Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És még a hátsójukat is velünk töröltetik fényesre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha már a brüsszeli korrupciós mocsár lecsapolását volt arca szóba hozni, maradjunk a tényeknél és a friss közelmúltnál. Alacsonyan ugyan nem, de majdnem V alakban szállnak a luxusgépek dél felé, fedélzetükön egy-egy NER lovaggal. Nils Holgersson jut eszembe erről, amikor a vadlibákon repkedett ide-oda Svédország légterében. Mondjuk ő legalább nem égetett közpénzen kerozint, és egy szerethető rajzfilmfigura volt ezekkel ellentétben. Hogy felfrissítsük az önjelölt mocsárlecsapoló memóriáját, Hadházy Ákos posztját, amihez nekünk nem igazán kell semmit hozzátennünk, az érintettnek annál inkább kötelessége lenne: 

Csak rögzítsük a tények kedvéért: Orbán mégis a honvédségi luxus repülőgépet is használta a katari meccsnézéshez. Az Átlátszó tegnap (kedden – szerk.) megírta, hogy a 606-os lajstromjelű „honvédségi” jet tegnap (kedden – szerk.) reggel érkezett a világbajnokság helyszínére, de Orbán nem azzal (hanem Csányi vagy Mészáros gépével) utazhatott, mert reggel még jó reformátushoz illően katolikus misén vett részt. Így a „honvédségi” jet  üresen ment előre a katari-magyar baráti kapcsolatok erősítésére, hogy éjszaka már Orbánt vigye Brüsszelbe.

Útközben integethetett Szijjártónak, aki viszont a másik luxusgéppel érkezett ma (szerdán – szerk.) hajnalban Brüsszelből Katarba. Ilyen nagyra még soha nem nőtt a katari-magyar barátság, hogy egyik nap a meccs előtt még Orbán beszél  a katari miniszterelnökkel, majd másnap egy másik géppel Szijjártó repüljön oda tárgyalni. Állítólag ő nem fog maradni a meccsen, ma már utazik tovább…Talán  Orbán  nem tudta letárgyalni a dolgokat, ezért kellett Péternek szólni, hogy jöjjön segíteni. 

Egy egy ilyen út kb 30 millióba fáj Önöknek és biztos vagyok benne, hogy miközben a bőrülésekben pöffeszkedve kinéznek ezek az emberek a repcsi ablakán, röhögnek Önökön. Jól tudják, hogy a propagandagépezet még arra is alkalmas, hogy ezt a felfoghatatlanul urizáló pazarlást úgy mutassák be magyarok millióinak, mint a keményen dolgozó kisember gürizését. 

Az Átlátszó cikke az odaútról itt olvasható : https://atlatszo.hu/…/az-egyik-honvedsegi-luxusrepulo…/

Úgy gondolom, ha eddig nem volt a cinizmusnak és a gazemberségnek mértékegysége, akkor ezek után van. A nertársak kimaxolták, és megint csak a képünkbe nyomták. Olyan orbános, NER-es, oligarchás módon, ahogy szokták. Az ájtatos, pufi Rambó szabadidejében templomban ücsörög, ahova szintén a mi pénzükön utaztatja fenséges valagát a szolgálati furgonján, ahonnan vélhetően ugyanezzel a járművel jut el a repülőtérre, ül át a luxusgépbe és repül Katarba, szintén a mi pénzünkön.

