit nem csinál, helyette köpköd és fenyegetőzik. Hát hajrá!

Rétvári Bencének lehet, hogy csak tavasszal, de az is lehet, hogy majd csak ősszel jön meg. Biztosan nagyon izgul ő, bár nem az állampolgári kötelességről van szó – mármint a szaporodásról -, hanem a pedagógusok belengetett 11 százalékos béremeléséről (a a 16 százalékot közelítő 2022-es inflációhoz képest nekem ez konkrétan reálbér-csökkenésnek tűnik, de én nem is vagyok Rétvári Bence). A béremelés időpontja pedig akkor lesz reális, amikor a csúnya Brüsszel küldi végre a pénzt, ami jár nekünk. Akkor majd utólag is megkapják a pedagógusok azt, ami jár nekik, tehát ők anyagilag már rosszul biztosan nem járnak. Rétvári szerint. Hát én nem tudom, de ha van még az országban működőképes matematika tanár, talán ki kellene számolni a jóljárás mértékét. Az biztos, hogy az államtitkár úr bruttó alapbére 1 316 400 forint, ehhez jönnek különféle egyéb juttatások. Azt speciel nem tudom, hogy ő fog-e kapni 11 százalékos emelést. De hogy kimondottan pofátlanság ennyit adni ebben az amúgy is tragikusan alulfizetett ágazatban – bár melyik ágazat nem az? -, amit ráadásul nem is adnak, csak ígérgetnek, és Brüsszeltől teszik függővé. Aztán akkor mi lesz, ha idén egyáltalán nem érkezik pénz? Nem érdekes, csak sporttámogatásokra és lopásra jusson, mindenki más ott forduljon fel, ahol van?

Szépen összeszedett cikket olvashatunk a nagyon sikeres, kuratóriumokba kiszervezett egyetemei rendszerről. Mondjuk sok újdonság nincs benne, az első perctől kezdve tudni lehetett, hogy ami nehezebb egy tonnánál, ezért nem tudják hazavinni, abba beköltöznek a nertársak. Beköltöztek ők az egyetemekre is. Már csak azért is, mert akkoriban úgy állt a helyzet, hogy erre a területre rengeteg uniós forrás fog érkezni ebben a ciklusban. Azt pedig mindenképpen illik hasznosítani. Pénz ugyan jelenleg nem nagyon érkezik, de Navracsicstól Vargáig egy csomó jó elvtárs viszi haza havonta a milliókat az emberfeletti munkájának a jutalmaként. Eredetileg szépen megformált demagóg hazugság volt, hogy majd most, az alapítványba kimasszírozva majd jól támogatni fogják az egyetemek a szociálisan rászoruló és a kiemelkedően tehetséges diákokat. Na, ez nem nagyon sikerült. Ahol létezik is ilyen program – mert sok helyen konkrétan nincs is -, ott is csak a költségvetés töredékét költik erre, míg az összeg többszörösét viszi el a kuratóriumi tagok fizetése. Én amúgy nagyon megértem. Vargának is, Navracsicsnak is, és a többi ezertehetségű zseninek sokkal inkább szüksége van a milliós fizetésre, mint egy tehetséges, ám szegény diáknak arra, hogy ne kelljen anyagi okok miatt abbahagyni a tanulmányait, lehessen orvos, fizikus, mérnök, tanár, tudós, vagy ami lenni szeretne. Úgy tűnik, ma ebben az országban nem úgy van ám, hogy az embert elhatározza a jövőjét, tanul, dolgozik, tanul, dolgozik, áldozatokat hoz, és egyszer célba ér. Itt az van, hogy jelentkezik a pártba, ha felveszik, célba ér. Ha már ott van, eléri a gyerekkori álmát – ha kisvasutat akart, ha katona akart lenni, ha keresni akarta az ősmagyarok nyomait, ha giga-sámándobot épített volna, ha színházasat-, ha filmrendezőset játszott volna -, és mindenki más áldozatot hoz. Igazi magyar csoda, de tényleg!

Jó ébredezést, szép álmokat kívánok mindenkinek! Mi majd jövünk hamarosan, és jó alaposan beszólunk. Ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.