Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi pedig farokcsóválva örülünk, hogy mégsem háromszor tosztak fejbe a nagykalapáccsal, csak kétszer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt, békét, boldogságot, jó pihenést kívánok mindenkinek! Akinek munkanapja van, annak is. Kilőtt a forint, kitört az össznépi boldogság. Hogy jól értsük: nem 430 fölött van, hanem 420 alatt egy kicsivel. Totál olyan, mint amikor a kormány belenget valami oltári disznóságot nem hivatalosan, hanem szivárogtatásos módszerrel, aztán amikor már mindenki nyakig összefosta magát, akkor bejelenti a tervezett aljasság felét. Vagy kétharmadát. Mi pedig farokcsóválva örülünk, hogy mégsem háromszor tosztak fejbe a nagykalapáccsal, csak kétszer. Hogy legyen valami nagyon jó is, hamarosan hozza a nemzeti postás a nemzeti konzultációs nemzeti kérdőíveket, lehet totózni. Ha kivételesen olyan papírra sikerül nyomtatni, akkor lehet begyújtani. Addig is örüljünk annak, hogy egyes tankerületek vezetői hirtelenváratlanul tanítási szünetet rendeletek el. Pénteken, péntekre. Mert ha már amúgy sem megy be egy csomó gyerek, akkor legyen így. Majd jól elrendelik a tanítási nap pótlását és akkor nem is volt sem sztrájk, sem polgári engedetlenség, sem semmi más. Kicsit szánalmas. Vagy nagyon az. Így aztán valódi értelmet nyernek Kövér László boltíves szavai: Magyarország a normalitás egyik utolsó menedéke. Hátélleg. Vajon melyik ország lehet a másik? Szerintem Nagy-Britannia:

Hát nem? De. Kellene egy pályázatot kiírni, hogy Orbán Viktor mellé milyen idényzöldség illene leginkább? Szerintem lávakő, már amennyiben az zöldség.

Szemezgessünk a pártsajtóból. Már megint mindjárt vége a háborúnak, Putyin mondta. Mégis van élet a Marson. Talán. Most találták tudósok. Hogy pontosan mit, azt meg nem mondom, nem vagyok annyira mazochista, hogy megnyissam. Inkább találgatok, az szórakoztatóbb. Karózott paradicsomot láttak egy újságosbódé mellett. Űrtávcsövön keresztül. Orbán Viktor megmondta a megoldást: tűzszünet és béke! Hogy miért nem megy oda személyesen elintézni, vagy ha ő nem, mert nincs hátsó ajtó függönnyel, akkor miért nem üzen Putyinnak Szijjártóval? Ha már mi fizetjük – és messze nem csak pénzben, sokkal inkább az ország megítélésével – a futkosást, legalább haszna legyen. Azt csak így ideszúrom, mert éppen szemen bökött: az Origo és az Index összedolgozik szerintem. Nagyjából ugyanazok a remek hírek, csak az Indexen még nincsenek nagycsöcsű nők. Majd lesznek.

Miközben Orbán Viktor burukkoló békegalambot alakít és megfelezi a szankciós inflációt (megint tanultam valamit. Két napja még háborús infláció volt, mostanra változott. Milyen kár, hogy más országokat messze nem érint annyira, mint a nemtommióta veszélyhelyzetben, rendkívüli állapotban és a franc se tudja miben feredőző Mária országát), Novák Katalin Wittner Mária temetésén asszisztált (Németh Szilárd kíséretében), Varga Judit a kinevezett szabadságharcos. Jó lesz ez, már amennyiben túléli valaki.

Szintén az Origón jött szembe a nagy hír:

Szélsőbaloldali aktivisták leöntötték és tönkretették van Gogh egyik leghíresebb festményét a londoni Nemzeti Galériában – video

Azt nem tudom, miért kell szélsőbaloldalinak lenniük ezeknek a buggyantaknak. A szélső-jelző jogos, ilyet azért épeszű ember aligha csinál akár aktivista, akár nem aktivista. Az a festmény – és sok más alkotás – mindannyiunk közös kincse, senkinek nincsen joga úgy dönteni, hogy a megrongálásával tudja a legparádésabban demonstrálni az általa képviselt célokat. Az azonban hozzátartozik a történethez, hogy a festményt plexiburkolat védte – mint minden festményt -, nem esett kár benne, mert letörölték a paradicsomlevest. Egyszóval a portál több fronton is félrevezeti az olvasóit, már csak azt lenne jó megérteni, mi ebben a jó nekik. Az olvasóik hevesebben fogják gyűlölni azokat, akiket baloldalinak, netán szélsőbaloldalinak titulál a magyar pártmédia? Az ország fele szélsőbaloldali ilyen alapon (pedig egyáltalán nem), akkor őket jó lenne egy kicsit jobban gyűlölni? Esetleg csak a most zajló demonstrációk résztvevőit, tehát a pedagógusokat, diákokat, szülőket? Nagy lehet a baj, ha ilyen elvtelen eszközökhöz kell nyúlni, bár általában szokott ez menni akkor is, ha éppen nincsen baj. Ez a mániájuk vagy mi, talán ezt várja el a portáltól a pártközpont. Vagy önjárók lettek és csak azt hiszik, ezt várja el tőlük a pártközpont. Nem tudom, de az biztos, hogy nyomorult életük lehet.

Megint lesz magyar űrhajós! Legalábbis ez a kormány kiemelt célja, mert az űrkutatás és az űrjog (bármi is az) rendkívül fontos az országnak, és mindjárt utolérjük a világ élvonalát. Én ennek hihetetlenül örülök, de talán elérkezett az ideje annak is, hogy népünk bölcs vezérei előmásszanak az irodáikból, és látogatásokat tegyenek a magyar vidéken. Bátran állíthatom, hogy Szabolcsban, Nógrádban, Borsodban is ismeretlen világ várja őket, bőven van mit felfedezni. Az űrrel ellentétben itt lehet is befolyásolni és akár jó irányba változtatni a dolgokon, csupán akarat, megfelelő döntések és némi pénz kérdése. Jó hír továbbá, hogy nem kell még két évet sem várni, már holnap lehet indulni. Szkafander nélkül!

Én is indulok, bár még nem az űrbe, csupán a konyhába kávét főzni. Jó ébredezést, szép napot kívánok minden kedves olvasónknak! A kedvetleneknek is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.