Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fülkeforradalom felzabálja az ő bármire kapható leszármazottait? Előbb-utóbb biztosan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fejben napsütést, derűs jó reggelt, sok krumplit és tojást kívánok mindenkinek! Mivel állítólag minden fejben dől el, pláne. Pont ezért az ársapkátlan tejföl nélküli rakottkrumplit is meg lehet enni. Feltéve, hogy van hozzá krumpli és tojás. Jól jöhet még az az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ, amiről akkor hallottunk utoljára, amikor tavaly felavatták a türkmagyarok Taskentben.

De mielőtt a szerintem fontos dolgokról szó esne, a tegnap reggeli posztomhoz kapcsolódva le kell szögeznem: jár a fejsimi a legokosabb Lajosnak, a korcsolyaszövetség elnökének. Aki magához, a pártjához, és a sokévi morális fölényhez képest, amit a magát jobboldalnak becéző szélsőségesen illiberális oldal felhalmozott Jeszenszky Zsolt kecske- és kurvaszakértővel bezárólag, teljesen korrekt nyilatkozatot tett az olimpiai bajnok Liu testvérek országváltásával kapcsolatban az élére vasalt Nemzeti Sportban. Ettől nem lett jobb hely az ország, de attól sem lenne, ha ezt elhallgatnánk.

Ami pedig a mai napra átnyúló tegnapi nap szürreális esszenciáját, azaz a ránk nézve fejben sem túl sok napsütéssel kecsegtető NER-ámokfutást illeti. Bölcs emberek, akik sem nem Jeszenszky Zsoltok, sem nem Kósa Lajosok, sem nem Gulyás Gergelyek, azt mondták, az inflációval nem kell foglalkozni, mert elég nagy már, tud magára vigyázni. Azt hiszem, hogy abban az értelemben mindenképpen igazuk volt, hogy Magyarországon már az is segítene, ha a kormány és az egyszemélyes államvezetés inkább nem foglalkozna vele egyáltalán. Ahelyett a gyalázatos kontárkodás és dilettáns, korrupt maszatolás helyett, amit művelnek az immár hivatalosan is 21,1 százalékon hasító, a Holdról is szabad szemmel látható infláció ügyében. Azt hagyjuk, hogy mennyivel kell olcsóbb legyen a toronydaru és a kerti törpe hogy kijöjjön ez a szám, ha közben 75%-kal drágult a sajt vagy 81%-kal a kenyér. Kretének, mint a faék. Tövig nyomják az elmehábort. Mert amit nem oldott meg hat sapka, azt majd nyolc sapka megoldja.

Ja, nem, nem ezt mondták. Még csak ezt sem mondták. Az emberileg, erkölcsileg, politikailag, mindenféle értelemben fennállása legsötétebb köreit futó Gulyás Gergely – akit a főnöke nem vitt magával Üzbegisztánba építeni a kipcsak-magyar testvériséget, hanem kitolt a függöny elé, hogy mossa a kormányzóképtelenség hugyos-szaros szennyesét – valami olyasmit állított két összevisszabeszélés között a tegnapi kormányinfón, hogy az árstopoknak nem is az inflációcsökkentő hatásuk a legfontosabb, hanem az, hogy segítséget jelentenek. Vagyis sokan beljebb lesznek attól, hogy immár nyolc terméket sapkás áron tudnak megvásárolni. Különben is a brüsszeli szankciókat kell megszüntetni, és akkor lényegesen kisebb lesz az infláció. Ők ezt tudják tenni, kiterjesztik az árstopokat, de a probléma gyökere az elszabadult energiaár, aminek az oka a háború és az erre adott uniós szankciók. És folyékonyan halandzsázott tovább akkor is, amikor felhívták a figyelmét arra, hogy hello, az uniós átlag fele a felcsútinak (hadd gratuláljak ezúton is Felcsútnak, az átlagos egyéni gazdagodás honi csúcstartójának számító csodatelepülésnek, ahol egy lakosra vetítve a legmagasabb a tőkejövedelem, amiben az a vicces, hogy ha még két falunyi ember odaköltözne, akkor se változtatna lófaszt se a helyzeten), miért? Azért, mert ez attól függ, ki mennyire van kitéve az energiának, Magyarország nagy mértékben kitett olajból és gázból is, ráadásul főleg Oroszországtól szerezzük be. Ugyanazt a kurva hamis, recsegő lemezt rakják fel újra meg újra.

