Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Holdig meghosszabbított nemzeti önsorsrontás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emelkedett jó reggelt kívánok mindenkinek, négynapos hosszú hétvégét tartunk. Nem mintha ez lenne a legfontosabb, mert már rég elvesztettük a fonalat, de! Most, hogy a miniszterelnöki székben pöffeszkedő haverja kétharmados közpénzhatalma okán sikeres, tehetséges, művelt és sokoldalú Forbes-listás disznószerelő már a sűrített paradicsom-bizniszbe is beszállt, mit is mondhatnék? Azon kívül, hogy álaggodalom tölt el attól a kínzó kérdéstől, hogy mi lesz ezekkel a derék törvényes szabadrablókkal, ha már mindent is felvásároltak, amit fel lehetett vásárolni ebben az országban. Gondolom, eladják és visszaveszik, eladják és visszaveszik, mint azt a bizonyos erőművet, ha az ország és a két lábon járó NER-pénztárca tulajdonosa úgy dönt, hogy már nem kell nekik.

Szóval nem sok mindent lehet mondani erre se, mivel kultúrembernek tartom magam, még azt se mondanám, hogy nyakon kell önteni szarral ezeket a szó szoros értelmében drága embereket (is), de azt valószínűsítem, hogy a sűrített paradicsomra (Aranyfácán) nem tesz bojtos sapkát a szélsőjobboldali populisták felcsúti büszkesége. Aki a tegnapi reggeli soros közpénzmédiás delíriumáról tájékozódott, netán élőben hallgatta, illetve nem hisz vakon az orbánista államvallásban, és nem Rogán hányásszagú propagandájának sorvezetője, pláne nem a Kreml dezinformációját terjesztő putyinista trollfarm egyenbégetése, hanem a saját tapasztalatai alapján értelmezi a világot, az biztosan érti, hogy miért vert sátrat Hadházy Ákos a civilizált nyugati világ egyik legkártékonyabb közmédiájának minősülő MTVA épülete előtt, hogy miért szólít mindenkit arra, hogy november 4-én a kamukonzultációs moslékpapírja birtokában szíveskedjen megjelenni a Kunigunda úton, és segítsen blokád alá venni az épületet. Igen, azért, mert ameddig a közpénzből finanszírozott fideszes propaganda él és virul, ameddig az állami média nem a köz szolgálatát, hanem az állampárt szolgálatát látja el, ameddig a miniszterelnök minden pénteken következmények nélkül terjeszthet hazugságokat, miközben a közmédiába csak és kizárólag az állampárti beszélő fejek tehetik be a sáros lábukat, addig Orbán, valamint a törvényesített korrupció és a szocialista tervgazdaságot építő szélsőjobboldali populizmus kormánya örök.

Azt azért remélem, hogy a független országgyűlési képviselő számolt azzal a fejleménnyel is, hogy ameddig mimagyarok a szellemi nyomorba döntésért felelős rogánista hazugsággyár dallamára szorultak ökölbe a brüsszeli szankciók miatt és könnyes szemmel hálálkodtak az őket kifosztó államvezetésnek az alamizsnáért, megvédésért, a háborúból való kimaradásért, a rezsicsökkentés részleges kivezetéséért, a hatalom gépezete jogászkodott, fércelgetett, módosítgatott, salátázott: november 1-jétől jön a könnyebben elrendelhető szükségállapot és az ún. „összehangolt védelmi tevékenység”. Ínyenceknek ajánlom ezt a remek cikket ebben a témakörben, ízelítő gyanánt pedig ezt a passzust teszem ide:

„1989 óta szükségállapotot csak nagyon indokolt esetben, erőszakos cselekmények elkövetésekor lehetett kihirdetni. Az új szabályozás szerint az erőszakos fellépés már nem kritérium, az alkotmányos rend ellen irányuló erőszakmentes fellépés is okot adhat szükségállapot kihirdetésére. Ahogy a törvény fogalmaz: »az alkotmányos rend megdöntésére, felforgatására vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló cselekmény« vagy »az élet- és vagyonbiztonságot tömeges mértékben veszélyeztető súlyos, jogellenes cselekmény«”.

