Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jósolgatunk, hazudozunk, és reménykedünk, hogy hátha bejön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes jó reggelt, vénasszonyok nyarát, ki mit szeretne! Péntek van, de sajnos a közpénzrádiós rendes miniszterelnöki kioktatás, eligazítás, igehirdetés ma elmaradt, a doktorminiszterelnökúrnak tudniillik fontos feladata akadt. Már szerda délután elhúzott Prágába (tudjuk, csak ne sejtjük, hogy mi volt ilyen sietős, miközben több tízezer mimagyarember hömpölygött Budapest utcáin tisztességes megélhetést és megbecsülést követelve a tanároknak, ugyan mi köze lehetne neki ehhez?) a rendkívüli EU-csúcsra, ami csak tegnap kezdődött. Azonban az életébe vágott hogy ott egy volt, kétes pályafutású cseh államfővel (Václav Klaus) és egy bukott, de legalább bizonyíthatóan korrupt cseh miniszterelnökkel (Andrej Babis) halaszthatatlan megbeszélést folytasson. Mintha ennek a két figurának bármi beleszólása lenne bármibe, ami ma, holnap, vagy jövő héten történni fog Európában. Erről jut eszembe, hogy a szélsőségesen szélsőséges Bolsonaro haverja is elbukta a brazíliai elnökválasztás első fordulóját, pedig teljes támogatásáról biztosította. Ó de kár.

Valójában persze hasznos biodíszletnek használta a két említett alakot, ezekben a sötét időkben különösen fontos, hogy demonstrálja, ki mindenki áll szóba vele, micsoda fontos tényező. De még fontosabb, hogy két fontoskodás között hazaüzenje a népnek: ő, aki tizenharmadik éve teljhatalommal kormányoz, és még soha nem nézett ki ilyen jól, mint most, a negyedik kétharmada idején, semmiről nem tehet. Mindenről az elhibázott brüsszeli szankciós politika tehet, a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget, hogy az árak Európában elszálltak, bezzeg Oroszország pedig jól keres a kialakult helyzeten. Végül is ebben az egy dologban következetes ez a derék ember: képes ugyanazokat a hazugságokat ugyanazzal a rezzenéstelen pofával hányásig ismételni, ameddig már azok is elhiszik, azoknak is átmossa az agyát, akik pontosan tudták még tegnap is, hogy hazudik.

Közben arról például egy büdös szót nem szólt, hogy még az orosz jegybank saját bevallása szerint is majdnem 90 milliárd dollárral csökkent Oroszország arany- és devizatartaléka tavaly év vége óta, vagy hogy egy megbízhatatlan elmebeteggel, aki háborút indított Európa ellen és nukleáris katasztrófával fenyegeti a világot nem tárgyalunk, nem seftelünk, nem könyörgünk neki, nem hagyjuk magunkat zsarolni általa, hanem kivéreztetjük és elszigeteljük, ha jót akarunk magunknak. Nem. Hanem elmegy Prágába, összeborul két súlytalan, bukott figurával, újságírói kérdésekre nem hajlandó válaszolni, ellenben a hátizsákjában ott van a nyolcadik brüsszeli szankciós csomag alján a magyar aláírás, ő meg szidja a szankciókat, amiket aláírt. Onnan szajkózza a hamisan recsegő szólamokat arról, hogy Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek, hogy az árak szinte megfizethetetlenek, hogy ő át van verve, hogy az ELHIBÁZOTT BRÜSSZELI SZANKCIÓK emelték az egekbe az energia árát, és azért rossz nekünk, mimagyaroknak, mert Brüsszel rosszat akar nekünk. Így kell ezt csinálni. A sorban a nyolcadik elhibázott szankciós csomagot is aláírta, kiharcolta, kiverekedte, kitaposta Brüsszelből, hogy az új szankciók ne vonatkozzanak se Magyarország nukleáris energiájára, se a gázellátására, majd ennyire futja: naponta ötvenszer elhörgi ugyanazt a monoton, hazug propagandát, ugyanabban az egy bekezdésben egyik mondatával megsemmisíti a másikat, és védi a védhetetlent.

