Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A harc senkit nem tesz naggyá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nehéz munka, de szép eredmény. Köszönöm a magyar tárgyalódelegáció munkáját. Magyarország sohasem adja fel!

Ezt írta ki a fényestekintetű a Facebook-oldalára, mielőtt/miközben égette a kerozint Katar felé, a brüsszeli megállapodás másnapján. Röviden, tömören, szűkszavúan. Így két nap után bocsánatot kérek, de szerintem elmegy a miniszterelnök úr a picsába, és akkor rendkívül finom voltam és nőies. 

Szép eredmény – mondja ez a hétmérföldes gazember, aki már több mint egy évtizede szisztematikusan szembe megy az Európai Unióval és annak – a tagállamok által elfogadott, igen, Magyarország által is elfogadott írott és íratlan – szabályrendszerével, aki úgy dézsmálja és tünteti el az onnan érkező pénzeket, mintha sosem kaptuk volna meg azokat. Ez a hatalomba belecsavarodott, felfuvalkodott diktátor, aki 13 éve még egyszer sem tudott veszíteni, aki akárhányszor Brüsszelbe ment, mindig győztes hadvezérként tért haza, és babérkoszorút helyezett a saját fejére, miután kinyilatkoztatta, hogy győzött. Aztán másnap ugyanonnan folytatta a pszichotikus háborúját. Mert harcolni megy mindig, küzdeni, csatázni, vétózni, keresztbetenni, zsarolni, fenyegetőzni és követelőzni. És ennek soha nincs vége. A szektának előadott csatakiáltások zaja veszi körül állandó jelleggel. Az, hogy a valóság homlokegyenest más, nem érdekli őket. Egy fideszes vallású szavazót szavazót különösen nem. Egy részének alighanem lövése nincs arról, hogy mi is történik ott abban a városban, ahol az EU központja van. Hogy mi az a Tanács, hogy mi az a Bizottság, hogy mi az Európai Parlament, hogy kinek mi a hatásköre. Honnan tudná? A megafonos agymosottaktól? Vagy az IQ-bajnok bátoraktól? A csőcselék szellemi szintjét lőtték be, és sajnos ehhez igazodik a többség. Egyet megtanultak: Brüsszel rossz és gonosz, és mi nem leszünk gyarmat. Ezt bírta elérni a szellemi nyomorba döntés terén ez a zseni, erre gyúrt, ezért izzadt vért, hogy ezt az amúgy se kizárólag agysebészekből álló országot még jobban lenyomja a béka valaga alá. Mindent győzelemnek ad el, miközben párhuzamosan ezzel mindig ő az áldozat, mindig mi, magyarok vagyunk a préda, a mártírok mártírja.

Az, hogy ezt az egész brüsszeli pénzek fölötti huzavonát, megaláztatást, időhúzást mind-mind neki köszönhetjük, ténykérdés. Ide vezetett az illiberális, mindennel szembemenő politikája. Tényleg nagy teljesítmény, taps és hozsanna! Bravó! Ha ezt az energiát arra fordította volna, amire a többi tagország is, akkor nyilván nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt. Odaszart, ahonnan az egész ország eszik, más takarítsa el, ahogy tudja, és majd ő előadja, hogy győzött. Szégyen és gyalázat! Pedig nem, egyáltalán nem győzött, mert ez nem erről szól. Ez nem győzelem és viaskodás kellene hogy legyen, hanem kompromisszumok, lobbik, a nemzetközi kapcsolatok ápolása, együttműködés mindenféle szinten. Ez lenne az érdek. A béke, az összetartás, az alázat. Hálát kéne adni, hogy 2004 óta tagjai lehetünk ennek a gazdasági és politikai érdekközösségnek és szövetségnek, hogy a NATO védőszárnyai alatt nem kell kiszolgáltatottnak lennünk például az orosz agresszornak, aki lassan egy éve gyilkolja halomra a civileket Ukrajnába. Hogy szabad a munkaerő áramlás, hogy nincs vám, hogy  szabad a kereskedelem és a kölcsönös segítségnyújtásra lehet számítani.

De nem, bazdmg. Ez napi szinten teszi ki mindannyiunk jelenét és jövőjét a rögeszmés, konfrontatív lázongásának és a Putyinnak való megfelelési kényszerének. Igen, Putyin szerintem zsarolja és pórázon rángatja ezt a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő embert, aki fél, retteg az orosz elnöktől. Nincs itt energia- meg gazdasági függőség, maximum zsarolási potenciál van és rengeteg kenőpénz, ami abban nyilvánul meg, hogy eladta az országot harminc ezüstért és a saját meggazdagodásáért cserébe. Nincs bizonyíték még, de majd egyszer lesz. Majd egyszer előkerülnek azok a bizonyos ügynökakták, amelyeket valamiért évtizedek óta titkosítanak és dugdosnak a nyilvánosság elől. Valószínűleg egyszerű a magyarázat: a sok kommunista és azok leszármazottai mind ott nyomkodják a gombokat a Parlamentben mindenféle következmény nélkül, és ők kommunistáznak öklöt rázva a leghangosabban.

Nagyon unalmas és dühítő, hogy megint egyre többször hallani, hogy a baloldal kommunista, hazaáruló emberek összessége. Kikérem magamnak, és a leghatározottabban visszautasítom, hogy minden olyan jóérzésű embert, aki másképpen gondolja, mint a méltóságos úr, azt csuklóból lekommunistázzák. A libsit elviselem, mert az majdhogynem imponáló, büszke is vagyok rá. Igen, egy liberális embernek gondolom magam, és próbálom ennek szellemében szemlélni és bírálni a dohos, vadnacionalista, fasisztoid szólamoktól sem visszariadó Fideszt. Mert a szabadság, a szabad gondolkodás, a szabad alkotás igen nagy kincs az ember életében.

Mai napig tele van a világ elnyomó rezsimekkel, amelyek vagy vallási vagy etnikai vagy ideológiai rablómesék mögé bújtatják a szabadság, az emberi szabadságjogok korlátozását. Ez az ország a szabadságot választotta 1990-ben. Nem azt választotta, hogy egy hatalommániás, erkölcsileg sérült, kisebbségi komplexusos őrült mindent elbasszon, és emberek életét és jövőjét tönkretegye. Lopott eleget. Rombolt és pusztított eleget. Takarodjon el a picsába Hatvanpusztára, és terrorizálja Anikót vagy a kölykeit a családját, akit akar, de minket hagyjon békén a francba. Ne mondja meg, hogy mi a jó, mi a helyes, ki az ellenség és ki nem az. Majd mi eldöntjük, hogy mit szeretnénk, nem kell ide még egy Horthy, Szálasi vagy Kádár. Elég volt ezekből a történelem szégyeneiből, és nagyon jó lenne, ha a rajongótábor is megértené végre, hogy Orbán csak használja őket, pontosabban kihasználja őket ahhoz, hogy tovább tudjon élősködni az országon és annak lakóin. Nincs itt demokrácia, nincs itt szabadság, nincs itt semmi. Egy velejéig romlott, silány vezető van, aki szétverte a nemzetet, fasisztoid húrokat pengetve uszítja egymás ellen a magyarokat.

Ide tennék két idézetet az egyik kedvenc filmemből, a Csillagok Háborújából. Ezt egy kicsi zöld élőlény mondta, aki száműzetésben élt a Dagobah rendszerben. Megfontolásra ajánlom mindazoknak, akik naponta hagyják magukat hergelni.

A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt és szenvedést.

*

– Én egy nagy harcost keresek.

– Egy nagy harcost? A harc senkit nem tesz naggyá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.