Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem mindig a sors üldözi a meg nem értett zsenit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek! Lehet teljes erőből szurkolni a forintnak, hogy éppen kávét ivott, netán nem ivott. A brit királyi család aktuális eseményeivel is csordultig telítődhetett mindenki, akinek igénye van erre. Akinek nincs, az is. Szijjártó Péter el van tűnve, gondolom nyaral. Én is szoktam januárban. Sálban, sapkában, kesztyűben, ahogy kell. Még kevés szó esik aktuálpolitikáról, népünk vezérkara szundikál, esetleg a háttérben a propagandagépezet akadozik, azt olajozzák nagy erőkkel. Az azonban biztosnak tűnik, hogy Magyarország és az Európai Unió viszonya nem indult virágzásnak, ellenben Brüsszel kivételesen tényleg komolyan gondolja, hogy ennyi volt a félrenézés. Mindeközben a propagandamédiában ezerrel megy a néphülyítés dollárbaloldallal, dollármédiával, Németországot letaroló és elpusztító migránsokkal, nemzetközi összeesküvésekkel, ennek legviccesebb eleme mostanában az volt, amikor a Hír TV Politikai hobbista című műsorában a két tehetséges zseni, Rákay Philip és Jeszenszky Zsolt megállapodott abban, hogy azért olyan nagyszerű az sok-sok milliárd forint közpénzből forgatott Aranybulla című produkció, mert a konzervatív jobboldal bontakozik benne kifelé. Az IMDb-n pedig azért olyan alacsony a pontszám (1,2), mert külföldi ügynökök direkt lepontozták. Pénzért. Gyűlöletből. És mert lip(b)sik. Szerintem esetleg meg lehetne fontolni olyan szempontból is, hogy talán azért annyira alacsony az a pontszám, mert pocsék a film. Olyakor előfordul ilyesmi is. Nem mindig a sors üldözi a meg nem értett zsenit, néha oka van a sikertelenségnek. Például a tehetségtelenség.

Na, elkanyarodtam a lényegtől. A gaz brüsszeli bürokraták sanyargatják mimagyarokat. Hungarofóbiából, gonoszságból. Most azt találták ki, hogy blokkolnak egyéb forrásokat is:

Nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. (Népszava)

Kár. Pedig olyan szépen kitalálták a nertársak a módját annak, hogyan lehet ügyesen hozzáférni ezekhez a forrásokhoz úgy, hogy azt aztán senki ne tudja ellenőrizni. Hiszen azt már tudjuk (Matolcsy óta, az MNB alapítványainak finanszírozásával összefüggésben), hogy miként veszíti el közpénz jellegét az alapítványokba átcsatornázott zseton. Sajnos úgy tűnik, az unió is figyel ezekre a sajátságos magyar gógyival kifundált módszerekre, és valamiért nem tetszik nekik a rendszer. Mondjuk nekem sem tetszik (és aligha vagyok egyedül ezzel), de velünk ellentétben Brüsszel tehet is valamit az ügyben.

Végül itt egy érdekes hír az MTI-ről. Től. Szerintem gugli fordítóval dolgozott a szerző, de azért a lényeg így is jól érthető:

A szövetségi pénzügyminiszter parlamenti (Bundestag-) képviselői mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelmet mérlegel a berlini ügyészség a politikus ingatlanvásárlásával kapcsolatban – jelentették hétfőn német hírportálok.