Szóval ha az a kérdés, sok más kérdés mellett, hogy miért silányult rendészeti kérdéssé a (köz)oktatás, akkor ezért. Azért, mert kuss legyen, alattvalók! A teljhatalom érinthetetlen, úgyhogy ha jól értem, már nem kell utcaköveket felszedni, kordonokat bontani és Molotov-koktélokkal hadonászni ahhoz, hogy a rablópandúrok kormánya szükségállapotot hirdessen. Nem mintha átvitt értelemben nem egy permanens szükségállapotban élnénk. Szükség lenne arra, hogy a kormány kormányozzon, a sajátjai helyett az ország érdekeit szolgáló döntéseket hozzon, és vállalja is a felelősséget a döntéseiért, ehelyett a parttalan hazudozás, agymosás, polgárháborús uszítás és a népszerűséghajhászó dilettantizmus üli torát a jelenen és a jövőn. Ezért van az, hogy januárban, amikor még nem volt háború, de a választás megnyerésére gyúrt a NER, akkor bevezették az élelmiszerárstopot. Az élelmiszerek inflációja akkor 10,1 százalék volt. Most 35,2, és ez még csak a szeptemberi adat, néhány termék termelői árának jelentős októberi emelkedése még nem is látszik benne. Vagyis hiányt és káoszt okozott az árstop, de legalább az inflációt nem törte le, hanem felpörgette. Mit lép erre a Rogánok, Orbánok, Pintérek kormánya? Újabb árstopokat lenget be, holott az láthatóan nem megoldja, hanem elmélyíti a problémát.

De ez mind számít, mert Mr. Piac nekünk ne ugasson bele a dolgainkba, majd mi beleugatunk az ő dolgaiba és a szocialista tervgazdaság pórázán rángatjuk. Mi nem szeretjük a szabad, egészséges versenyt se, a piacgazdaságot se, mi a kontraszelektált NER-monopóliumokban, derék magyar üzletembereknek hazudott félanalfabéta strómanok szar minőségű, silány hatékonyságú munkájában hiszünk, akik semmihez nem értenek, és versenytársak hiányában nincs is aki tükröt tartson nekik, hogy micsoda trágyamunkát végeznek. Közben meghosszabbítjuk a háborús veszélyhelyzetet meg a nemzeti önsorsrontást Lovasberényig, Moszkváig, a Holdig. Csakazértis. Aztán ha nem jön be (és nyilvánvalóan nem jön be), akkor toporzékolunk, brüsszelezünk és ha a Varga-Matolcsy párosnak nem sikerül (teljesen egyértelmű, hogy nem fog sikerülni) megfelezni az inflációt, akkor majd miniszterelnöki rendeletben parancsoljuk meg az inflációnak, hogy ossza el magát kettővel. Addig is hazudunk, hazudunk, hazudunk az Európa-bajnok magyar élelmiszerdrágulás trágyadombján ülve. Hogy erről mi nem tehetünk, kizárólag Brüsszel tehet róla. Hogy hiába csökken a gáz ára a nemzetközi piacon, a magyar árak, a magyar infláció mégsem mérséklődik.

De nem baj, mert nem lehet annyira súlyos a helyzet, nem lehet annyi dolgozót elbocsátani (lásd: a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be), nincs annyi, a kigazdálkodhatatlan rezsiszámlák miatt bezárt közintézmény (jó, hát a fideszes Székesfehérvárnak pont jut 80 millió, hogy az uszodát ne kelljen bezárni), nincs akkora orvos- és tanárhiány, nincs az az országot maga alá gyűrő cifra nyomorúság, hogy közben ne azzal terelnék a hülyére vett, szájba szart, az út széléről az árokba rugdosott magyar társadalom figyelmét a húsába vágó bajokról, hogy máshol még rosszabb. E tekintetben az Index helyén működő fideszes pártorgánum tegnap hivatalosan is felért az Origo szintjére, sajnos az eredeti címet már átírták (most így szól: Elszegényedőben a világ egyik leggazdagabb országa), de eredetileg öles betűkkel hirdették, hogy Németország a szegénység küszöbére jutott. Innen tudom, hogy jóllehet Németország a világ egyik leggazdagabb országa, a terjedő szegénység jelei egyre inkább megmutatkoznak országszerte. Hajléktalanok alszanak a szabadban, anyák mondanak le a saját étkezésükről gyermekük javára, a nyugdíjasok pedig a kukában kotorásznak, eldobott üvegeket keresgélnek, hogy betétdíjért visszaválthassák.

Akkor meg nekünk miért sír a pofánk? Ugye milyen jó nekünk? A kenyér 76, a sajt 68, a vaj 66, a tojás 53 százalékkal drágább, mint tavaly ilyenkor? És? Lángokban áll a Karmelita kolostor? Nem. A fideszes országrész 80 százaléka hiszi és vallja, amit a brüsszeli szankciókról hazudik neki a kormánya? Igen. A Fidesz támogatottsága a tanárhiánnyal és a Mészáros-klán vissza nem térítendő közpénztámogatásaival arányosan nő? Igen. Akkor mi a probléma? Semmi probléma. Ha meg esetleg mégis lenne majd valami probléma télvíz idején, akkor csírájában elfojtják. És ehhez már repülő utcakövekre sem lesz szükség.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.