Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fogalmam nincs, ki fogja eltakarítani utánunk ezt a szemetet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És tényleg kitapétázták két nappal ezelőtt az országot fennállásuk leggusztustalanabb propagandaplakátjával, tényleg nem vicceltek. Igazuk is van, amikor 8 milliárd forint közpénz hever az asztalon, miközben már a pogácsán is spórolni kell, az ember ne viccelődjön. Hát belehúzott a Goebbels-imitátor és udvartartása. A magyar nyelvben pedig – páratlan gazdagsága ellenére – már nincs olyan adekvát szókészlet, ami akárcsak foltokban visszaadná azt a primer szégyent, ami az embert maga alá gyűri, midőn körülnéz. Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy már nincs a szavaknak jelentésük, mert ezek tönkretették a magyar nyelvet, bazdmeg! Tönkre. A magyar nyelvet is. Miközben innen már csak egy lépésre, karnyújtásra van az, hogy tulajdonképpen Brüsszel robbantotta ki a háborút, akárki meglássa.

Tudom, hogy a hanyatló Nyugaton a civilizált naivitás több mint egy évtizede jelentősen akadályozza a tisztánlátást, de erre a környezet- és közérzetromboló, a társadalom jóérzésű, még el nem menekült, szellemileg és lelkileg még meg nem nyomorodott részében undort, félelmet, fenyegetést keltő, félrevezető, ízléstelen hazugságon alapuló úgynevezett kormányzati kommunikációt annyival elintézni, hogy Brüsszel egy város, a helyzet súlyának és súlyosságának teljes félreértése. Ezen a ponton már bűn. Diplomatikusan félvállról venni, hogy miközben Brüsszel valóban egy város, a magyar kormány az Európai Bizottságot Brüsszelnek hazudja a gyomrot forgató bombás plakátokon, bűn.

Erre az elmebajra legyinteni egyet jelent azzal, hogy az Európai Unió cinkos és bűntárs a saját maga szétverésében. Oroszország bombázza Ukrajnát. A kormány megszavazta az Oroszország elleni a szankciókat, majd az általa megszavazott szankciók ellen nemzetileg konzultál és 8 milliárdból kitapétázza az országot egy ízléstelen, történelmi távlatban vállalhatatlan mocsokkal, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja pedig erre azt mondja, hogy jó, hát az Európai Bizottság nem fogad el szankciókat, jó, hát a nyolc szankciós csomag mindegyikét a tagállamokat vezetői tömörítő Európai Tanács fogadta el, méghozzá egyhangú döntéssel, vagyis a magyar kormány, vagyis Orbán Viktor jóváhagyásával, de mit tegyünk, ha a magyarok úgy szeretik hogy a saját pénzükön uszítsák őket egy város ellen? Egy város ellen, ahol nem mellesleg a kormány páratlan napokon kuncsorog a pénzért, hogy össze ne omoljon az ország, páros napokon meg azért toporzékol, hogy egy összegben és azonnal utalják, mert tegnap is késő lett volna.

Végül is hülyeségeket beszélek. Valóban nem az Európai Bizottság sara az, hogy az Orbán-kormány 12 éve szitokszóként öblögethet Brüsszellel, most meg ízléstelen bombaként ábrázolhatja a „brüsszeli” szankciókat, amelyeket állításuk szerint kizárólagos felelősség terhel azért, mert Magyarország éppen beleáll a földbe. Nem, nem Brüsszel sara, hogy egy országnak kinéző kleptokráciában le lehet nyomni az emberek torkán, hogy a kormány kíváncsi a véleményükre, miközben előre megmondja, hogy mi a véleményük. Hogy ők mindig is tudták, hogy Magyarország minden gazdasági nehézségéről az EU tehet, mert szankciókkal sújtja az Ukrajnát lerohanó Oroszországot. És hogy ja, az energiaárak emelkedéséért az uniós szankciók a felelősek annak ellenére, hogy az EU a gázimportot egyáltalán nem korlátozta, a kőolajimporttal szembeni intézkedések meg még életbe se léptek. Megfizethetetlenül kreatív módja ez a brüsszeli üzengetésnek, miszerint küldjétek a pénzt. Ha ezek után nem küldik, akkor soha.

