Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahol az agresszív megmondóemberség erénynek számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy is van ez a Szentírásban? Valami olyasmi rémlik, hogy akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van. Vagy amiről azt gondolja, hogy az övé? Valamelyik ezek közül. Nem mintha fel tudnám fogni, hogy ez miért a világ rendje, de nem én hivatkozom lépten-nyomon az isteni tanításokra, és nem én származtatom korrupt, ember- és kereszténységellenes politikámat a Szentírásból, nem én köpöm le naponta a Tízparancsolatot, amivel hadonászni szoktam, úgyhogy nem is nekem kell érteni. Ráadásul az egyik legnagyobb magyar kortárs gondolkodónk nyomán tudjuk, hogy van ennek a bibliai igének egy sokkal aktuálisabb változata is, ami úgy szól, hogy akinek ad a kormány, annak adatik, aki meg nem dolgozik, annak nem lesz szállodalánca. Se.

Külön bejáratú, fél Margit-szigetnyi ipari parkja meg pláne a büdös életben nem lesz. Igaz, másfél milliárdos étterme vagy Balaton-felvidéki villája se sűrűn. Bezzeg aki megbecsüli magát, bezzeg aki egy nyomorult honlappal sem rendelkező, alkalmazottak nélküli céggel is napi milliókért ad tanácsokat a Pártnak, amelyek után 100 milliós osztalékok ütik a markát, miközben kétpofára szidja Ferit és mindenkit, aki a Párttal ellentétes oldalon áll, nos, annak telik mindenre. Ahogy a dakota közmondás tartja: nem irigykedni kell a sikereire, hanem utána csinálni. Továbbá, aki még soha nem dirigálta végig producerként az ország ezeréves történetének legdrágább filmjét, az annyit is ér. Akár el tud számolni becsukott szemmel kétmillióig, akár nem. Mert ha nem, akkor magára vessen. Tényleg egy vicc ez az ország, még ha az akasztófavicc kategóriában is, ahol a szájkarate műfajában feketeöves fröcsögőberendezések, akiknek szabad szemmel látható munkássága kimerül abban, hogy a politikai önkényuralom ellenségeit gyalázzák a legékesebb Bayer-színvonalon, valahogy mindig ugyanazok, akik a haza legnagyobb oligarkái is. Akiknek valahogy tök véletlenül jellemzően jut egy fosért, húgyért bérelhető önkormányzati lakás is a budai Várban.

Leborulok a 24.hu előtt (egyben semennyire nem csodálkozom a lap tulajdonosa ellen aktuálisan zajló ún. igazságszolgáltatási eljáráson), amiért összeszedte egy helyre Rákay Kálmán Fülöp fideszes vallású, a Fidesz nevű gazdasági érdekcsoporttal boldog házasságban élő influenszer-producer-megafon csilliárdos ingatlanvagyonát. Már csak azért is, mert ez az egyik legékesebb bizonyítéka annak, hogy egy szakadt, mocskos szájú, élő adásban kurvaanyázó zenetévés műsorvezetőből is lehet sikeres üzletember, amennyiben hajlandó szolgálni az urat. Persze sokkal jobb lenne, ha Rákay Kálmán csodával határos ingatlanvagyonának krónikája valamilyen korrupciót üldöző és utolérni is képes hatóság asztalán lenne összeszedve mindenféle nyomozati anyagok formájában, de jobb híján beérem azzal, hogy egy újabb csodálatos, leíró jellegű tételsor illusztrálja a NER lényegét. Aminek persze relatív a jelentősége ott, ahol még a jegybank is kvázi családi vállalkozásként működik, és ahol a kormányon lévő politikai érdekcsoport nyúlványai egymás között adják-veszik az ország ingó és ingatlan javait, ahol tavak, erdők, kastélyok, kikötők, villák, ipari területek, koncessziók kerülnek innen oda, és nincsen ezzel semmi baj. Mert ha nem ők teszik rá a kezüket, akkor Gyurcsány vagy Soros teszi rá a patáját, de így legalább nemzeti kézbe kerül minden, és ott is marad.

