Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Veletek közösen, mert sehogy máshogy nem megy és értelme sincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Ez a jóreggelt most megint azoknak az olvasóinknak szól, akik talán velünk vannak a kezdetektől, immár hét éve. És azoknak is, akik menet közben csatlakoztak hozzánk, akik – hozzánk hasonlóan – úgy érzik, kicsit más a Szalonna (és a Szalonnázó), létrejött egy közösség. Barátságok születtek az online-térben és néhány azon kívül is, tudunk beszélgetni egymással akkor is, ha a covid ránk zárja az ajtót, ha lever a lábunkról az influenza vagy más kórság, igazán, teljesen soha nem kell egyedül lennie annak, aki csatlakozott vagy csatlakozik hozzánk.

Olvasóink tudják, mert elmondtuk egy régebbi jóreggeltben, hogy milyen súlyos veszteségeket szenvedett el aprócska szerkesztőségünk. Gyászolunk jó ideje, és most ismét kérünk egy kis türelmet, egy kis időt. Eljött az a pillanat, amikor végső búcsút kell vennünk lelkünk darabjaitól, társaktól, helyektől. Nehéz időszak következik számunkra, reményeink szerint a legnehezebb, ezután már gyógyulni kezdenek a sebek. Három nap, ennyit engedélyeztünk magunknak, és ennyit kérünk tőletek. Aztán ismét felépítjük a romokból mindazt, amit ti kedveltetek, és amit mi is kedvelni tudunk önmagunkban, az írásainkban, a portálokban. Addig is meg kell nektek köszönnünk, hogy olyan sokan mellénk álltatok, értettétek és részt vállaltatok a fájdalmainkból, veszteségeinkből. Köszönjük a bíztatást, az üzeneteket, a támogatást szóban és köszönjük az anyagi támogatást is, ami nélkül nem tudtunk volna, és a jövőben sem tudnánk talpon maradni.

Nagyon fontos minden együttérző üzenet, minden régi, megújított és új támogatás, minden forint, amit rá tudtok szánni a portálok támogatására. Tudjuk jól, hogy mindenki számára nehezebb lett az élet, minden fillérnek helye van, minden perc, amit cikkeink olvasásával, az azokra adott reakcióval, nekünk küldött üzenet leírásával töltötök, nekünk szánt személyes ajándék. Így is gazdálkodunk ezekkel a kincsekkel. Becsben tartjuk őket, hálásak vagyunk értük. És igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a szép szavakon túl adjunk mi is annyit, amennyi erőnkből és tudásunkból telik. Azt szeretnénk, ha ez a közösség megerősödne, bővülne, ha jól éreznétek itt magatokat, ha érdekes és színvonalas írásokkal tudnánk oldani a mindennapokat. Nem csak szeretnénk, de teszünk is ezért, nagyon sokat dolgozunk, ám elégedettek soha nem vagyunk. Úgy hisszük, így van ez jól, mindig törekedni kell a jobbra, soha nem szabad megelégedni azzal, amit elért az ember.

Soha nem volt azonban célunk az, hogy versenyezzünk bármely más portállal. A Szalonna soha nem lesz nagy, nem lesz országos jelentőségű, marad olyan véleményportál, amilyennek a kezdetekkor megálmodtuk, amilyennek akartuk és akarjuk ezután is. Kicsit lázadó, pimasz, öntörvényű, szabadszájú, nyitott fórum, ahol a mi írásaink mellett mindig jut hely a ti gondolataitoknak is, amennyiben megtiszteltek minket azzal, hogy leírjátok, bekülditek. Sok nehézségen vagyunk túl, nem egyszer sodródtunk a szakadék szélére, amikor a napi működésre sem volt fedezet. De olyankor valahogy mindig összefogtatok, segítettetek, visszarántottátok a portálokat. A januári indulás óta érezhetően emelkedett a támogatásotok, köszönet érte mindenkinek. A kitűzött cél, a bruttó 3 milliós bevétel még most is csak álom, de hisszük, hogy el fogjuk érni. Ehhez persze nekünk is meg kell újulnunk, talpra kell állnunk, meg kell ráznunk magunkat és többet kell nyújtanunk, mint amennyit az elmúlt, nagyon-nagyon nehéz időszakban nyújtani tudtunk. Így lesz, ezt fogjuk tenni. Ahogy annyi nehézségen, ezen is túl leszünk. Együtt, közösen.

Éppen a portál kicsinysége, a köré épült közösség teszi most lehetővé azt, amit általában egy „normális” portál nem tehet meg, de mi igen. Még egy kis időt és türelmet kérünk. Most három napra elhallgatunk, elbúcsúzunk, elsiratunk, elengedünk, kicsit magunk is meghalunk. Csütörtökön fel ugyan nem támadunk, de visszatérünk, és elkezdjük felépíteni mindazt, amit ígértünk nektek és önmagunknak. Ismét felépítjük a Szalonnát és a Szalonnázót, talán az eddigi formában, talán változtatásokkal, de jobb és erősebb lesz, mire végzünk. Veletek közösen, mert sehogy máshogy nem megy és értelme sincs. Ha vannak ötleteitek, gondolataitok, várjuk őket. Írjátok meg, mondjátok el, beszéljétek meg egymással kommentekben, ahogy megfelelőbb és hatékonyabb. Beszéljünk róla, rakjuk össze közösen, mert csak úgy lehet mindenkié. Számítunk rátok, ahogy ti is mindig számíthattatok ránk.

Csütörtökön.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.