Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majd te eldöntöd, mi? És ki állja megint a számlát?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az egyik TÉNY: 2021-ben megszavazták maguknak meg nekünk, hogy állami vagyont, egyebek mellett földeket, kastélyokat, kikötőket, közel ezer milliárd forintos vagyont helyeznek át az egyetemi alapítványokba, amit majd az egyetemeket teljhatalommal irányító elfideszesített kuratóriumok kezelnek, azaz lényegében átkonvertálták a közpénzt és közvagyont, ami ilyen módon elveszítette köz jellegét.

A másik TÉNY: innentől kezdve megszűnt az autonómia és a függetlenség a felsőoktatási intézményekben, magyarul a Fidesz jelenlegi megkerülhetetlen kétes alakulata diszponál a pénzek felett. Értsd: mindenféle előzetes kontroll és norma nélkül arra és akkor basszák el a pénzt, amire akarják. Mindezt úgy, hogy nem kell elszámolniuk vele senkinek. 

Többek között a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem járt így. Azóta még csatlakozott (haha) az SZFE, a Miskolci Egyetem és sok más olyan intézmény, amelynek élére olyan nevezetes orbánista káderek lettek kinevezve, mint Varga Judit, Varga Mihály, Stumpf István, Vidnyánszky Attila, Szili Katalin kollaboráns ex-szocialista képviselő, Trócsányi László, Lázár János és természetesen sokan mások, de megelégszem csak a legnagyobb kaliberűek említésével.

Mivel az Európai Unió egyértelműen jelezte, hogy ez így aggályos és az uniós jogrendbe ez így nem fér bele, és mivel a regnáló kormány ezeket az aggályokat – úgy, ahogy voltak – figyelmen kívül hagyta, egész egyszerűen kizárták ezeket az intézményeket az Erasmus-programból. A történet egyik főszereplőjét ne felejtsük megemlíteni a tények sorolása közben: az európai ügyekért felelős Navracsics miniszterről van szó, aki a Pannon Egyetemért Alapítványban ül, és aki azt bírta nyilatkozni tavaly szeptemberben, hogy nem jelent összeférhetetlenséget az Európai Uniónak tett vállalásokkal az, hogy a magyar miniszterek a közérdekű vagyonkezelő alapítványokban vállalnak vezető tisztséget. Ma már világos: nettó hazugság volt, mert de, összeférhetetlenséget jelent.

Csak azért is, basszák meg. Nincs olyan törvény, amit ezek magukra nézve kötelezőnek, betartandónak, dafke elmennek a falig. Miért? Mert van egy különutas, ki-ha-én-nem miniszterelnök, aki csak revansokban, bosszúállásban, kompromisszumok és elvek felrúgásában jártas, aki úgy hazudik, és néz mindenkit hülyének, mintha ez lenne a feladata. Nincs ő hozzászokva ahhoz, hogy vannak törvények, amik rá is kötelezően vonatkoznak, és nem ő hozta őket. Beteg. Erre ez a legmegfelelőbb szó. Jogászkodik és úgy csinál, mintha a nemzetközi jog megkerülhetetlen alakja lenne, annak ellenére, hogy egy percet nem dolgozott jogászként a szakmájában. Egy lúzer, aki a saját országa lakóinak járó pénzeket és juttatásokat ellopja, vagy próbálja ellopni, aztán ha lebukik, akkor mindig másra mutogat. De annyira nem hülye szerintem, hogy ne tudta volna pontosan: ebből ez lesz. Főleg úgy, hogy az Európai Unió a korábbiaktól eltérően, most kiemelten figyeli minden lépését. Tudta, és ennek ellenére megcsinálta. Erről nem indított nemzeti konzultációt, ezzel kapcsolatban nem volt dobpergés. Most meg jön a duma, hogy 

természetesen, tehát azok, amiket konkrét kifogásként fölhoznak a magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban – erre is van szép magyar népi kifejezés –, tehát azok szamárságok, azok butaságok. Az, hogy politikusok ülnek egy egyetem kuratóriumában, Nyugat-Európában egy általános gyakorlat, semmi rendkívüli nincs benne. Itt nyilvánvalóan kettős mérce van. Itt egy általánosabb összefüggésbe kell ezt helyeznünk, és akkor el is kell lépnünk az Erasmustól, mert itt nem az oktatásról van szó. Arról van szó, csak egy egész délután kéne ahhoz, hogy ezt alaposan kifejtve elmagyarázza az ember, mert így vagdalózásnak is tűnhet, de most kénytelen vagyok mégis ezt tenni, tehát ők kormányváltást akartak.

