Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindeközben a másik Magyarországon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, nagyszerű hétfőt kívánok mindenkinek! Azt hiszem, a büdös életben nem fogom megérteni a pánikvásárlók logikáját. A karácsony közeledtével mindig felrémlik, hogy mióta az eszemet tudom, mindig ez volt. Ha valamilyen sátoros ünnep közeledett, amikor több napig zárva voltak a boltok, valóságos roham indult. Akkor sem értettem, most sem értem, hogy miért jó halomba hordani mindent, majd az ünnepek után rájönni, hogy még hetekre elég a felhalmozott cucc, ezért vagy megy a kukába, vagy hetekig azt eszi a család. Most ehhez a szép hagyományhoz csatlakozott az üzemanyag vásárlási roham. Azt írja az újság, hogy valami sms indította a lavinát, valaki azt írta valakinek, hogy már másnaptól nem lesz sapka a benzinen. Ez terjedt el, és rohant mindenki tankolni, amitől hosszú sorok alakultak ki, is kifogyott a készlet, holott már addig is ki volt fogyva. Namostakkor. Mennyi üzemanyagot lehet tankolni egy autóba? Nekem eddig az autóim közül 75 literes benzintank volt a csúcs, jellemzően 50 liter körül vannak szerintem. De ha akármennyi, ha 100 liter, akkor is mi van? Mennyit lehet spórolni azzal, hogy az ember órákig áll sorban 20 liter benyáért? Vagy éppen a semmiért, ha kifogy, mire odaér. Szerintem sokkal több pénzt égetünk el azzal, hogy távolabbi kútra kell menni, mert nem kapunk üzemanyagot, az időveszteségről és a bosszankodásról nem is beszélve. Sokkal hatékonyabban lehetne spórolni, ha limitálnánk Orbán, Szijjártó és Novák futkosásait.

Apropó, Novák Katalin! Nem is gondoltam, hogy ilyen remek humorérzéke van az elnökasszonynak.

Felhívás – Díszítse Ön is a Sándor-palota karácsonyfáját!
December 13-ig várja a Sándor-palota személyesen vagy postai úton azokat a díszeket, melyek a Szent György téren felállítandó karácsonyfát díszíthetik.
Elérkeztünk advent második vasárnapjához, ebben az időszakban nemcsak szívünkben készülünk az ünnepekre, hanem otthonunkat is díszbe öltöztetjük. Így tesz a Sándor-palota is, mely története során először várja határon innen és túlról érkező karácsonyi díszeket.
Legyen részese Ön is a Sándor-palota mindennapjainak, díszítsük közösen a palota karácsonyfáját!
A karácsonyfadíszeket személyes vagy postai úton várjuk 2022. december 13-ig az alábbi címen:
Sándor-palota 1014 Budapest, Szent György tér 1. (Facebook/Novák Katalin)

Többen javasolták, hogy aggassa a fára a gyönyörű fideszes és orbánviktoros fülönfüggőit, azok majd jól fognak ott mutatni. Miközben minden magyarok egységének szimbóluma a fadíszítéssel foglalatoskodik – és persze szemrebbenés nélkül aláír mindent, amit elé tol a gazdája – a másik, a valódi Magyarországon:

„Repülő osztályokkal” a végzős diákokért és tanáraikért!
Mi, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanárai, az iskolát fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség támogatásával azon oktatókhoz és diákokhoz fordulunk, akiknek egyik napról a másikra kellett szembesülniük azzal, hogy veszélyben van a jövőjük, a felkészülési lehetőségük.
Felajánljuk iskolánk tantermeit és eszközeit, hogy nálunk szerdán 16 órától, illetve pénteken 15 órától azon elbocsátott tanárok, akik végzős osztályokat oktatnak, előkészítő, felzárkóztató órákat tarthassanak.
Amit biztosítani tudunk:
● 8 tanterem,
● 2 darab interaktív tábla,
● számítógépek,
● internet,
● áram,
● fűtés
és kitartás.
Címünk: 1101 Budapest, MÁV-telep 38.
E-mail cím: [email protected]
Bátorítunk minden olyan intézményt, amelynek módjában áll ily módon segíteni, hogy csatlakozzék a felajánláshoz!
Pizarro-Iványi Júlia
Intézményvezető
Budapest, 2022.december 01.

Egyértelmű, hogy az ország legjobb anyagi helyzetben lévő szervezete nyújt segítő kezet a bajban. Nem vagyok meglepve, csak úgy mondom. Ma folytatódnak az iskolákban a sztrájkok. Új hét, új csodák várnak ránk. Érdekes zsákutcát talált megint a rezsim. Ha ismét kirúgnak pedagógusokat a polgári engedetlenség miatt, magukra húzhatják Brüsszelt. Ha visszavonulót fújnak, akkor gyengeséget mutatnak. Egyiket sem engedhetik meg maguknak. Úgy tűnik, még a propagandamédia sem kapta meg a miheztartást, mert főként fociról írnak, valamint eszükbe jutott Horn Gyula, akit kockázat nélkül lehet szapulni. Most ezzel foglalatoskodnak.

A hatvanpusztai birtokról nem a magyar, hanem a spanyol sajtó ír bővebb terjedelemben, de ez egyrészt úgysem jut el a szekta tagjaihoz, másrészt elég lesz annyit mondani, hogy hazugság, az nem is úgy van, ahogy van. Hanem a hihetetlen üzleti tehetséggel megáldott, nagyon sokat dolgozó, ezért nagyon jól kereső Orbán Győző a tulaj, és az Orbán családban nincsen szokásban, hogy a gyerekek belekotyogjanak a szüleik dolgába. Így aztán a magyar miniszterelnöknek nem csupán köze nincs az uradalomhoz, de nem is tudja, milyen pénzből épül. Ő maga egy konzervatív ember, aki soha nem volt, és soha nem is lesz vagyonos. Például repülőjegyre sem nagyon futja, így kénytelen a teljesen más célra vásárolt, közpénzből fenntartott különgéppel repkedni. A sajtó azt számolta ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium közérdekű adatigénylésre adott tájékoztatásából, hogy a miniszterek elnökének minden harmadik röpködése történt a 150 személyes Airbusszal, tehát más alkalmakkor menetrend szerinti járattal ment. Na, ezt meg én nem hiszem el. Ha egyszer is előfordult volna az a csoda, hogy kereskedelmi járatra merészkedik a vezér, azóta is az erről készült fotókat nézegethetnénk, valószínűleg több zenés klip és néhány nagyjátékfilm is készült volna róla, mondjuk Rákay Philip rendezésében. Ilyesmi nem történt, de legalább megtekinthetjük az idős párt, akik felajánlották a kertjükben nevelt fenyőt, amit a Parlament mellett állítottak fel. Kaptak helyette egy másik fát dézsában, úgyhogy mindenki jól járt.

Csapjunk hát bele a mai napba. Mindenkinek jó ébredezést, vidám napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.