Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van bőr a bajusz alatt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megszólalt már az Orbán nevű közjogi méltóság a pedagógusok méltatlan bérezésével, a pedagógusok kegyetlen, embertelen, sötét módszerekkel való megfélemlítési kísérleteivel kapcsán? És a Novák nevű felállt már a sámlijára és elítélte a tankerületi janicsárok ordenáré basáskodását a tanárok fölött? És a harmadik, a Kövér nevű mondott már valamit arról, hogy amennyiben a gonosz brüsszeli pénzek megérkezése és a tanárok jogos fizetésemelése között nincs semmilyen összefüggés, mi kell ahhoz, hogy fenyegetés helyett azonnali hatállyal elkezdjék felzárkóztatni a kémiát oktató testneveléstanárok és a még ki nem rúgott matematika tanárok fizetését arra a szintre, ami már méltó az emberhez?

A nagy büdös francot. Kussolnak mindhárman, kussol a rendőrminiszter, a pártállami cselédmédia pedig nem a kormányt kéri számon, hanem a megbecsülésükért küzdő pedagógusokba és az őket támogató diákokba törli a lábát, mintha ezért fizetnék. És tényleg ezért fizetik őket. Viszont hogy még vérlázítóbb legyen ez a pártállami beleszarás a magyar oktatásba, vagyis az ország jövőjébe, Kövér László még rá is tett egy lapáttal tegnap. Amikor ahelyett, hogy a főnökét arra kapacitálta volna, hogy – ugyan a tisztességes tanárok nem a pénzért csinálják, amit csinálnak – utasítsa már a semmihez nem értő Maruzsákat, hogy vegyék komolyan a pedagógusok követeléseit, mert baj lesz, elrongyolt Székelyföldre, ahol egy, a magyar adófizetők közel 200 milliós forintos támogatásával felépített napközi foglalkoztató avatásán delirált. Miről? Arról, hogy

  • ő és elvtársai azért vergődnek, harcolnak és küzdenek, mint malac a jégen, a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében, hogy minden európai embert – a magyarokkal és székelyekkel az élen – megillessen elődei anyanyelve, kultúrája és szülőföldje otthonossága szabad megöröklésének a joga, valamint az, hogy ezt szabadon továbbadhassa utódainak;
  • ő és az elvtársai – magyarok és székelyek – azon munkálkodnak önzetlenül, (bár a fene tudja, ki kérte erre őket), hogy megmentsék Európát, hogy „Európa a jövőben is az európai embereké maradjon; hogy Európa ura maradjon saját érdekeinek, saját anyagi és szellemi erőforrásainak; azért, hogy a kereszténység megtartó lelki és kulturális erő maradjon minden európai nemzet számára; azért, hogy az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló oltalmazó család a társadalom építőköve maradjon”;
  • minden felavatott óvoda, napköziotthon, iskola, amely teljesíti Istentől rendelt feladatát, az élet kultúráját erősíti, és ezzel a megmaradás ügyét szolgálja.

Tehát a magyar látszatdemokrácia szimbólumának számító országgyűlés elnöke szerint szerint az európai jövőért folytatott küzdelemben a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret. Akkor nézzük már meg ezt egyrészt és másrészt.

Egyrészt végre van valami, amiben ezzel a vénülő, a demokrata létformát azonban sajnos hírből sem ismerő közjogi méltatlansággal is egyet lehet érteni, bár kicsit nehezíti az egyetértést, hogy minden lelkileg és szellemileg egészséges embernek az élete nem az állandó harcról, vergődésről, létező, de leginkább kitalált ellenségekkel való harcról szól. Kövér Lászlóról ez nem mondható el. De ha már mindenképpen küzdeni kell – előfordul ilyen még a teljesen egészséges emberek életében is, akik nem mindig másokkal vannak elfoglalva, és nem éreznek állandó beteges kényszert arra, hogy beleugassanak mások életébe és megmondják, hogy ki kivel alkothat szeretetközösséget -, a bármiért folytatott küzdelemben lehetséges, hogy a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret.

