Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Ez a tél nagyon komoly vízválasztó lesz, de eddig is tudtuk, hogy romlani fog minden, mielőtt javulhatna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olyan sikerszériája van a kormánynak, hogy az valami egészen fenomenális. Bármibe fognak, nem tudnak hibázni. Hogy bejött már az infláció csökkentése is, a forint sem győz erősödni az euróhoz, dollárhoz és albán lekhez képest. Lényegében az egész ország a biztonság és bőség tengerében lebeg. A V4-ek szövetsége soha nem volt ilyen erős mint most, amikor a csehek és a lengyelek sem óhajtanak egy légtérben tartózkodni Putyin pávatáncos falovával. Szijjártó Péter minisztériuma még csütörtök délutánra sem tudott – vagyis persze nem is akart – válaszolni a sajtó kérdéseire, hogy tényleg megtelt-e a baráti hócipők hűvös halma a mi dicsőséges kormányunkkal, vagy megint semmi nem igaz az egészből, igenis lesz V4-es házelnöki találkozó, de csak Kövér László fogja körbeülni az asztalt egyedül. Oda se neki, legalább annyit mesélhet magának a tudatát megszálló hazátlan és vallástalan ufókról, amennyit csak akar. Akár még unokát is szülhet magának. Végül aztán válaszoltak a sajtónak:

Kövér László házelnök sajnálattal veszi tudomásul a V4-es pozsonyi házelnöki találkozó elhalasztását.

Megmég:

A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa. (HVG.hu)

Szerintem be kellene kapkodni pár szem nyugibogyót – semmiképpen nem házipálinkával, bármennyire magyaros ez a szokás -, egyet szunyálni a dologra, aztán válaszolni. Hátha kivételesen nem mimagyarok vagyunk az ártatlan szüzek, akiket megtámadott az ármány. Hátha véletlenül az van, hogy Csehország és Lengyelország is a saját nemzeti érdekei mentén alakítja a politikáját, amihez neki is joga van. Amúgy pedig tisztelni azt szokták, aki arra rászolgál. Az állítólag igaztalan vádak így festenek: a magyar kormány minden létező esetben vétóval fenyeget, megakasztja az uniós döntéseket azért, hogy valami plusz engedményt vagy kedvezményt kicsikarjon magának (magyarul zsarol, Magyarországon pedig azzal etetik a szektásokat, hogy Brüsszel gonosz, lényegében talán még a háborúról is ők tehetnek. Ezek szerintem nem igaztalan vádak, hanem udvariasan megfogalmazott, bizonyítható tények.

Zsúfolt napja volt csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérumnak, mert mindjárt az után, hogy válaszoltak a V4-es találkozó elmaradásával kapcsolatos sajtóértesülésekre, mindjárt fordulhattak is rá arra a témára, hogy Romániában az Országos Diszkriminációellenes Tanács immár hivatalosan is gyűlöletbeszédnek minősítette Orbán tusványosi beszédét (én speciel azon csodálkozom, hogy csak most és csak ezt), egyben fájlalja, hogy a magyar miniszterelnök nem vonható felelősségre, mert kormányfőként diplomáciai mentességet élvez. Ezért a román hatóságok továbbítják a megfelelő magyar hatóságok felé a kifogásaikat, így a magyar hatóságoknak módjuk lesz kivizsgálni az esetet, és megfelelő lépéseket tenni.

Miután sikerült abbahagynom a röhögést, azon agyaltam egy futó pillanatig, hogy Orbán nem is miniszterelnöki minőségben hörgött Erdélyben, az pántrendezvény volt. Nyilván közpénzből, de akkor is pártrendezvény. Ezután mindjárt megpróbáltam felidézni egyetlen olyan magyar szervet, mely nem pártkatonákkal van kitömve. Egy sem jutott eszembe. Szóval nulla százalék annak az esélye, hogy ebben az országban bármiért, bármilyen hatóság elmarasztalja Orbán Viktort. A gyűlöletbeszéd egyébiránt kormányprogram mifelénk. Ha ez megnyugtatja a román hatóságokat, ezzel nyer minden választáson a párt. El fog persze jönni az az idő, amikor ezek a dolgok ismét terítéken lesznek, és akkor valószínűleg lesz majd olyan hatóság, amelyik el tudja és el is fogja ítélni népünk büszkeségét és tettestársait, de most még nem tartunk ott.

Hanem ott tartunk, hogy nagyon sikeres az unió zsarolása. Vagy nem annyira. Jelenleg úgy fest, hogy nem nagyon lesz idén döntés a Magyarországnak szánt uniós támogatások ügyében. Ha idén nem sikerül megállapodni, az nem csak annyit jelent, hogy akkor majd januárban, hanem 3 ezer milliárd forint mehet a kukába. Mindeközben Orbán Viktor azzal van elfoglalva, hogy válaszoljon a saját konzultációs kérdéseire, Szijjártó Péter Iránt akarja integrálni – egyelőre nem a NER-be, hanem a nemzetközi együttműködés rendszerébe -, Varga Judit az alaptörvény tizedik szülinapját ünnepli, Novák Katalin a béke üzenetét vitte Izraelbe. Holott vihette volna Iránba is, ahol nőket vernek agyon azért, mert nem jól van a fejükön a kendő, majd a kirobbant tüntetések résztvevőit kezdték irtani annak az országnak a hatóságai, mely országgal Szijjártó éppen építgeti a gazdasági kapcsolatokat. Lázár János pedig – aki úgy tűnik, visszaverekedte magát a vezér kegyeibe, de azért el kell végeznie az aprómunkát is – éppen vidéki fórumokon rázogatja a fundamentalista híveket, nehogy elszunyáljanak. Fura kicsit, hogy még szinte alig ért véget a választás, máris kézi masszázsra szorul a tábori potenciál. Mi lesz itt még 3 éven át, ha már most szájból szájba kell fújni a vakhitet? Tartok tőle, hogy ez már a végjáték. Félek, hogy el fogunk jutni arra a pontra, amikor a hatalommentés egyetlen módja az unióból való kilépés marad. Ha engedjük. Ez a tél nagyon komoly vízválasztó lesz, de eddig is tudtuk, hogy romlani fog minden, mielőtt javulhatna. Hát most romlik. Ezerrel.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.