Tarányi-présház, Ranolder Villa, XII. kerületi villa, 42 hektáros ipari park, jó időben, jó helyen, hihetetlen stratégiai és ütemérzékkel lecsapva a gonosz hazaáruló ellenségek kezéről a szajrét. Ez az ipari park tényleg a legfantasztikusabb szála ennek a Rákay-csodának. Hihetetlen, mekkora üzleti zsenik rajongják körbe a felcsúti félistent, és biztosítják a vallási szekta mélyaltatását. Hihetetlen micsoda született tehetség ez a Rákay: csak éppen hogy kiemelt gazdasági övezetté nyilvánította a Hankook gumiabroncsgyártó cég magyarországi központja mellett Rácalmás és Dunaújváros határában a nemzeti kormány, hát ennek a patrióta megmondóembernek nem pont ott sikerült vennie egy 42 hektáros darabka földet? De. Tehát a kormány 2021-ben különleges gazdasági övezetté nyilvánítja Iváncsát, ahol a dél-koreai SK Innovation hatalmas akkumulátorgyára épül, illetve Rácalmást, ahol a Hankook gumigyára van. A döntést követően a több mint 40 ezres Dunaújváros éves szinten több milliárd forintos adóbevételtől esik el, mert a fideszes megyei közgyűlés dönt a övezetben befolyt iparűzési adó sorsáról, Kálmánnak viszont van egy ipari parkja. Ahol állítólag fejlesztéseket tervez végrehajtani, majd eladja a francba. Lenne rá egy fogadásom, hogy pont ugyanolyan sikerrel fog járni, mint a Rege utcai villával, amit még a Tarlós vezette fővárosi önkormányzattól vásárolt meg, és milyen jól tette: a 226 négyzetméteres épületet a 2400 négyzetméteres telekkel együtt 198 millió forintért vette, most a villa közelében 220-600 millió forint értékben lehet üres telkeket vásárolni.

Eddig is tudtuk, hogy milliárdos vagyon birtokában, sakálgazdagon azért sokkal hálásabb dolog nemzeti érzelműnek lenni, mint picsaszegényen (bár a Fidesz nevű vallás létezése és 3 millió szavazója önmagában a cáfolata ennek egy olyan országban, ahol a valódi kétharmad anyagi bizonytalanságban él), de ez az elméletünk ezek szerint nem akar megdőlni. Rákay brutális ingatlanvagyonának történetében az az igazán megrázó, hogy az ELTE Bölcsészettudományi Karának esztétika (!!!) szakán végzett zenetévés fröcsögőberendezés tényleg abból csinált karriert és csilliárdokat, hogy fideszes, hogy ő a Fidesszel szimpatizál. Egyszerűen hibátlan, hogy a jelenlegi állampárt egykori nagygyűléseinek hecc- és porondmesteri székéből micsoda egyenes út vezetett az M1 intendánsi pozíciójáig, majd a patrióta megafon címig. Sokan vannak a Fideszben, akik világ életükben abból éltek, hogy ők fideszesek, soha sehol semmilyen piaci munkát nem végeztek, azon kívül, hogy imádták Orbánt, de ennyire kerek sikertörténet így is viszonylag kevés van. (Pedig a fideszes tanácsadóként futott asztrológus feleségről egy szót sem szóltunk, de nem is kellett. A család az család, és náluk családban marad minden is.)

Tehát nem az a baj, hogy megint nincs tanulság, az a baj, hogy következmény nincs, perverz módon pedig a Fideszt elsősorban éppen azok tartják hatalomban, akik a legtávolabb esnek a magának mesés ingatlanvagyont összeharácsolt Rákaytól. Akik nemhogy álmodni sem mernek, de valószínűleg a tudatuk sem fogja át, hogy ez valójában mekkora semmivel nem magyarázható brutális vagyon, amiért tisztességes embernek ötvenszer kellene újjászületnie, és akkor se valószínű, hogy valaha az életben ipari park hullik az ölébe. Nincs tanulság, csak az elnyűtt evidenciák: Rákay Fülöp Kálmán, akit végül is a zenetévés műsorvezetői arroganciája és bárdolatlansága már-már predesztinált arra, hogy ma az legyen, aki, tényleg csak az egyike azoknak a sötét figuráknak, akik időben felismerték, hogy jobb az aljasság szolgálatába állni, mint az útjába. Igazuk volt. Ahol az agresszív megmondóemberség, az aljasság, a hazudozás és a leplezetlen talpnyalás erénynek számít, ott csak a gyomrot kell hozzá biztosítani, a többi megy magától. Villánként, ipari parkonként. Márpedig ebben az esetben nincs baj a gyomorral, Kálmánunk, aki láthatóan nem aprópénzért adta el a sötét lelkét a Pártnak és a Vezérnek, szorgalmasan hányja az epéjét a Fidesz-propaganda moslékos vályújába, és működik.

Hát így vagyunk mi, itt ebben a csodával határos büszke szegletében az univerzumnak, ahol sajnos tisztességes tanári fizetésekre nem, de véres szájú milliárdos oligarchákra futja. Akinek van gyomra hozzá, csinálja, mint/mert Rákay, akinek nincs, az undorodik tőle, és ha teheti, minél messzebb próbál kerülni ettől az egésztől. Mert bármekkora közhely, ilyen ország kurva élet hogy nincs még egy.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.