Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elfogytak az ellenségek, elfogytak a szövetségesek és elfogyott a pénz is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Apu! Hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába?

Az hagyján. De hogy jön ki?”

„Ember, most jövök a templomból”A szeme sem rebben, átszellemült, homályos tekintettel, komótosan lépked a hófedte úton. Ki gondolta volna, hogy két egymás utáni nap reggelén ugyanaz megesik vele? Amikor ezt a cikket megírtam, biztosan nem gondoltam. Nem a Mikulás az, és nem is a pap, aki az adventi misét tartotta, hanem személyesen a miniszterelnök úr. Kegyeletteljes, a hasán imára kulcsolt kézzel, testőrök kíséretében. Másodszor a biztonság kedvéért a sajtófőnök-mindenessel és a videós stábbal is felszerelkezve, de a lényegen ez nem változtat. Kérdezik, nem válaszol. Most nem, máskor sem, de most aztán pláne nem. Átjárta a Szentlélek. Egyedül ment, feleség és gyerekek nélkül, csak a személyi védelme veszi körbe, szintén imára kulcsolt kézzel. Magányosan és kiszolgáltatottan lépked a csúszós úton, de vigyázzák minden lépését. Fontos ember, mindig óvják és védik, akár az életük árán is. A mi pénzünkön. Leér az úthoz, ahol a furgonja várja, és még vagy három testőr. Kinyitják az ajtót neki, beszáll, boldog adventet kíván, majd a szintén közpénzből fizetett sofőrje elhajt vele. 

Ilyen egy igazi keresztény utcai harcos. Hiányoltam a vörös szőnyeget, amit a lábai elé terítettek volna. De ő puritán. Már ott van Katarban, a magyar honvédség Falconját két OTP-s magánrepülő követte, már le is ment az első elődöntő. Most ez a prioritás. A focimánia felülír mindent. A pedagógusok nyomorát, az eltaktikázott Brüsszellel szembeni szabadságharcot, az inflációt, az energiaárak drasztikus növekedését, a tetszhalott forintot, az elmúlt egy év hazudozásait a gazdaság állapotáról, a benzinhisztériát. Egyszóval mindent, amit ő maga hozott össze. Nekünk. Nem magának, nekünk. Nem érzékeli a külvilágot, nem látja a pusztítást, amit okozott. Nem számít, benyögött némi nyugdíjemelést, úgyhogy megérdemli. Ő így jár meccsre: harminc év óta mindig is így ment, jövő héten is így fog menni, és az azutáni hetekben is mindig így fog menni. Ezt nem most mondta, de legalább rendszeresen betartja. Harminc éve így megy a magyar érdek szempontjából fontos gazdasági, kulturális, pláne sporteseményekre, az ország érdekei szempontjából értelmezhetetlenekre még inkább. Ez most is így van, a jövőben is így lesz. Ha a munkája, ideje engedi, megy a focivébére is. Megteheti? Meg. Számon lehet rajta kérni? Nem. Leszarja, hogy ez nem helyes? Leszarja. Neki senki nem mondhatja meg, hogy mit, mikor, miért, miből és hogyan csináljon, mi a helyes és mi nem az. Vagy az adófizetők pénzén megy templomba, vagy sehogy. Vagy az adófizetők pénzén megy a foci vébére vagy valamelyik NER-oligarcha gépén. Nem mindegy? Mindkettőt mi fizetjük. Irigyek vagyunk. Más is így jár. Lófaszt. Esetleg Putyin vagy Erdogan. Máshol ezért lemondatnák a köz szolgáját. Itt nem. Itt nincs olyan, hogy közszolga. Itt maffiózók vannak és gengszterek. Csalók, szélhámosok, svindlerek. Érdekek, család és befolyás. Korlátlan hozzáférés az adóforintokhoz, az európai uniós pénzekhez, mindenhez. Közünk az nincs. Kérdezz! Nem felelek. Egy diktátor nem számon kérhető, egy diktátor az diktátor. A módszerei is olyanok. Beszédes ez a videó. Baranyi Krisztina nem válaszolt egy fizetett provokátornak, egy fizetett propagandamunkásnak, meg is hurcolták miatta, a virtuális tetemét végighurcolták a véresszájú keresztény megmondó emberek a nyilvánosságban, felnégyelték, majd kitűzték az ország négy pontjára.

Ez más. Ez a miniszterelnök úr. Az. A Fidesz-KDNP vallási szekta vezetője, a felkent félisten. A szekuláris állam lerombolója, a középkori állapotok újrateremtője és védelmezője. Komolyan veszi a hitet. Gyakorolja a vallást. Imádkozik, és bár állítólag református, lehet, hogy áldozik és gyón is. A sok bűn nyomja a vállát, a töltött káposzta meg a hasát. Már nem a régi, régen ha kellett, elcipelt néhány libernyákot is a hátán. Már nem kell, meg nem is bírná szegény. Most a TEK és a rendőrség végzi el a piszkos munkát helyette. Felért a létrán a csúcsra, ott már nem kell ilyesmivel bajlódnia. A diktátor magányossága ilyen. Nem bízhat senkiben, mindig résen kell lennie, ezért alszik csak napi négy órát. Elfogytak az ellenségek, elfogytak a szövetségesek és elfogyott a pénz is. Már egyre kevésbé tényező, már nem számít, mit mond, már nincs hitele. Tudja ő ezt, annyira nem hülye. Eltaktikázta magát, unta már a magyar politikát, nagyobb babérokra akart törni, de alighanem megbukott. Vissza kellett térnie oda, ahonnan indult: a magyar dagonyába. Ide való, csak itt veszik emberszámba. Milyen emberszámba? Itt Isten lehet néhány millió ember fején állva. Mérges? Csalódott? Valószínűleg, ezt még magának sem vallaná be, ő annál büszkébb és gőgösebb. Majd most rajtunk fog bosszút állni, mint annak idején az apja rajta, aki elverte a nadrágszíjjal, mert nem fogadott szót neki. Neki még tervei és küldetése van, amit be akar végezni. Putyinnak győznie kell , mert ha nem, akkor ő is vele együtt fog bukni. Zsarolják. Fél. Azért veszik körül pribékek, és szerintem azért hord golyóálló mellényt is. 

Most jött ki a templomból. Adventi várakozás, talán felsejlett neki, Jézus Krisztus, hogy járt annak idején. Azok árulták el és feszíttették meg, akik addig ajnározták. Ellenben Jézust teljesen más elvek vezérelték, ő teljesen más ügyért áldozta fel magát. Hideg van. Hó is esett. A hajléktalanok, akiket rendelettel eltakaríttatott az utcákról, meg fognak fagyni. Sőt, sokan a saját otthonaikban fognak megfagyni. A szegények Iványi egyházában éheznek és fáznak. Ő beül a bőrüléses buszba, a melegbe és hazamegy a Cinege utcai villájába a melegbe, eszik és iszik. Anikó kiszolgálja. Mi is, akarva akaratlanul. Katarban meleg van, a luxusszállodában, a VIP-páholyban megnyugszik a hánykolódó, sötét lelke. A foci nyugtatólag hat az idegeire. Rá is fér a kikapcsolódás, nehéz év van mögötte, és még nehezebb előtte. A szerbek kiestek. Nem baj, ott vannak még a mi kutyánk kölykei, majd azok. Apró örömök.

Utóirat és szolgálati közlemény: A Szenteltvíz vodkával és jéggel című e-könyvem elkészült, ha tetszett, amit eddig olvastál belőle, most már megrendelhető a disztopia2038.hu oldalon. Itt egy kis vizuális kedvcsináló hozzá:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.