Nem az Európai Bizottság sara, hogy nekünk ez is belefér. Hogy miközben nincs pénz a tanárok béremelésére (a kirúgásuk meg ingyen van), az önkormányzati intézmények fűtésére, a fél ország bezár/megfagy, mert nem bírja kigazdálkodni Európa legalacsonyabb gázárát, a magyar kormány 8 milliárdért gusztustalan, az ukrajnai háború áldozataira nézve kegyeletsértő gyűlöletplakátokon hergel azok ellen, akiktől a pénzt várja a tanárok béremelésére, egyáltalán az ország működtetésére. Ha valaki akárcsak tíz éve azt mondja, hogy 2022-ben ezen a végtelenségig lealjasított szinten kommunikál majd a kormány a választópolgárral, pofán röhögtem volna. Most meg már a szavakat se találom, mert basszameg valóra vált. Nekünk belefér ez az ízléstelen mocsok. Mi elhisszük, hogy az uniós szankciók tönkretesznek, és kétségünk nincs afelől, hogy a kormány legfőbb politikáját képező korrupció nemesít. El sem várjuk, hogy ha már van megint rohadt 8 milliárd a Goebbels-imitátor haverjainak kitömésére, akkor legalább valami hasznos, előremutató célra költsék. Plakátolják tele az országot például energiatakarékossági jótanácsokkal, vagy az egészségtelen táplálkozás, az alkohol, a dohányzás káros hatásaival vagy a családon belüli erőszak megelőzésével, vagy a nem kívánt terhességek elkerülését célzó felvilágosítással, vagy a környezettudatosság fontosságával, vagy bármivel. Abból is pont annyit lophatnának, de legalább az ükunokáinknak csak feleannyira kellene szégyenkezniük miattunk. Mert velünk ezt is meg lehetett csinálni. Mert belőlünk egy világválság kellős közepén is hülyét lehetett csinálni, és Európa szemében, Moszkva háborújával a szomszédban páriává zülleszteni. Mert rólunk azt a képet lehetett festeni, mint akiknek nem az fáj, hogy a szomszédban ártatlan embereket gyilkolnak a bombák, hanem az, hogy ezt a legtöbb európai város polgárai szerint nem lehet tétlenül nézni. Hogy szerintünk nem a háborús agresszor gyilkos bombáival van a baj, hanem azokkal, akik ezt nem hajlandóak tudomásul venni.

Egy szó, mint száz: a recesszió felé száguldó gazdaságról, a lerobbant oktatásról, a lerobbant egészségügyről, a lerobbant infrastruktúráról, a betanított munkás fizetéséért igát vonó nyomorúságról Brüsszel tehet. Akkor ezredszer is megkérdezem: mi a francnak van ennek az országnak kormánya, ha valójában Brüsszel kormányoz? Mert ki kormányoz, ha Brüsszel csak úgy lazán tönkretehet minket? Nem várom el, hogy 13 év tömény agylúgozás után a vakhitet hirtelenváratlanul felülírja a racionalitás, de basszameg, ha a brüsszeli szankciók tönkreteszik az országot, akkor ez azt jelenti, hogy a kormány plakátokon hirdeti 8 milliárdért, hogy alkalmatlan, tehetetlen, és bárki bármikor átlép a fején. Ha nem ezt jelenti, akkor viszont csak azt jelentheti, hogy a magyar kormány tudatosan vesz részt az ország tönkretételében, hiszen kivétel nélkül megszavazta ezeket a szankciókat, amit volt pofája és gátlástalansága bombaként ábrázolni. Ha beismerő vallomásnak szánták, akkor jól sikerült, és remélem, hogy ezeken az ocsmány plakáton helyesen fogalmaztak: a brüsszeli szankciók tönkreteszik őket.

Addig is fogalmam nincs, ki fogja eltakarítani utánunk ezt a szemetet, és lemosni rólunk ezt a gyalázatot.

Címlapkép: Facebook/Nyáry Krisztián

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.