Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mintha nem lenne éppen elég frontvonal ebben az országban, mindig nyitnak újabbat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Már megint hétfő, szorgalmas gürc és rezsiharc. Van örömhír is, mert annak mindig kell lenni. Pláne, ha valami kis pénz van a láthatáron, az hetekre ad munkát azoknak, akiket ezért fizetnek. Most például egész, mégpedig döbbenetesen hosszú cikkeket lehet arról írni, hogy majdmindjárt – egy hónap múlva – fognak kapni a nyugdíjasok nyugdíjemelést és nyugdíjprémiumot. Ezt mondjuk már elmondta és kiposztolta mindenki, aki él, mozog és a kormányfő ülepe körül lebzsel, de majd még el is fogja mondani, ki is fogja posztolni néhányszor a következő egy hónapban. Kis humorzsákok. Mire megkapják a belengetett pénzt az idősek, már meg is zabálta az infláció. Igaz ugyan, hogy mi meg sem közelítjük Törökország 80 százalékos inflációját, de az irány mindenképpen jó. Odafigyeléssel, szakértelemmel, közös akarattal és összefogással fog az sikerülni. De legalább kormányozni tudnak. És de legalább ők már nem lopnak, mert loptak eleget, nem olyan éhesek. És a gyerekekből sem nevelnek buzikat, át sem operálják őket és a háborúba sem küldik. Már tényleg majdnem jó nekünk, már csak az kell, hogy az ukránok feltegyék a kezüket és akkor lesz béke, boldogság, olcsó pacal. Is.

Méltatlanul keveset foglalkozunk országunk legfőbb közjogi méltóságával, ez pedig nem szép dolog. Én ezennel javítok az arányon, mert él bennem a gyanú, hogy olvasóink nem követik nyomom Novák Katalin országos jelentőségű bejegyzéseit. Nos tehát: a férje neve István (eddig ez nem újdonság, már többször megtudhattuk), szeretnek túrázni és eldöntötték, hogy az elnökség (mármint Novák Katalin elnökségéről van szó biztosan) öt éve alatt bejárják a kéktúra útvonalát. Az első napon negyven kilométert túráztak. Továbbá:

Nagyapám az iskola igazgatójaként, nagymamám pedig alsótagozatos tanítónőként 30 éven át építették a helyi közösséget, megszervezték a gyerekek zenei oktatását, a rendszeres sportot, a gyógypedagógiai oktatást, és nemcsak a fiatalokról, hanem a falu nyugdíjasairól is gondoskodtak. Jó volt megtapasztalni, hogy máig milyen szeretettel emlegetik nagyszüleimet. (Facebook/Novák Katalin)

Ha érkeznek még információk Novák Katalin senkit nem érdeklő magánéletéről, mindenképpen be fogok számolni arról is.

Ha igaz, és ha Kövér Lászlónak nem támad valami forradalmi gondolata a mai délelőtt során, továbbá ha az éjszaka nem szállták meg a tudatát a külföldi ufók, Hadházy Ákos ma délután leteheti az esküt a parlamentben. Nem az eskü hiányzott persze, hanem az a nagyon korlátozott, nagyon kevés, de mégis létező előjog, ami egy parlamenti képviselőnek jár. Konkrétan betekintés bizonyos iratokba és hasonló finomságok. Felteszem, ezután sem a Karmelita büféjében fog ebédelni, a parlamenti melegedőt sem fogja arra használni, hogy elüsse az idejét fizetésnapig, közben időnként összeállításokat olvasson fel a sajtó által feltárt disznóságokról, hanem megy a maga útján, és ő tárja fel a disznóságokat.

Eddig sem volt ez máshogyan, úgyhogy nem újdonság, csupán érdekesség, hogy a mocsármédia annak szurkol, a főváros ne tudja teljesíteni Karácsony Gergely ígéretét. Mármint azt, amiben megállapodott a sztrájkoló kukásokkal, hogy most az elvárt – és jogosan elvárt – mértékben nem tudja a főváros megemelni a fizetésüket, mert nincs miből, ám minden fővárosi alkalmazott kap egyszeri segélyt a rezsiszámlák kifizetéséhez. Hogy miért kell ez ellen szurkolnia a pártmédiának, az nem is kérdés. De az azért elgondolkodtató, hogy ér-e annyit Karácsony vágyva-vágyott és nagy erőkkel remélt bukása, amennyit ebből a kormánypárt profitálni szeretne. Egészen elképesztő évek óta azt figyelni, hogy lényegében a kormányt semennyire nem érdekli a város és az ott érők sorsa, egyetlen céljuk a főpolgármester lejáratása, lehetőség szerint megbuktatása. Ezzel nem Karácsony ellen harcolnak (ami önmagában is nevetséges még egy látszatdemokráciában is), hanem az adófizető, szavazó állampolgárok ellen. Azok ellen, akiket szolgálniuk kellene. Mintha nem lenne éppen elég frontvonal ebben az országban, mindig nyitnak újabbat.

– Jó és nemes cél, de mivel erre nincs fedezete a fővárosnak, vélhetően más közszolgáltatásból fog hiányozni majd ez az összeg – reagált Bagdy Gábor, a Fidesz–KDNP fővárosi képviselője lapunk megkeresésére arra, hogy kétszázezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak nemcsak a szemétszállítók, hanem minden fővárosi cég és intézmény dolgozói. Bagdy Gábor szerint akkor kellene ilyen támogatást adnia a Karácsony Gergely vezette városvezetésnek, amikor erre van pénze a fővárosnak. (Magyar Nemzet)

Egészen korrekt ez a hozzáállás. Mármint az, hogy egy fővárosi képviselő nem azon pörög, hogy működjön a főváros, hanem azon, hogy győzzön a kormány, és végre a saját emberét ültethesse a város élére. Valószínűleg akkor sem lenne egy fillérrel sem több pénz, a kormány ugyanúgy elvonná a város bevételeinek túlnyomóan nagy részét, de akkor legalább 12 évig mutogathatnának visszafelé, hogy erről is az előző városvezetés tehet. Az már egyszer nagyon bejött, hátha másodszor is sikerülni fog. Az az ember érzése, hogy ez nem egy ország, hanem egy harctér. A kormány és az önkormányzatok nem közösen küzdenek azért, hogy azok, akik ebben az országban élnek, valahogy átvészeljék a nehéz időszakot, hanem egymással iszapbirkóznak, közben beletapossák a sárba azokat, akikért lényegében vannak. Pöpec!

Veszem a kalapomat és a búcsúmat. Szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.