És végül is ez a lényeg, ki is mondja:

Van egy elgondolásuk a jövőről, hogy hogy’ kell nevelni a gyerekeket. Szerintünk ez a mi dolgunk, a szülőké, majd mi eldöntjük, hogyan kell nevelni a gyerekeket. Ők ezekben a zavaros kérdésekben, mint ez a homoszexualitás, LMBTQ, ez az egész nemi identitás kérdés, azt gondolják, hogy itten vannak civil társadalmi mozgalmak, és ezeknek jelentős szerepet kell játszani a gyerekek nevelésében, időnként a szülők helyett is. Engedjük hát be őket az iskolába. Nekünk föláll a szőr a hátunkon ettől, hogy a mi gyerekeinkhez ilyen emberek fognak beszélni, az iskolában ráadásul mindenfajta, szerintünk marhaságokat az életről. Majd mi elmondjuk, hogy szerintünk milyen útravalóval érdemes egy fiatalembernek elindulni az életben.

Van még kérdés? Már legalább egy hete nincs semmiféle kérdés. Majd ők elmondják, hogy mit gondoljon a gyerek a jövőről. A hitlerjugend ehhez képest egy cserkészmozgalom volt. Ideológiai iránymutatás, és totális manipuláció. Mindezt úgy, hogy a kuratóriumi elnökök milliós fizetéseket vesznek fel azért, hogy ezt koordinálják. Ez nem tetszik az uniónak, és nem kevés értelmes, gondolkodni képes magyarnak sem. Személy szerint nekem baszottul nem tetszik, különösen úgy, hogy a gyerekem éppen egyetemválasztás előtt áll, és rohadtul nem tudom, mit tanácsoljak, mit javasoljak neki, hogy ne olyan közegbe kerüljön, ahol agyhalott zombit akarnak nevelni belőle. Persze bárhova is kerül, egy valag pénzbe fog kerülni, de az, hogy azért cserébe nem tudást, hanem propagandát hallgasson, az számomra tűrhetetlen. Az meg csak hab a tortán, hogy ott tartunk, hogy bárki jelentkezhet egyetemre, mert lassan semmiféle elvárás nincs a jelentkezőkkel kapcsolatban. Nem kell emeltszintű érettségi, nem kell nyelvvizsga, egy a lényeg, minél több hülye üljön be adott szakra, és a végén ne a tudása legyen a mérvadó, hanem a rendszerhez való hűsége. Hát mi lett ebből a szájbetekert országból? Hát mi a fasz folyik itt, de tényleg? Minek kell ahhoz történnie, hogy ezek abbahagyják ezt a fasiszta csörtetést?

És akkor az Orbán Balázs nevű beül az ATV stúdiójába és kikérkedett szemmel értetlenkedik és fújja a rogáni propaganda által köremailben kiküldött sablonszöveget. És amikor megkérdezik tőle, hogy ha az lesz a feltétele az Erasmus-programban való részvételnek, hogy a fideszes káderek lemondanak a zsíros pénzekről, amiket az amúgy is zsíros fizetésük mellé felvesznek, akkor nem tud egyértelműen igennel, vagy nemmel válaszolni. Undorító, gusztustalan, a legnagyobb hazaárulás amit az elmúlt időszakban láthattunk, pedig volt belőlük bőven.

És várjál, majdnem elfelejtettem, a homárzabálónak még volt képe beleértetlenkedni a mikrofonba és felháborodni:

Én úgy gondolom, hogy ez a frusztráció, brüsszeli frusztráció csapódik le az Erasmus-ügyben is, azért ütik, azért akarják ütni a gyerekeinket, mert nem tudnak mire menni a kormánnyal.

Senki nem üti a gyermekeinket rajtatok kívül. Illetve téged agyalt meg apád saját bevallásod szerint, pontosan látjuk, hogy mekkora károkat okozott ezzel emberek millióinak. Bár a híveknek ez tetszik, de őket elég sok esetben nem lehet azzal vádolni, hogy az értő olvasás, a cizellált gondolkodás nagymesterei volnának. Ide jutottunk. És még nincs vége. Mindig alul tudják múlni saját magukat, ha kell. Ha nem kell, akkor is. Ja és ha nem tudnak (szerintem nem fognak akarni tudni) megállapodni, akkor az állam majd kifizeti ezt a pénzt. Vagyis mi, adófizetők. Mert őfényessége hisztibe verte magát, hogy nem az van, amit ő olyan jól kigondolt. Akkor fizesd ki a magánvagyonodból! Loptál tőlünk eleget, ha ekkora a pofád. Majd te eldöntöd, mi? És ki állja megint a számlát?

Elnézést a kirohanásomért, de ez már tényleg annyira átlátszó és aljas, hogy nincsenek civilizált szavak. Ez ma Magyarország, ez ma a szellemi nívó. Egy ilyen nemzetbiztonságilag közveszélyes tényező vezeti ezt az országot. Meneküljön ki merre lát, én például most már biztosra veszem, hogy a következő lépés a HUXIT lesz. Majd mondjátok, hogy én mondtam. De legalábbis leírtam a könyvemben, hogy nehogy az legyen, hogy nem szóltam. Csúnya és visszafordulásra alkalmatlannak tűnő úton menetelünk a vesztünkbe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.