Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Emberarcú fideszes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Nem igaz, hogy ne lennék jogosult a 35 év munkaviszony után járó jubileumi jutalomra” – állította a hvg.hu-nak Győr fideszes polgármestere. Dézsi Csaba Andrást arról a már az önkormányzat illetékes szakbizottsága előtt fekvő előterjesztésről kérdeztük, amely 5,2 millió forint jubileumi jutalmat javasol neki kifizetni.

Dézsi Csaba András Győr polgármestere, és mellette orvosként is praktizálhat, mivel a Fidesz visszamenőlegesen megváltoztatta azt a törvényt, amely arra kötelezte volna, hogy válasszon a kettő között. De mivel fideszest nem lehet korlátozni, ezért természetesen inkább írtak egy törvényt a számára, amivel továbbra is milliókat kereshet orvosként és emellett elláthatja a polgármesteri feladatait is 1,2 millió forintért. Alapvetően a kutyát sem érdekelné a dolog, hiszen nem sajnálja senki sem a jutalmat egy olyan embertől, aki valóban meg is dolgozott ezért, de vélhetően aki emberséges is amellett, hogy kiváló a munkájában, az ezt a jutalmat ha nem is utasította volna vissza, de legalábbis felajánlotta volna valakinek.

Nem állítom, hogy Dézsi egyébként nem egy kiváló szakember és valóban többen köszönhetik az életüket az ő munkájának, de ez még nem jelenti azt, hogy erkölcsileg kimagasló érdemei vannak. Ezt az elmúlt hónapokban adott nyilatkozataiból is kiolvashattuk, de az, amit ezúttal képes volt kijelenteni, talán minden eddiginél jobban bizonyítja, hogy Győrnek egy olyan polgármestere van, aki tökéletes Borkai helyettesítésére, hiszen pont annyi érzéke van a politizáláshoz, mint neki. Borkai a yachtos kurvázását követően is képes volt választásokat nyerni Győrben, ami – sajnálatos módon ki kell, hogy mondjuk – megmutatja, hogy milyen emberek lakják Győr városát. Persze tisztelet a kivételnek, de sajnos nehéz lenne arról beszámolni, hogy milyen öntudatos közösség él a városban azok után, hogy Borkai utódjául egy ilyen embert sikerült megválasztaniuk a város vezetésére.

Kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan.

Majd arra a kérdésre, hogy akkor miért nem adakozik ebből a pénzből a következőket bírta válaszolni:

Ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?

És ez az ember orvos, kérem szépen. Az, hogy emellett politikus is, az persze nem meglepő, hiszen ha a szociális érzékenység hiányzik valakiből, akkor azonnal jelentkezhet is polgármesternek, miniszternek, esetleg köztársasági elnöknek is, hiszen biztos befutó lesz a nemzeti kormánynál. Orbán mindig is a gerinctelen, megalkuvó, önző embereket kereste, hiszen velük tudja feltölteni az intézményeit és minisztériumait. Könnyen lehet, hogy Dézsiből még akár államtitkár, vagy miniszter is lesz a jövőben, hiszen egészen biztosan felkapta Orbán Viktor a fejét a fenti sorokra. Mert az egy dolog, hogy tökéletesen megmutatta a Fidesz emberarcúságát, de hogy ezt ekkora természetességgel tegye, azért az talán még idehaza sem mindennapi.

Dézsinek jár a pénz és kész. A tűzoltóknak, tanároknak, nővéreknek nem jár, ők rohadjanak meg ott, ahol vannak, egy egyébként is több millió forintot kereső embernek viszont jár. Ilyen ez a világ, aki gazdag, az legyen még gazdagabb – természetesen az adófizetők pénzéből – , aki pedig szegény, az legyen még szegényebb. Dézsinek körülbelül olyan szinten van a szociális érzékenysége, mint Borkainak, pont ezért is érthető, hogy miért őt választották polgármesternek. Tökéletes helyen van ott, ahol van, ez nem is vitás. Akkor, amikor talán soha nem látott válság pusztít Európa-szerte és konkrét önkormányzatok könyörögnek azért, hogy tegyen valamit a kormány azért, hogy fenn tudják tartani legalább a legfontosabb intézményeik működését, akkor Dézsi nem érzi, hogy bármi gond lenne azzal, hogy 5,2 millió forintot felvesz úgy, hogy azt pont azok az adófizetők adták neki össze – akár akarták, akár nem -, akik most súlyos válsággal néznek szembe.

Mert hát maga a győri polgármester is elmondta, hogy nem szorul rá erre a pénzre, de hát ha egyszer már jár neki, akkor jár neki, ő ezt nem fogja felajánlani senkinek sem. Meg egyébként is – elmondása szerint – szokott jótékonykodni, és egymillió forint alatt soha nem is ad és csupán annyit kér az adományért cserébe, hogy nevét ne közöljék, tehát maradjon anonim. Én nem vonom kétségbe ezt a kijelentését, de mégis mi összefüggés van aközött, hogy ezt a pénzt felajánlja és aközött, hogy egyébként szokott jótékonykodni? Olyan ez, mint amikor egy rasszista ember azzal védekezik, hogy de neki vannak fekete ismerősei is. Az egyik nem zárja ki a másikat, tehát ez a védekezés sem ér az égvilágon semmit.

Nem arról van szó, hogy kötelező ezt a pénzt felajánlania bárkinek is, hiszen ha a törvény úgy rendelkezik, hogy neki jár ez a pénz, akkor jár. Ez eddig rendben is van, de egy elviekben az embereket képviselő – tehát példát mutató – politikus pont akkor válna hitelesebbé, ha ilyen esetben azt mondaná, hogy nekem erre a pénzre nincs semmi szükségem, pláne most, amikor magyarok millió néznek szembe súlyos válsággal, ezért ezt fel fogom ajánlani bizonyos célokra. Nem fájt volna neki, és ezzel együtt egy szép üzenete is lett volna a dolognak, de nem. Ő valódi nemzeti konzervatívként bebizonyítja, hogy szarik bele az egészbe, nem érdekli őt mások nyomora. Meglepődni persze nem lepődhetünk meg ezen, de legalább elmondhatjuk, hogy akinek esetleg lett volna bármi kétsége is afelől, hogy Dézsi képes-e képviselni a Fidesz szellemiségét, az ezek után megnyugodhat. Képes rá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.