Szóval akik értenek hozzá, azok rohadjanak is el, rosszul tudják. Például Raskó György agrárközgazdász, volt parlamenti képviselő, gazdálkodó is rosszul tudja. Mert ő Gulyás sztárjogásszal ellentétben úgy tudja, hogy az árak elszabadulásáért a gyenge forint és az ársapka bevezetése a felelős, amit a nagy diszkontok kompenzálni tudnak, de a kisebb boltok belerokkannak. Éppen ezért nem is látja sok értelmét az ársapka kiterjesztésének, az árakat ezzel nem lehet megfékezni, arra pedig végképp nincs esély, hogy azok visszatérjenek a válság előtti szintre. Nem véletlenül nem Raskó a pofázásügyi miniszterelnökségi miniszter, hanem Gulyás, akinek semennyi önbecsülése nem maradt, ha volt is valaha neki, és tegnap is lazán hülyét csinált magából. Mert az kurvaélet, hogy sehol nincs ilyen: eleve azért tartanak kormányinfót, hogy bejelentsék, mely termékekre terjesztik ki az árstopot, ki is derül viszonylag hamar, hogy két ilyen termék van, erre még azt se sikerül eltalálni, hogy pontosan akkor milyen krumpli, mekkora tojás. Jó, hogy a főnöknek fingja nincs ezekről, mert mindent Anikó intéz (ja, tényleg válaszolt már írásban a férjeura helyett, hogy mennyi is a rezsi Orbánfalván?), de mi mehetett a kormányülésen, egyáltalán hogy születnek ott a döntések, ha a balfék mire kiér a függöny elé már azt sem tudja, hogy miért ment oda?

Mindegy, röviden összefoglalom. Ha eddig volt is tojás, ezután nem lesz. Vagyis lesz majd. Vitaminozott, mélyalmos, omegahármas, extrasárga, ökobio. Aranyáron. Nemcsak M-es tojás, hanem semmilyen sapkás tojás nem lesz. Krumplihiány meg eddig is volt, a hatósági ár majd négyzetre emeli a problémát. Közben az infláció köszöni szépen, leszarja ezt a röhejes-gyászos kormányzásnak hazudott cirkuszt, elég nagy már, tud magára vigyázni. Gulyás meg a kormánya sikereinek csapdájába esve (?!?), feltéve, hogy legalább néha az élet igazságos, remélhetőleg pont oda fog kerülni, ahova az összes hozzá hasonló cinikus, arrogáns, gonosz politikai szélhámos került a történelem során, aki az utolsó előtti és utáni pillanatban is tagadta a valóságot, hárította a felelősséget, és nem értette, hogy mi a baj.

Ennek még nem most jött el az ideje, mint ahogy a Mészáros Lőrinc néven futó Orbán Viktornak se, aki (nézd, Andi, energiakereskedő cég!) most, hogy a csillagos eget nyaldossák az energiaárak, jó ütemérzékkel beszáll az energiakereskedelembe. Mekkora üzlet ez a klánnak, atyaúristen! Gondolom, nem azért, mert véletlenül éppen új gázvezetékeken keresztül érkezhet gáz Magyarországra, és ez mekkora üzlet! Nem ezért, hanem mert mekkora siker volt a Mátrai Erőmű megvásárlása, és mert miközben sanszos, hogy a magyar kis- és középvállalkozások áramszolgáltató nélkül maradnak, a Mészáros Csoporthoz tartozó termelővállalatoknak kiszámítható és stabil energiaellátásra van szükségük, úgyhogy megkapják. Mert akinek van, annak adatik, ugye. A magyar adót fizetők áldozatos támogatásával. Álávju. Nagyon helyes.

