Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan egy kecske is jobban el tudná kormányozni az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üde jó reggelt, vidám vasárnapot mindenkinek a korrupcióellenes világnap után kettővel, a Nobel-békedíj átadása után eggyel! Úgy tudom, hogy 76 éve létezik az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, az UNICEF, amelyet 1946-ban a gyermekek jogainak védelmére, a világ leginkább rászoruló gyerekeinek megsegítésére hoztak létre. Ezt csak azért említem meg, mert minden jog, ami embereket, fiatalokat és időseket, civileket, jobb- és baloldaliakat, melegeket és heteroszexuálisokat, nőket és férfiakat egyenként és kollektív módon elvileg megillet, ma Magyarországon  hasonlóképpen nem evidencia, mint mondjuk Oroszországban. Amelyik lassan tíz hónapja gyilkol, rombol, pusztít a szomszédos Ukrajnában, és amelynek nem elsősorban a vodkától, hanem a hatalommániától bebaszott hatóságai azt ajánlották tegnap az idei  Nobel-békedíj orosz nyertesének, a Memorial nevű civil szervezetnek, hogy ne fogadja el a kitüntetést.

Ez csak azért említem, mert ugyan Magyarország még nem Oroszország, de a civilek elleni kormányzati lerohanás, a jogtiprás ötvenezer árnyalata tekintetében bizony Rogán kottája igencsak rímel a Kreml kottájára. Az, hogy Magyarországon a civil szervezetek, egyebek mellett a gyermekek jogaiért is küzdő civil szervezetek és mindenféle jogvédő szervezetek még talpon vannak, és a Putyin elvtárs szívének kedves orbánista lejáratási, ellehetetlenítési kísérleteket túlélték, leegyszerűsítve annak köszönhető, hogy Magyarország pillanatnyilag még az Európai Unió tagja, és Budapest még nem Moszkva, ahol senki nincs biztonságban, aki nem ért egyet az elnökkel. Most nem megyek bele abba, hogy mi minden történhet meg Magyarországon azzal, aki nem ért egyet az államvezetéssel, a párttal, és bölcs vezetővel (úgy is, mint  gyertyagyújtó celebinfluenszer, aki remélhetőleg ma jelentkezik a lájkvadász keresztény jelmezébe bújva, és lángra lobbantja a harmadikat is, mert különben idén alighanem a karácsony is elmarad), de az tény, hogy a jogvédő civilekre minden korábbinál szükség van.

Ezért kifejezetten üdítő jó hírnek találom, hogy miközben a nertársak éppen az országot megillető ezermilliárd forintokat teszik kockára azért, mert a mimagyaremberek érdekei és a haza mindenek előtt ha a nemzeti szuverenitás talaján állva, szigorúan törvényesített üzemmódban nem lophatják szét úgy, ahogy szeretnék, akkor inkább nem kell (?), a kormány által moszkvai mintára boszorkányüldözött civil szervezeteknek januárban 3,5 millió euró (=1,4 milliárd forint) összértékű, a kormánytól független pályázati lehetőségek nyílnak meg az Ökotárs Alapítványnál. Igen, azért, mert ebben a pillanatban Magyarország még mindig inkább az Európai Unió tagja, semmint Moszkva külvárosa. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindenkinek eszébe juttassam, hogy az április 3-a után kormányzati pozícióban újrahasznosított Lázár János nevéhez fűződik az az ordenáré 2014-es hadjárat (megtámasztva az udvari propagandagépezet egész pályás letámadásával), amelynek keretében az állami hatóságokat konkrétan ráuszították a Norvég Civil Alapot kezelő Ökotársra (házkutatás, egész napos vesztegzár, miegyéb), meghurcolták őket, mondvacsinált indokokkal (hűtlen kezelés bűntett, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének gyanúja), maffiapereket idéző fellépéssel igyekeztek eltaposni őket. Ja, és nem találtak semmit, semmit, ami a törvényeikbe ütközött volna. Semmit. Az lett volna a pillanat, amikor Lázár János azonnal megbukik, ha ez egy egészséges ország lenne, ehhez képest szerintem akkor kezdődött valójában az ország ma is tartó putyinizálódása. Lázárnak a haja szála nem görbült azért a mocsok vegzálásért, amiért ártatlan emberek otthonát felforgatták, megfélemlítették őket, hogy a rezsim láncos ebei vicsoroghassanak a kamerába, statuálhassák a példát és a jól megérdemelt büntetést lebegtethessék az ellenséggel kapcsolatban.

Aztán itt vagyunk 2022-ben és ma már tudjuk, hogy inkább nem kellettek a Norvég Civil Alap tízmilliárdjai ennek a derék kormánynak, nehogy a civileknek is jusson belőle 4 szaros milliárd. Például ezért is nagyon fontos, hogy az Ökotárs Alapítvány megnyert egy nyílt pályázatot, amely az Európai Unió minden országában elérhető, így az Ökotárs elosztásával jutnak új pénzforrásokhoz az ellenségnek tartott magyar civilek. Akik csupa olyasmivel foglalkoznak majd, olyan célokért küzdenek, amelyek büdösek ebben a putyinizálódott, erkölcsileg a lealjasodás gödrének alja fele tartó országban. Ahol az európai uniós jogok és értékek, a demokrácia és a jogállamiság, az emberi méltóság, a kisebbségek jogai, a szolidaritás mind szitokszónak számítanak. Ahol az emberi jogok handabandának minősülnek már évek óta, most meg már törvénybe is írták, hogy ha az emberi méltóságot sok esetben szavatoló szociális ellátásról van szó, akkor abban a fideszes állam nem nagyon szeretne részt venni.

