Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már a lámpa felkapcsolása sem segít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondják a bölcsek, a barátait megválogathatja az ember, a rokonait azonban nem. Ki lehetne egészíteni ezt a mondást azzal, hogy Magyarországon a miniszterelnököt sem. Nekünk ez jutott: a mi atyuskánk, a tévedhetetlen és hibázni valahogy soha nem tudó küldetéstudatunk, aki szerint például a nyakába tekert nagy-magyarországos sál nem provokáció, mert ha ő provokálni akarna, akkor más módját választaná a polgárpukkasztásnak. Két napja nem hagy nyugodni: és ugyan mit csinálna? Hadat üzenne a környező országoknak, akik a trianon előtti területeket birtokolják? Vagy Deutsch Tamást robbanómellényben beküldi a brüsszeli parlamentbe, és elkiáltja magát, hogy éljen Jézus Krisztus? Az Iszlám Állam ultraradikális elmebetegei szokták így felhívni magukra a figyelmet, amikor úgy érzik, hogy alázzák őket vagy a vallásukat. Orbán nem tesz ilyet. Ő hungarofóbiáról hadovál, ezzel vádolja Európát, miközben úgy provokál mindenkit maga körül, hogy az egyedül neki nem tűnik fel. Mondjuk az gázabb is lenne, ha tudatosan csinálná (persze hogy tudatosan csinálja), a fedősztori viszont az, hogy csak egyszerűen nem ért egyet senkivel, és joga van hozzá. Mivel mimagyarok.

Egy nappal karácsony előtt jelentem, hogy én is letudtam a nagyember évértékelőnek és sajtótájékoztatónak csúfolt, sokak számára, számomra is gyomorforgató szerdai produkcióját, és pont arra jutottam, amire várható volt: az erkölcsi gerincferdülés állapota nem javult, ellenben rosszabbodott az elmúlt egy évben is. A több mint két órás észosztásból persze bőven elég, ha megmarad Telex negyedórás vágott verziója (itt érdemes megnézni mindenkinek, aki esetleg nem látta), amelyben azokat a kérdéseket teszik fel neki nemzetközi és magyar újságírók, akik nem a valagában vannak benne derékig. Fura látni, mi történik olyankor, amikor olyan riporterek, újságírók kérdeznek, akik nem az előre kiadott sorminta alapján dörgölőznek hozzá, akik nem alákérdeznek a mi felkent diktátorunknak. Rendkívül fura, nem véletlenül látjuk ilyen ritkán.

Csak pár szóban rögzíteném a számomra legaggasztóbb verbális vetemedéseit. A tátott szájú hallgatóság lényegében megtudhatta, amit már eddig is tudott: itt minden fasza, mi minden válságból glóriával a fejünkön jövünk ki, a migránsokat megállítottuk, valamint sikeresen és egyedüliként kimaradtunk a háborúból. Nem tudom, az ukránokon kívül, ki az aki még belesodródott Putyin haverja háborújába, de azok alighanem mind ürgebőrbe bújva hajtották végre ezt a küldetést. Arra is emlékeztetett, hogy az infláció jövő év végére egyszámjegyű lesz, mert ő így rendelkezett, meg hogy szárnyalunk, mint a darumadár, és megvédtek minket, magyarokat mindentől és mindenkitől. Vagyis a szokásos önvállveregetést, valamint az alámuzsikáló lakájsajtó szájjal való kielégítését láthatta, hallhatta, akinek volt türelme ehhez a fölényeskedő, felsőbbrendűsködő hazudozástól hangos szónoklatot. Ami elég szánalmas és röhejes, miután a BBC-nek 14 éve nem óhajt interjút adni, de megmagyarázza: ő nem egy bika, aki hagyja magát provokálni holmi valós kérdésekkel, értsd: hergelik egy vörös posztóval, és kardokat szúrnak közben a hátába. Ha majd lesz mondanivalója, akkor majd pofázik, mert egyébként nem vesztegeti ilyesmire az idejét. Bravó! Erre szerintem a brit riporter sem számított, de egy biztos: interjút változatlanul ne várjon tőle senki, ő csak a saját kérdéseit szereti megválaszolni. Ráadásul ez azt is jelenti, hogy számára például a foci sokkal fontosabb, mint az ország nemzetközi megítélése és jövője. Már ha abból indulok ki, hogy bezzeg a kivasalt Nemzeti Sportban rendszeresen megnyilatkozik. Rögtön van mondanivalója, ha az alászolgák kérdezik.

