Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát hajrá, csókoljatok nekik kezet!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, vonatfüttyös, benzingőzös szép reggelt! Előre szóltam, hogy bármennyire alja dolog, én bizony élvezni fogom a rezsim vergődését. Úgyhogy semmi különös, csak ennyi történik. Öröm nézni ezt a kapkodást és pánikot. Akkor is, ha az én bőrömre megy, eddig is arra ment minden. A mindent elöntő propaganda vért izzad a repülő sapka miatt. Vajon mi a bánatos lófütty indokolta, hogy éjnek idején kelljen bejelenteni, hogy Magyarország mégsem annyira nagy és erős, kénytelen tudomásul venni a piac törvényeit? Semmi. Orbán szokása szerint gyáván lapít, kitolták a mikrofon elé Hernádit és Gulyás Gergelyt bejelenteni azt, amit be lehetett volna jelenteni délben is, másnap reggel is. A magyarázat persze már készen állt a felhasználásra – valószínűleg hónapok óta -, csak ki kellett csomagolni, és tálalni a nyájnak. Brüsszel és a szankciók tehetnek mindenről! Az üzemanyagok árára akkor került sapka, amikor még sem háború, sem szankció nem volt. Érdekli ez az agyhalottakat? Nem hát! Zümmögik a közös nótát: hülyebrüsszel, hülyeszankciók! Pedig. A fővezér nem sokkal ebéd előtt megéledt, és tájékoztatta a híveket:

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺 (Facebook/Orbán Viktor)

Hátugye. Az üzemanyagok ára nem az elmúlt napokban ment fel. Magyarországot nem érintik a szankciók, győztünk, kivételt kaptunk, a vezér megvédett minket. Nem? Ha viszont szankciós benzinárak vannak, akkor van egy halk kérdésem: MILYEN EXTRAPROFIT keletkezik akkor, ha a magasabb áron beszerzett üzemanyagot magasabb áron kapja a nép? Egyetlen helyen jelentkezhet plusz bevétel, mégpedig az államkasszában. A magas jövedékiadó és áfa miatt. Azt vonja el drágaszép kormányunk? Miért nem csökkenti inkább, akkor olcsóbban tankolhatnának az alattvalók? Ja, hogy ez is egy puskaporos, ócska hazugság a többi között? Perszehogy az. Akinek van egy gyűszűnyi esze, az eddig is értette, ha pedig a szektások ezt is beveszik, akkor meg is érdemlik, hogy életük, vérük, a gyerekeik jövője árán is szolgálják a gazdájukat. De azért nem árt ismételgetni: Drága hívek! A vezéretek megint hazudott nektek! Pontosan úgy, ahogy a rezsicsökkentésről is. Brutális áremelések vannak, az Orbán-kormány hazudott a megvédett olcsó rezsiről, hazudott az olcsó benzinről és hazudott arról, hogy itt olcsóbba az élet, mint más országokban. Nem olcsóbb, ti is (és persze mi is, de mi legalább értjük) megfizetitek azt, amit mindenki, mert nyitott gazdaságban egy önellátásra nem alkalmas ország máshogy nem tud működni, csak éppen ti a töredékét keresitek annak, amit egy német, osztrák, szlovén keres. Ameddig ti fagyoskodtok a huzatos lakásotokban, és hajkurásszátok az olcsóbb csirkefarhátat a karácsonyi ünnepi vacsorához, bejgli helyett meg szidjátok Brüsszelt és a baloldalt, a gazdátok és udvaroncai gennyesre keresi magát a rovásotokra. Hát hajrá, csókoljatok nekik kezet!

Csurig teli a propagandamédia a brüsszelezéssel és szankciózással, de azért kell némi tápot kiszórni a tegnapelőtti botrány kapcsán is, amikor Varga Mihály és Orbán Viktor kánonban óbégattak arról, hogy nem is volt szó Brüsszelben az Ukrajnának nyújtandó uniós hitelről (az mindegy, hogy ott az unió honlapján a videó is, nem csak a leirat), amúgy meg Orbán igenis adna pénzt Ukrajnának. Azt már nem teszi hozzá a kis cukkancs, hogy az ő verziója sokkal többe kerül, mégpedig mimagyaroknak kerül többe. Nade nézzük, mit tesznek az ügyben a propagandisták! Nekem a kedvencem, szerintem a maga nemében a legaljasabb ilyen jellegű munka a PestiSrácokon látta meg a napvilágot. Természetesen már a címe is olyan, hogy nem is kell tovább olvasni. Ugyanazok gyárthatták, akik a nemzeti inzultációk álkérdéseit szokták, egyféle válasz adható rá. Ön szeretne ukrán hadikölcsönt jegyezni? 

