Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beszarsz, behugyozol és felkeresed a háziorvosodat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még mielőtt belefognék az érdemi mondandómba, idetennék egy mulatságos beszélgetést, amelyet egy külföldön élő ismerősömmel folytattam nemrég. Persze nem ez volt a fő témánk, de sajnos nem nagyon lehet, nekünk sem sikerült megkerülnünk a honi belpolitikai elit ügyködésének megvitatását. Érintőlegesen, persze, mert a francnak van kedve erről az elvetemült bandáról beszélgetni, örülök, ha nem hallok róluk. Pontosabban addig jó, amíg nem kell róluk beszélni, de ez a ma Magyarországán szinte lehetetlen.

Azt mondja az ismerősöm: – Te, látom az Orbánnak motoros balesete volt!

Elcsodálkoztam, mert tudtommal az ember mindenhova autóval jár, vagy testőrök kíséretében, az oké, hogy már akkora, hogy úgy fordul be a sarkon, mint egy csuklós busz, de motorozásról nem tudtam. Meglepődve mondom neki: – Ezt meg honnan veszed?

Válasz: – Hát úgy néz ki, mint aki lenyelt egy bukósisakot!

Jó röhögtünk, és megállapítottuk, hogy a tekintetes úr a világ minden részén osztatlan sikert arat az ötös ikrek méretű hasával. Legalább ebben tényleg ő viszi a prímet a politikusok között, mert akiket én ismerek, azok között egy sincs ekkora, mint a mi szent miniszterelnökünk. Pedig, hogy utálja ő a kövér, pocakos katonákat. Mindegy is, bárcsak ez lenne az egyetlen problémánk. Viszont arról akartam pár szót szólni, kedves hazaáruló, lipsi, sorosista, neoliberálfasiszta testvéreim, hogy mint volt szerencsénk értesülni róla, idén először megvolt a szokásos pénteki igehirdetés a nyájnak. A szokásos lózungokkal, hazugságokkal, és összeesküvés-elméletekkel megspékelve, ahogy azt a fényestekintetű, krákogó félistenünktől megszokhattuk. Igazán nem tud újat mondani, de magát alulmúlni simán, bármikor.

Az van, hogy danger van, igaz, danger volt 2022-ben is (sőt, nekünk egy permanens veszélyhelyzet az életünk 2010 óta), csak a hülye Nyugat még nem tudja, mert annyira meg vannak merevedve, mint lószerszám a hideg vízben. Bezzeg ő (=mimagyarok) cselekszik és véd, mert idén nagyon nagy Danger elé nézünk már most. Főleg úgy, hogy megkéseltek egy rendőrt, és többet megsebesített egy elmebeteg kretén Budapesten. Mondjuk visszanézve a videót ahol az elfogást rögzítette egy kamera, azt kell mondanom szegények rendőrök sem álltak a helyzet magaslatán, de ezt majd kivizsgálják az illetékesek. Természetesen az elhunyt rendőr családjának őszinte részvétünk. De azért benne volt ebben a tudatos antréban a bűnös város és azon belül Karácsony ekézése is, mert nyilván Tarlós alatt ilyen elő nem fordulhatott volna.

Aztán valami olyasmit mondott, hogy a brüsszeli szankciók miatt szar minden (hogy nekünk miért sokkal szarabb, mint mint mindenki másnak, az nem derült ki), úgyhogy ideje lenne, hogy „jöjjön végre valaki Brüsszelből, aki elég bátor, akinek nagy a bicepsze, széles a válla, és mondja ki, hogy ezt elszúrtuk”. Mert akkor itt minden hipp-hopp visszaállna a háború előtti állapotba. Rohadjak meg, ha ezt értem: ha egy brüsszeli verőember idejönne és ezt elmondaná, akkor mi a túró változna meg? 

Látom magam előtt a libernyákcipelőt, ahogy ül a Karmelitában és szólnak neki:

– Főnök! Magát keresik Brüsszelből!

– Ki az?

– Nem tudjuk, de nagy bicepsze van meg széles válla!

– És mit akar?

– Azt üzeni, hogy elszúrtuk!

– Ja, értem, akkor most már minden jobb lesz! Alig vártam, hogy ezt végre kimondják.

Az a baj, hogy ilyen csávót nem lát most Brüsszelben, bátrakat igen, és ki más, mint önmagát? „Itt vagyunk mi, személy szerint én is”, de mivel egyedül van, ezért nem tudja félhülyére verni a brüsszeli döntéshozókat, ezért figyelj: „én egy dolgot tudok tenni: fékezni a kártételt”. Ha eddig nem, most megnyugodott mindenki. Ha más nem lesz, majd mint Amerika Kapitány megállítja Belgium fővárosát a mi dundi Batmanünk, és megvédi Gotham City-t… akarom mondani Felcsútlandot és Hatvanpusztát a pusztulástól. Beszarás. És ez a csávó az ország miniszterelnöke 13 éve. Ha nem itt élsz, nem hiszed el! És nem óvodásoknak mesél a délutáni pihenő előtt, hanem full komolyan adja elő ezt a közrádióban. És nem várja a kijáratnál két fehérköpenyes ápoló kényszerzubbonnyal a kezében, nem. Az ember szabadlábon van, és mérgezi a hülyeségeivel a lakosságot, akik lássuk be, maximálisan befogadóak a Rébusz bácsit megszégyenítő sztorijaival kapcsolatban.