Másrészt az súlyos magyarázatra szorul, hogy Kövérnek és a kollégiumi játszótársainak – mert ne értsük félre, ez nem egy önhibáján kívül demens vénember magányos óbégatása, hanem a magyar kormánypárt hivatalos álláspontja Magyarország hanyatlásának idején – mi a tetű köze van a józan észhez és a tiszta lelkiismerethez. A józan észt most hagyjuk is, nekem a tiszta lelkiismeret és a Kövér által képviselt teljhatalom kapcsolatával van némi problémám. Ha semmi mást nem tudnék Kövérről, csak azt, amit a pedagógusokkal kapcsolatban megengedett magának az elmúlt napokban, akkor is ökölbe szorulna a talpam.

Miután aljas farizeusként volt bőr a bajsza alatt a tisztességüket feszegetni aszerint, hogy hajlandóak vagy nem hajlandóak már éhbérért végezni a munkájukat, úgy értem, a nyolc évvel ezelőtti minimálbérhez kötött pedagógusi éhbérért, miután ezen evidencia ellenére volt pofája azt lódítani, hogy a tanárok bérét most is emelik és a jövőben is emelni fogják, elrongyolt a szomszédos országba és egy, a magyar adófizetők pénzéből felépített oktatási intézmény felavatásán a tiszta lelkiismeretről moralizált. Úgy, hogy közben Magyarországon a karhatalmi reflexekkel megvert rendőrjogászminiszter és a NER engedelmes talpnyaló janicsárjai, tankerületi végrehajtói szóba állni sem hajlandóak a magyar pedagógusokkal, beléjük törlik a lábukat és mindent elkövetnek azért, hogy kegyetlen és embertelen eszközökkel elpusztítsanak minden olyan szellemi erőforrást, ami veszélyt jelenthet a véresszájú, a kereszténységet politikai célokból instrumentalizáló, manipulációs célokra használó Kövér és pártja hatalmára.

Nem egyszerűen politikai, de erkölcsi értelemben is alávaló teljesítmény a törvényesített kizsákmányolásra, hazudozásra és átverésre épülő kegyetlen hatalomgyakorlást valamiféle nemes küldetésnek beállítani. A külhoni magyaroknak magyar adófizetői pénzekből óvodát építeni nem bűn. A külhoni magyaroknak magyar adófizetői pénzekből óvodát építeni úgy, hogy ezzel azonos időben Magyarországon a kormány egy emberként alázza meg a tanárokat és diákokat, emberszámba se hajlandó venni őket, évek óta következetesen rohasztja az oktatás minőségét, cserébe a jogaikért küzdő tanárok ellen uszítja a társadalmat, több mint bűn. Mindezt tiszta lelkiismerettel tenni és dicsekedni is vele, soha meg nem bocsátható bűn. Belerúgni a saját polgáraidba, lerohasztani a saját szellemi erőforrásaidat, és közben a határon túl egész Európa szellemi erőforrásainak megmentését meg az iskola Istentől elrendelt (???) feladatának teljesítését a klerikális, fundamentalista NER-szabadságharc zászlajára tűzni, a véres cinizmus legalja. Az, hogy csökken az állampárt szavazótábora és a homályosan tájékozott külhoni magyarokra most mindennél is nagyobb szükség van, az nem menti fel Kövér Lászlót semmi alól, csak súlyosbítja a bűneit.

Nem az a baj, hogy a magyar kormány feladatának tekinti a külhoni magyar közösségek támogatását, hogy óvodákat, iskolákat, templomokat, napközi otthonokat épít. Az a baj, hogy közben szándékosan hagyja összeomlani Magyarországon a nemzetstratégiai fontosságú ágazatokat, hogy mondvacsinált indokokra hivatkozva, másokra mutogatva nem hajlandó kifizetni a tanárok jogos béremelését. Nem az a baj, hogy  Kövér László hazug és cinikus delirálását könnyes szemmel el is hiszi a hallgatósága, hanem az a baj, hogy egyáltalán ráfér a bőr a képére, a bajsza alá a tiszta lelkiismeretét emlegetni. Az a baj, hogy ennek a szellemi nyomorba döntésért felelős rosszarcú házelnöknek a pártja és kormánya éppen elszabotálja a versenyképes tudás átadásának minden lehetőségét Magyarországon. És ezek akarják megmenteni Európa jövőjét. Ezek. A józan ész legnagyobb ellenségei, akik hírből nem ismerik a tiszta lelkiismeretet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.