Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon a lovon fordítva ülő Orbán mikor rohan neki a falnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Huth Gergely fideszes propagandista szépen elmondta, hogy mindenki hülye, csak mi vagyunk zseniálisak. Az Egyesült Állomok és lényegében a teljes EU a vesztébe rohan, amit képtelenek észrevenni. Megint csak mi megyünk egyedül a jó irányba, mindenki más a megalkuvást, a birka viselkedést választotta. Bezzeg Orbán Viktor és a Fidesz, akik szembe mertek szállni ezzel a felfogással, és ki merték jelenteni, hogy Ukrajnában békére van szükség (nem mondod?) és a Nyugat nem támogathatja többé Ukrajnát az Oroszország elleni háborújában, mert azzal tönkreteszik a teljes világgazdaságot. Orbán ezzel a gondolatával teljesen egyedül maradt – bár elmondásuk szerint ez nem így van, csak ő az egyetlen, aki ki meri mondani azt, amit gondol -, de még ez sem annak a jele, hogy talán át kellene gondolni az ország külpolitikáját, dehogy. Mi büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű miniszterelnökünk van, aki lényegében már senkivel sem képes diplomáciai kapcsolatot fenntartani, hiszen már a vele való puszta találkozás is cikivé vált sokakanak.

De Huth – egyetemben elvtársaival és még pár százezer fanatikussal – örül annak, hogy mi nem hunyászkodtunk meg, hogy mi ki merjük mondani azt, hogy másként gondolkodunk. Hogy bejött ez annak idején is, ugye? Lényegében állandó jelleggel a rossz oldalra sikerült állnunk, amivel kivívtuk számtalan nép ellenszenvét. De úgy tűnik, mi ezen nem akarunk változtatni, mi akarunk lenni az az ország, amelyik frontálisan szembemegy minden logikus, morálisan igazolható gondolattal és bebizonyítja, hogy semmibe veszi az ukránokat, és Putyin seggét nyalva arról hadovál, hogy béke kell. Lehetőleg úgy, hogy Oroszország nyer, és majd kapunk valami kis területet az ukránoktól. Ez persze csak feltételezés, én semmi ilyesmit nem állítok, csak felidézem azokat a feltételezéseket, amelyek annak idején napvilágot láttak.

Fontos tényező, hogy Rod Dreher és Roland Tichy tudósítása is megerősíti, amit minden jóérzésű magyar pontosan tud, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány nem Putyin bábja és nem az orosz érdekek segítője, a miniszterelnök csupán az európai közvéleményt szeretné felrázni és a béke ügye mellé állítani. Olyan nagy baj ez? A kontinens és az emberiség sorskérdésében is bűn volna az őszinteség?

Nem Putyin bábja, hát hogyne, persze. Végülis nem Orbánon nevet kínjában a nemzetközi közvélemény már hónapok óta amiatt, mert minden Putyint érintő kérdésben lényegében utolsók között nyilatkozik meg, vagy mond véleményt. Orbán Viktor Putyin bábja, efelől nem nagyon lehet kétségünk, aminek egyébként az is bizonyítéka, hogy a kormánypropaganda annyira el szeretné hitetni mindenkivel, hogy ez nincs így, hogy az már csak ezért is feltűnő. Akinek mentegetnie kell magát valamivel kapcsolatban, az vélhetően rejteget valamit. Orbán elmondásuk szerint az európai közvéleményt szeretné felrázni, a kérdés csak az, hogy mégis mivel kapcsolatban? Vajon ezek tényleg komolyan azt hiszik, hogy bárki is boldog amiatt, mert a Nyugat kénytelen dollármilliárdokkal támogatni Ukrajna védelmét? Bárki boldog attól, hogy ilyen mértékben emelkedtek meg az energia- és élelmiszerárak? Senki sem boldog ma Európában a kialakult helyzet miatt, de mégis mit tehettünk volna, vagy mit tehetünk most?

Azzal, hogy Orbán és kormánya állandóan azt hajtogatja, hogy békére van szükség, egyáltalán nem lesz béke. Ha a Nyugat nem nyújt segítséget Ukrajnának, akkor egyszerűen megszűnnek létezni. Azzal, hogy az Orbán kormány szembemegy a nyugati állásponttal, lényegében arról beszél, hogy a háború vége érdekében hagyni kellene Ukrajnát, hogy védje csak meg magát, aztán lesz, ami lesz. Majd Isten megsegíti őket, ugye? Ennek a felfogásnak az lenne az eredménye, hogy Oroszországgal lenne szomszédos Magyarország, és elképzelhető az is, hogy a győzelmen felbuzdulva más országokra is szemet vetnének. Ott vannak a balti államok, amelyek alapvetően elég picik és katonailag jelentéktelenek, miért is ne rohanhatná le őket Putyin? Ameddig viszont a győzelem közelébe sem kerül Putyin, addig ez fel sem merülhet benne, ezért a Nyugat és úgy általában Európa számára most az a legfontosabb, hogy megmutassuk Oroszországnak, hogy együtt erősek vagyunk.

Orbán ismét a rossz oldalra állt és rossz oldalra állította az országot. Ugyan én soha az életben nem támogattam Orbánt a szavazatommal, de magyarként én is kapok a fejemre azért, mert egy ilyen kormányfője van az országnak. Mert végső soron Orbán képviseli Magyarországot külföldön, vagy ha jobban tetszik (egyáltalán nem tetszik), Szijjártó Péter, de tökmindegy is, mert szuverén emberek ebben a kormányban nincsenek, ők mind Orbán Viktornak jelentenek, az ő parancsait teljesítik, az ő hangján szólalnak meg. A helyzet nem javul, és jól láthatóan Orbán egyre bátrabban és gátlástalanabbul terjeszti a közveszélyes ökörségeit, ami miatt még nagyobb problémákkal néz szembe az ország. Az EU-nak már jól láthatóan elege van Orbán kormányából és ezzel sajnos Magyarországból is, amely végső soron sokadszorra is hatalomba segítette ezt a tolvajt. Orbán fordítva ül azon a bizonyos lovon, a kérdés már csak az, hogy mikor rongyol neki egy falnak?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.