Ez a kemény, nem a kredenc sarka. Sok hülyeséget össze szoktam olvasni, egy pillanatig sem állítom, hogy magam nem írok időnként faszságokat, de azt itt és most kijelenthetem, hogy soha, sem ezelőtt, sem most, sem a jövőben egyetlen egy sort le nem írtam, írok és fogok leírni, ami szembemenne az elveimmel, értékrendemmel, amit pénzért írok, megrendelésre, megfelelési kényszerből. Sőt, ezt bátran kijelenthetem minden itt publikáló szerző nevében, a vendégszerzőket is ideértve. Ezt csak úgy fontosnak éreztem megjegyezni, röppenjünk vissza a hadikölcsönhöz. Csupán egyetlen, összefüggő részletet idézek, abból is remekül látszik, milyen egysejtűnek nézik – okkal vagy ok nélkül – propagandáék az embereket:

Vettünk fel közösen pénz a járvány utáni újjáépítésre, mint EU. Mi nem akartuk, mert ismerjük mi a drága szövetségeseinket az EU-ban, de hajlottunk a szelíd rábeszélésre, 27 hülye együtt csak nem tévedhet. Most konkrétan ott tartunk, hogy adóstársak vagyunk egy rohadt nagy összegben, viszont egy fillért sem kapunk a pénzből, mert nem pucsítunk minden alkalommal.

Olyan rohadt szemetek vagyunk, hogy minden kölcsön nélkül adnánk a saját zsebünkből, a magyar költségvetésből bő 70 milliárdot az ukránoknak. Ezzel az a baj, hogy bilaterális megállapodás keretében tennénk, és amilyen rohadt oroszbarát mocskos népirtó állatok vagyunk, tudni szeretnénk, hogy az ukránok mire költik a pénzünket. Például szeretnénk elérni, hogy magyar árukra költsék, például az olyan magyar gyógyszergyárak termékeikre, akiket igen kedvesen kitiltottak éppen az országuk maradékából. Meg esetleg arra is figyelnénk, hogy Kárpátaljára is jusson valami abból, amit mi adunk.

Akkor értsük meg jól, miről dalol a költő! Mertmivel az unió nem adott pénzt nekünk a közösen felvett kölcsönből, mégpedig azért nem adott, mert nem méltóztattunk betartani azokat a közös szabályokat, melyeket aláírtunk, ámde komoly esély van arra, hogy ez a pénz sem arra fordítódna, amire való, ellenben néhány milliócska – tíz- és százmilliócska – landolna megint a lelkesen építgetett újgazdagok körében, mi jól beintünk a geci uniónak. Ha kell pénz az ukránoknak, Orbán Viktor ad neki a mi pénzünkből – és közben nyilván vesz fel hitelt jó magas kamatra, természetesen a mi bőrünkre -, de ennek az a feltétele, hogy az ukránok arra költik a pénzt, amire mi adjuk, és tételesen el is mondjuk, pontosan mit és kitől kell venniük. Jól értem? Jól. Zseniális!

Tényleg megérett ez az ország a pusztulásra, ha még most is van annyi agyatlan barom, ami elég ezeknek a hatalom megtartásához. Tudom én, hogy kurvaszar lenne beismerni, hogy palira vettek, becsaptak, kifosztottak, tehát én vagyok a hülye, mert engedtem, de lassan el kellene engedni ezt az önbecsapást. Legalább a gyerekek, unokák érdekében. Vagy az is mindegy, csak legyen kit imádni?

Szolgálati közlemény! Aki kormányhű erő létére véletlenül a Szalonnán bóklászik, miközben nem ez lenne a dolga, annak javaslom, hogy haladéktalanul írja oda Orbán közösségi oldalára a frissen kiadott gondolkodáshelyettesítőt. Segítek, csak át kell másolni (én is onnan másoltam): Köszönjük,hogy 13. hónapig 480.- Forint volt az üzemanyag ára.🇭🇺 Helyesírási hibákat nem kijavítani, akkor azonnal lebuknak. Zsigmond Barna Pál és a többiek már odakommentelték, úgyhogy érdemes lesz belehúzni. Mindenki másnak szép reggelt kívánok, hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.