A berlini ügyészség korrupciós esetekkel foglalkozó részlegénél hangsúlyozták, hogy a mentelmi jog felfüggesztése rutinszerű lépés lenne, csak a hivatalos vizsgálat elindításához lenne szükséges, és nem jelentené azt, hogy megállapítják az úgynevezett kezdeti gyanú fennállását. Hozzátették, hogy rövidesen eldöntik, kérik-e a mentelmi jog felfüggesztését.
    A hatóság a Der Spiegel című hírmagazin egy októberi jelentésével kapcsolatban érdeklődik Christian Lindner ingatlanvásárlása iránt. A szövetségi kormányt alkotó koalíció legkisebb tagja, a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) vezetője a berlini Steglitz-Zehlendorf kerület Nikolasse nevű előkelő negyedében vásárolt családi házat egy karlsruhei központú magánbank hitele révén.
    Pénzügyminiszterként, 2022 májusában köszöntőt írt a bank alapításának századik évfordulója alkalmából. A szövegben nem tért ki arra, hogy az ügyfelek közé tartozik. Bő egy hónappal később újabb hitelt vett fel a banktól, amelynek javára 450 ezer euró értékű jelzálogot jegyeztetett be az ingatlanra.
    A beszámolók szerint a miniszter abban az esetben sérthetett törvényt, ha a második hitel összefügg a jubileumi köszöntővel. A politikus ellen jogtalan előny szerzésének, a bankkal szemben jogtalan előny biztosításának gyanújával indulhat nyomozás.
Christian Lindner ügyvédje közölte, hogy a politikus jóval a miniszteri munka megkezdése – 2021 december – előtt hozzálátott gondoskodni lakóingatlana finanszírozásáról, és az ügyleti kondíciók rendre megfeleltek a piaci körülményeknek, egy rövid köszöntő egy bank alapításának évfordulójára pedig hozzátartozik a tárcavezetői munkához. (MTI)

Azt talán mondani is felesleges, hogy a lakájmédia lecsapott a hírecskére, a Magyar Nemzet meglehetősen félreérthetetlen címmel vette át az anyagot: Felfüggeszthetik a liberális német pénzügyminiszter mentelmi jogát. A lényeg persze a napfényes oldalon a liberális, amúgy meg nem. Hanem az, hogy normális országban akár az is okot adhat hivatalos vizsgálat elindítására, ha egy politikus hitelt vett fel olyan banktól, melynek ő mondta el a jubileumi köszöntőjét. Ez magyar ésszel, elhülyítve, NER-kompatibilis erkölcsi- és jogi rendszerben élve nem értelmezhető. Nálunk gyakorlatilag bármi előfordulhat, sőt, elő is fordul. Például Orbán Viktor gázszerelő haverja, aki néhány röpke év alatt milliárdos, az ország leggazdagabb embere, és banktulajdonos is lett, simán hitelezi Orbán Viktor vejét, és Matolcsy György jegybankelnök fiát is. És persze ott van az atyai segítséggel hozzáférhető forrás is. Nem ám jelzáloghitellel, egy ház árának erejéig, hanem sok-sok tízmilliárdot sikerült kapniuk. Vagy például Szalay-Bobrovniczky Kristóf cége, a HSC Aerojet Zrt. 53 milliárd forint hitelt vett fel a Magyar Fejlesztési Banktól, melyhez a kormány vállalt állami készfizető kezességet a hitel 80 százalékáig, hogy az utóbb honvédelmi miniszternek kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristóf meg tudjon venni egy helikoptergyárat Csehországban. Az sem mellékes egyáltalán, hogy az említett jóember a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje. A NER csúcsragadozói egymást hitelezik (nem a saját pénzükből, nyugi), egymás között adják-veszik a vagyonelemeket. Ha már Szalay-Bobrovniczky Kristófnál tartunk, ő éppen mostanság adta el a kaszinóbizniszben lévő részesedését (béke Andy Vajna poraira, mert Garancsi István és a jelenlegi honvédelmi miniszter az ő halála után vehette át a kaszinókoncessziót, valószínűleg az egész országban nem akadt más vállalkozó, aki alkalmas lett volna erre a nehéz feladatra) az ismeretlen, kormány fizetési listáján nem szereplő, néhány évvel ezelőtt még baráti kölcsönökből élő Habony Árpádnak. És ezek csak azok az ügyletek, melyek hirtelen eszembe jutottak azok közül, amik nyilvánosságra kerültek. Na, ehhez képest kell belegondolni abba, hogy Németországban azért indulhat nyomozás, mert egy politikus ünnepi beszédet mondott annak a banknak a jubileumi ünnepségén, ahol felvette a hitelt házvásárlásra. Mert önmagában ez korrupció gyanúját vetheti fel. Szerencsére nálunk ilyesmi elő nem fordulhat. Mármint a gyanú, hogy nem annyira normális, ha egy nagyon szűk kör egymás között adja-veszi a tízmilliárdos vagyonelemeket, és egymást hitelezik.

Szép reggelt, jó ébredezést kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint majd jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.