Most többek között azért nem érnek rá ilyen marhaságokkal foglalkozni (amellett, hogy minden a mínuszos államkasszára vezethető vissza), mert újnak tűnő, de valójában nagyon is ismerős panelekből, díszletekből, ugyanazokkal az arcokkal, egy silány, rossz minőségű előadást rendeznek arról, hogy a dollárbaloldal, Dollár Klárával az élen (már itt tartanak a csőcselék szintjére belőtt kommunikációs propaganda mélyrepülésben) megrendelésre támadja a forintot, ugyanis a Soros-féle spekulánsok a forint elleni támadással pénzt keresnek. Dollár Klára azért terjeszt rémhíreket, mert ez a megrendelőinek az érdeke. Hogy mit mondott Dobrev Klára, amiből ez következik, az nem tartozik a szektára. Itt tartanak, ezt a csípős verejtékszagú, mindenféle konkrétumot, tényt, bizonyítékot nélkülöző idétlenkedést bírták összehozni, mert kormányozni azt nem tudnak, nem is akarnak, de muszáj megtartaniuk a hatalmat. Esetükben folyamatosan élet-halál kérdése, hogy megússzák azt, hogy 12 évig nem kellett kormányozni, és nem is kormányoztak, mert elég volt tökélyre fejleszteni a nemzeti agymosást, hiszen futott valamelyest a szekér. Ennek vége, a valóság benyújtotta a számlákat, úgyhogy az emojis plakátok, Mini Feri és társaik után most Dollár Klárával riogatják az egyben tartandó szektát. Szerintem minden magát valamire tartó, valamennyire civilizált, valamennyire kultúrnemzet ennél többet érdemelne, de meggyőződésük, hogy itt ez bőven elég lesz az idők végezetéig. Mióta őfelsége a libernyákozással becélozta a csőcselék legalját (ahogyan Kálmán László, megboldogult kiváló nyelvész ezt igen precízen leírta), csak lefelé vezet az út, pedig már azelőtt is egy évtizedes utat tettek meg a szellemi nyomorba döntés érdekében.

És miután ma Magyarország nehezebb helyzetben van, mint a környező országok bármelyike, és miután ezt nem lehet a külső tényezőkkel megmagyarázni, és mivel nem is szokásuk semmit megmagyarázni, marad a csőcselék legaljának szóló műsor. Mert Dollár Klárát a leghülyébb is érti, de hogy mi a faszt jelent az ikerdeficit (a költségvetési és fizetési mérleg szimultán hiánya), és az minek/kinek köszönhető, és miért rekorder Európában a magyar infláció és miért brutális az ország versenyképességi hátránya, ha az elmúlt tíz évben az volt a mondás, hogy zászlóshajó, gőzmozdony, motor, hogy az oktatás leamortizálására és autóipari betanított munkásokra, az Európai Unió módszeres szabotálására miért nem lehet fejlődést és jövőt építeni, ahhoz felnőtt populációra lenne szükség. Tizenhárom éve izzadnak azon, hogy ilyen ne legyen. Itt minden egyetlen célt szolgál: a Fidesz szavazatainak folyamatos maximalizálását, semmi mást. Ha ennek az az ára, hogy az oktatást, a gazdaságot, az egészségügyet, bármit nyomorba kell taszítani, akkor azt csinálják. Akkor marad az élelmiszereken a bojtos sapka húsvétig, és ha majd a dollárklárával zsibbasztott alattvalók ölik egymást a felsapkázott cukorért, tejért és csirkeseggért, a jóságos istenkirály majd intézkedik és közkívánatra eltörli a hatósági árat. A nyomorúságába belezsibbadt alattvaló meg majd hálásan köszöni.

A valóságban pedig van egy kétharmaddal, rendkívüli jogrendekkel uralkodó, immár az állami költségvetést is rendeleti úton barkácsoló rezsim, amelyiknek az a mániája, hogy megvédi – mert mindentől csak ő képes megvédeni – a magyarembereket. Ehhez képest Dollár Klára Soros megrendelésére lazán bedönti a forintot (a fülkeforradalom idején egy euró még 270 forintot sem ért, ma meg csak azért nem több, mint 419 forint egy euró, mert alszanak a tőzsdék, de a hétfői nyitásba már bele vannak kódolva a befagyasztásra javasolt uniós ezermilliárdok meg az, hogy Don Vétó enyves kezéből kicsavarták botot, amit a EU küllői közé dugdosott az ukrán hitelfelvétel ügyében), ehhez képest a baloldal el tudja intézni Brüsszelben, hogy a pedagógusok ne kapjanak béremelést, ehhez képest az elcseszett szankciók elintézik, hogy csak Magyarországon legyen üzemanyaghiány, és így tovább. Már sokadszorra kérdezem: ha megannyi önkényes jogtiprás, törvényesített korrupció, egy mindent uraló hatalom- és propagandagyár, a NER-re szabott törvények mellett ennyire futja, akkor mi szükség van egyáltalán kormányra? Pláne szombaton is munkát mímelő kormányra. Egy kecske vagy egy háromlábú asztal is jobban el tudná vezetni ezt az országot.

Tényleg valaki tudja, hogy mi történt a szombati kormányülésen és mire mentünk azzal, hogy a tüntető tanárok és diákok helyett a rezsim háztáji pedagógus gittegyletének elnökét és a rendőrminisztérium államtitkárát is meginvitálták az asztal köré? Akkor jó.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.