És ez csak az eleje volt, a bemelegítést úgy folytatta: a nyugati országok szerinte nem tudják begyűjteni azt a pénzt, amit ő extraprofitként begyűjt Magyarországon a cégektől, más országok nem tudják úgy visszaadni a pénzt az embereknek, mint. Vagyis a háború „egyedüli, de legalábbis legnagyobb vesztese Európa”. Lefordítom. A többi hülye nem tudja legálisan kifosztani a saját polgárait, mert máshol ha ezt tenné egy politikai párt és annak vezetője, az ország vezetője, akkor valószínűleg a nép elkergetné a picsába. Na itt ez nem fordulhat elő, mert a Stockholm-szindrómás szekta nem hagyja. Nem hagyják, hogy ezért bántani merészeljék a félistent. Áldoznak is neki, ha kell, meg adományoznak, mint annak idején Isaurának, hogy felszabaduljon a gaz Leoncio alól.

Az Erasmus-botrányra is kitért: „nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek”, Magyarországnak ugyanis nemzeti érdeke, hogy a fiatalok tanuljanak, járjanak külföldön, a tudást meg hazahozzák. „Micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben”? Ezt így, a szeme rebbenése és csuklás nélkül, bele az előtte lévő szivacsos mikrofonba. A büdös életbe abba, bazdmg! Megint lebuktatok simlizés közben, és most is úgy csináltok, mintha ott sem lettetek volna. Szégyen és gyalázat, de állítja, ha nem tudnak megegyezni az Európai Bizottsággal az ügyben, a magyar költségvetés majd állja ezt a programot. Persze. Hogyne. Erről a birka népről ezer bőrt le lehet húzni, úgyhogy ő majd lehúzza az ezeregyediket is, úgysem szólnak egy árva szót sem! Elbasztuk? Sebaj, majd a nép fizet. A vejkó műsorát a LED-es lopásnál is mi álltuk, sőt vissza is tapsoltuk az apósát negyedszerre is. Akkor meg? Ezen nem fogunk összeveszni. 52%-os támogatottságnál mindent lehet. Mindent is.

Aztán itt az LMBTQ-téma is, de „nekünk feláll a szőr a hátunkon” attól, hogy „marhaságokat” beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek, mondta. Én nem tudom hol beszélnek erről Orbánon, meg a seggnyalói Facebook-posztjaikon kívül, de persze valamivel el kell terelni a figyelmet a valóságról. És nincs vége. „Azért akarják ütni a gyerekeinket, mert nem tudnak mire menni a kormánnyal”. Beszarsz, behugyozol és felkeresed a háziorvosodat. Hogy neked ment el az eszed, vagy itt mindenki megbolondult? Én már itt tartok, mert ennyi aljas, szemét hazugságot már rég hallottam egy csokorba szedve.

És a végére hagyta a katarzist: „történelmi csúcson vannak a pénzügyi tartalékaink: részben a rezsialap miatt, részben azért, mert felkészültünk a veszélyek korára, nemhogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, boldogulunk egyedül is”, és most Brüsszel azzal szembesül, hogy nélkülük is felkel a nap, és kukorékol a kiskakas itt nálunk. „A magyar gazdaság, köszöni szépen, jól van” Kész.

Azt hiszem, sosem volt jobb sorunk, mint most. Én ugyan nem tudom, mi ez a hurráoptimista szemfényvesztés, de hogy itt nagyon komoly bajok vannak a fejben, az egészen biztos. Nem fogom egyenként cáfolni a baromságait, elég ha a tavaly év végén őszinteségi rohamot kapott Matolcsy beszédet nézzük, vagy azt, hogy egy eurócent sem érkezik addig, ameddig a 27 ígérvényüket be nem tartják az EU felé, és akkor nem beszéltünk még az inflációról, a fosgyenge forintról, és a világbajnok államháztartási hiányról. Jó, mondjuk voltak már neki lázálmai Mr. Piacról, meg arról, hogy mi megállunk a saját lábunkon, miközben soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akiket. De ez a mostani delirálás szerintem mind közül a legsúlyosabb. Kíváncsian várom ezt az évet, a végén alighanem neki lesz igaza, miszerint veszélyes évnek nézünk elébe.

Az igaz, hogy nem rá, hanem kizárólag ránk leselkedik veszély, és ha véletlenül beüt az igazi krach, akkor is másra fog mutogatni, ahogy szokta. Nem irigylem magunkat. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.