Annak idején, úgy jó tíz évvel ezelőtt dolgoztam egy cégnél, és volt céges autóm. Volt benne GPS-jeladó, és volt hozzá tankoló kártya is. Minden hónapban nyilvántartást kellett vezetnem az útvonalakról. A cég megengedte, hogy magáncélra is használhassam az autót, amit fel kellett tüntetnem a nyilvántartásban. A hónap végén a magánhasználat díját (benzin + amortizáció) levonták a fizetésemből. Ez így volt rendjén. Korrekt volt a dolog, mert a szervízt, biztosítást, gumikopást ők állták, nekem a tankolást kellett a NAV norma szerint megtérítenem. Igaz, ez nem állami cég volt, hanem egy kft. Kérdezem tisztelettel: ha nekem ezt meg kellett tennem, ha én az utolsó fillérig elszámoltam az autóhasználattal, akkor a miniszterelnök úr miért nem hajlandó erre úgy, hogy mindezt mi, adófizetők fizetjük neki? Vagy például hogy van az, hogy évekig kell pereskedni azért, hogy kiderüljön, mennyit fizet az Orbán-család a honvédségi gépek használatáért, miközben semmi nem indokolja, hogy honvédségi gépeket magáncélokra használjon a família?

Szerintem menjen a picsába az urizáló, felsőbbrendű stílusával, arra való különös tekintettel, hogy valószínűleg jelentős részben mi álljuk a nyaralását, a magánútjait és a focimeccsre járásait is. Nem tudom, hogy hol van leírva a munkaszerződésében az, hogy ő mindent közérdekűnek minősíthet és velünk fizettetheti ki. Én nem vagyok hajlandó finanszírozni a tivornyázásait és a hobbiját. Úgy tűnik nekem, hogy lopott éppen eleget szigorúan törvényesen ahhoz, hogy nagyvonalúan ki tudja fizetni mellényzsebből ezeket a pofátlan, gusztustalan rongyrázásait. Főleg akkor, amikor itthon tombol a gazdasági válság, őrjöng az infláció, és mindenki próbál túlélni. Ez meg most is fullba tolja a korrupciót, ráadásul a slepp közben a baloldallal összefüggésben guruló dollárokról hörög. Ha már az ellenzék hagyja, hogy ráégjen ez az újabb bélyeg, akkor én azt mondom, ideje lenne komolyan venni a repülő adóforintokat. Vagy ez annyira természetes és magától értetődő lett, hogy már szóra sem érdemes? Hogy Hadházy Ákoson, az Átlátszón kívül ez alig érdekel valakit?

Hahó, polgártársak! Szarnak ránk, fosnak ránk, és még a hátsójukat is velünk töröltetik fényesre! Hát ki ez az ember, hogy kigurul a templomból, emberezik egy öblöset, mint egy középkori inkvizíciós főpap telibeszarja az újságírókon keresztül a populációt, és minden megy tovább, mintha semmi nem történt volna? Ez tényleg nem zavarja a néptömegeket, ez tényleg nem veri ki a biztosítékot? És az sem, hogy véletlenül, pont akkor, pont abban az országban van mindenkinek egyszerre halaszthatatlan közfeladata, ahol éppen a focivébé zajlik? Katarból visszarepül Brüsszelbe, onnan megint vissza a meccsre és közben még ki tudja hová? Nagy tétben mernék fogadni, hogy Ráhel és Pityu is ott voltak a gépen, és ameddig ez a fociőrületének hódol, azok plázából plázába járva rázzák a rongyot, ami tőlünk loptak el. Szigorúan törvényesen, hát persze.

Emlékszem, amikor a jeladót is kikapcsoltatta az alatt az ominózus nyaralása alatt, nehogy a radaron látszódjon, hova megy családostul pöffeszkedni. Még egyszer leszögezem: a lőtéri kutyát nem érdekelné, ha ezeket a pofátlan pénzszórásokat saját zsebből, átláthatóan fizetné, és a kétkedőknek bemutatná a számlát, hogy ő egyenlítette ki a számlát, nem pedig mi. De akkor ugrana a majom a vízbe, ahogy szokta volt mondani, mert még a havi 5 milliós fizetése sem lenne elég arra az urizálásra, amit rendszeresen bemutat a mi kedves vezetőnk. A mi kárunkra.

Szerintem szégyellje magát, miniszterelnök úr! Egyúttal küldeném a NER folklórimádó elitjének Korda György Reptér című számát. Marha sok szeretettel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.