Arról mondjuk nem sűrűn kérdezik, hogy a pedagógusok konstans, évek óta tartó alázása rendben van-e. És ha most sem kérdezik, akkor soha nem tudjuk meg, a kétharmad tizenharmadik évében a két legfontosabb dolog az oktatásban, az a a hittan és a testnevelés. Nehéz elhinni de ezt mondta. Meg hogy a magyar fiatalok szellemi és fizikai egészsége a legfontosabb probléma, azért ez a kettő. Mondja ezt egy túlsúlyos, kényszermozgásos ember (nem személyeskedés, ténymegállapítás), aki szerint a szellemet a hittannal lehet ápolni. Eszem, faszom megáll, bassza meg. És nem, nem a sötét középkorban vagyunk, hanem lassan 2023-at írunk. De milyen jó, hogy ezt a két kardinális problémát sikerült megoldania, minden más meg le van szarva. Amikor Kordonbontó Viktor polgárilag engedetlenkedett, az rendben volt, a tanárok viszont kussoljanak, mert akkor ők nem a fizetésemelés miatt lázadtak, hanem azért, mert a Feri lezáratta a Kossuth teret és beletiport a fiatal demokraták gyülekezési jogába. Viktor! Amerre te jársz, ott többnyire fekete paravánok vannak, a Karmelita elé nem mehet be közönséges ember, mert kisajátítottad magadnak az egész utcát. Az teljesen rendben van, ugye? Az nem nyílt törvénysértés, ugye? Mert neked mindent lehet. Mert te aztán rohadtul betartod a törvényeket. Te igen.

És hát meg kell a szívnek szakadni, a jegybank nagyon nehéz helyzetben van, ezért viselkedik unortodox módon a Gyuri, nem mintha eddig nem úgy viselkedett volna. Egyébként ebben van valami, tekintve, hogy a jegybanknak kellene most valahogy ellensúlyoznia a túlsúlyos, túlméretezett, rongyrázó, felelőtlen fideszes állam pusztításait. Az IMF pénze nem jöhet szóba, mert azok ugyan a legkedvezőbb kamattal adnak hitelt, de kell a francnak, feltételekhez kötik és beleugatnak abba, hogyan költsük el, hogy ne lopjuk el, kinek hiányzik az. Az IMF csúnya, rossz, hungarofób és mumus is. A második legrosszabb az uniós pénz, mert a rohadt hungarofób Brüsszel is feltételekhez köti. A legjobb hitel az, ami rohadtul drága, de legalább nem mondják meg, hogy csinálj így vagy úgy, meg járj a füleden, meg énekelj szopránul. Bárcsak azt mondhatnám, hogy ezt is találtam ki, de nem. Tényleg ezt bírta mondani, szóról szóra. Egyáltalán nem utolsó sorban: aki még nem tudná, a Fidesz már elkelt. Már nem járna újra az Európai Néppárttal, bocsika. Új barátja vagy barátnője van. Már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy a Fidesz akkor milyen nemű is. Ellenben amikor arról volt szó, hogy kitolják az szja-mentességet 30 éves korig azoknak a nőknek, akik vállalják a szülést, azt mondta, hogy igen 30 éves korig és hölgyekről van szó, nehogy valaki félreértse: itt nem kell férfiként szülni.

Nincs több hozzáfűznivalóm. Hozta a szokásos gusztustalan, tahó felsőbbrendű stílusát, a bagatellizálást, szemfényvesztést és sunnyogást. Gondolom, most januárig eltűnik, a valós problémákkal meg továbbra sem foglalkozik, ahogy eddig se foglalkozott. Boldog karácsonyt, hülyék! Nekem meg Nagy László versének egy részlete jutott eszembe erről az egészről:

nekem a kérés 

nagy szégyen, 

adjon úgyis, ha 

nem kérem. 

Csak azt nem értem, hogy ha ha ennyire megszállottan vallásos lett, hogy a jóistentől teszi függővé azt is, hogy még meddig szándékozik a vérünket szívni, akkor minek ide ő? Ha Isten velünk, ő mi a francért munkálkodik éjt nappallá téve ellenünk? Miért van az, hogy megérkeztünk a sötét középkorba, ahol már a lámpa felkapcsolása sem segít?

Nagy László: Adjon az Isten 

Adjon az Isten 

szerencsét, 

szerelmet, forró 

kemencét, 

üres vékámba 

gabonát, 

árva kezembe 

parolát, 

lámpámba lángot, 

ne kelljen 

korán az ágyra hevernem, 

kérdésre választ 

ő küldjön, 

hogy hitem széjjel 

ne dűljön, 

adjon az Isten 

fényeket, 

temetők helyett 

életet – 

nekem a kérés 

nagy szégyen, 

adjon úgyis, ha 

nem kérem. 

Ezzel kívánok mindenkinek békés, reményteljes, illetve Orbán-mentes karácsonyt! Bár azt hiszem, az utóbbira egy ideig még várnunk kell. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.