Úgyhogy nekem majd akkor szóljanak, amikor Rogán, Szijjártó, Pintér és Varga hegedűművész lemondott. Rögtön a főnökük után. Minden meteorológusok Palkovics nevű védőszentjének hattyúdalától oly nagyon nem vagyok meghatva, bár viccesnek vicces, fontos is róla szólni:

(…) a lemondás mögött az áll, hogy a miniszterelnök elfogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, amelyben egy külön energetikai minisztérium felállítását indítványozta. Ez azt jelenti, hogy Palkovics tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől. Palkovics a hatáskörének szűkítését nem fogadta el, úgy tudjuk, a minisztérium vezetői előtt azt mondta: Nem erre szerződtem. (24.hu)

A távozás hátterében (…) energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. (…) a kormányfő az energetikai válsághelyzet miatt külön Energetikai Minisztériumot akar létrehozni. (Telex)

Tehát Nagy Dumb Márton, aki augusztusban még arról pofázott, hogy milyen károsak a hatósági árak, ha nem vezetik ki őket időben, aki azt hazudta, hogy fenntarthatatlanok az árstopok, ki kell vezetni őket, amihez képest tegnap, november 9-én Gulyás Dumber Gergely benyögte, hogy az eddigi hat mellé jön még újabb két sapka, egy, az egész világ számára nyilvánvaló energiaválság sokadik hónapjában kitalálja, hogy akkor most már kéne egy külön energetikai minisztérium, Moszkva utolsó uniós csatlósa, egyben Nagy főnöke rábólint, így a bólintás nyomán a hatalma jelentős részétől megfosztott akadémikus-miniszter megsértődik és lemond.

Fogalmam sincs, hogy ez már az, amikor a fülkeforradalom felzabálja az ő bármire kapható leszármazottait, akik a süllyedő hajóról rágcsálók gyanánt menekülnek, vagy még távol állunk ettől. Előbb-utóbb biztosan így lesz. Azt viszont tudom, hogy ebben a rendszerben senkinek nincs önálló döntési joga, a véleménykülönbség fogalom értelmezhetetlen. Ne tévedjünk, ebben a rendszerben soha senki nem mond le csak úgy magától, mert az a gyengeség jele volna, és az megengedhetetlen, hogy a szekta bizalma megrendüljön az egységben, az erőben, az egy a tábor egy a zászlóban. Palkovics László egy a raklapnyi Orbán-szolga közül, akinek sem a minisztersége, sem a lemondása nem az a kategória, amire neki bármi hatása volt vagy lehetne. Janicsár volt és parancsvégrehajtó, akivel elhitette a főnöke, hogy pótolhatatlan, aztán kiderült, hogy ő sem az. Dicstelen pályafutásán nem emel, hanem csak súlyosbítja a bűneit, hogy nem olyan sötét, mint egy Budai Gyula vagy egy Németh Szilárd típusú agysebész. Érdemei elismerése mellett – a CEU elűzése, az MTA kutatóintézeteinek kiszervezése, a magyar felsőoktatás fideszes pártkatonák gyarmatává konvertálása – Palkovics úrnak lenne miért szégyenkeznie. A sokévi fideszes átlagon túlmutató intelligenciáját sikerült a gonosz szolgálatába állítania, és segíteni a gonosz rombolásában. Kásler óta tudjuk, hogy minden förtelmes szolga helyett jöhet egy még förtelmesebb szolga. Most is alighanem így lesz. Csak azt reméljük, hogy Palkovics úr is pont oda kerül, ahova érdemei predesztinálják.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.