Hát hogy is mondjam? Alighanem rohadtul ráfaragna, ha holnaptól nem lennének ezek az elcseszett brüsszeli szankciók, amiket kivétel nélkül megszavazott, mert még a végén kire kenné a forint párját ritkító beszakadását, a brutális inflációt, egyáltalán azt a súlyos megélhetési válságot, ami magán hordozza az elmúlt 12 év bűnös, korrupt gazdaságpolitikájának összes gyászos következményét. Aminek köszönhetően – 612 milliárdos rendkívüli nyugdíjemelés ide vagy oda – pénzromlásban a világ élvonalában vagyunk, holott ez az egyetlen ország Ukrajnán kívül, ahol háborús veszélyhelyzet van úgy, hogy Ukrajnával ellentétben itt nem dúl háború, viszont rendeletileg kormányoz az önkény, és ez sem megy neki. Nem, nem a pedagógusbéreket illetően vagyunk a világ élvonalában, nem az egészségügy színvonalát illetően, nem úgy általában a megélhetési biztonság tekintetében, hanem nyomorúságban, embertelenségben és propagandában.

Zárójel: ahhoz mennyire kell seggfejnek, gonosznak, szarházinak lenni, hogy egy 45 830 !!!!!!! forintos nyugdíjból tengődő 67 éves nőt (aki egyáltalán nem mellesleg az MTA Nyelvtudományi Intézeténél volt kódexkutató és néhány évig a Lyoni Egyetemen is tanított!!!) annak ellenére is kilakoltatsz a francba, hogy azonnal rendezték volna a tartozását? Mennyire? Amilyen a főnök, olyan az összes katonája. Érzéketlen, velőig gonosz erkölcsi hulladék. Úgyhogy majd lehet köpködni az idei Nobel-díj friss tulajdonosát is, aki még hónapokkal ezelőtt, amikor még nem ő volt az irodalmi Nobel-díj tulajdonosa és Vlagyimir még nem borította vérbe és lángokba Európát, elég egyértelműen fogalmazott nemzetünk büszkeségével kapcsolatban. Annie Ernaux szerint a felcsúti üstökös működése annyit árt Európának, hogy a nevét se hajlandó kimondani. Zárójel bezárva.

Szóval sír a szája a felelősséget soha semmiért vállalni nem hajlandó, Európának és a saját hazájának egyaránt károkat és szenvedést okozó miniszterek elnökének, hogy az árak szinte megfizethetetlenek, mert Brüsszel és a szankciói. Úgy sír a szája, hogy se a gázra, se az olajra, se a nukleáris energiára nincs érvényben szankció az országa ellen, miközben a háborús bűnös haverjai tudatosan manipulálják az árakat legalább egy éve. Ennél a műsornál még az is jobb lenne, ha a másik rozzant diktátorpajtása, a Lukasenka nevű csörgősipkás gazember és népnyúzó példáját követve azonnali hatállyal betiltaná az áremelést. Mondja azt, hogy mától kezdve minden áremelés tilos, és meg van oldva. Nem? De.

És ha már így elragadtattam magam, akkor egy példán keresztül szeretném érzékeltetni, hogy mennyire is nézik hülyének a népet ezzel a brüsszeli szankciókra felhúzott nemzeti konzultációra felhúzott átveréssel, amellyel megpróbálják kibekkelni a válságot. Orbán Balázs, az azonos nevű miniszterelnökről elnevezett intézmény politikai igazgatója tegnap a Partizán Mindennek a teteje című adásában, ahol természetesen példásan felmondta az összes, újkeletű propagandavarázsszót, amit minden fideszes vallásúnak bármikor el kell tudnia szavalni függetlenül attól, hogy mi a kérdés (a szankciós felár a legütősebb), azt bírta mondani, hogy ők soha nem állították, hogy a szankciók végével azonnal visszaállnának az energiaárak oda, ahol azt megelőzően voltak, hogy Brüsszel visszaütött volna a bátor moszkvai tömeggyilkosnak, aki az orosz anyaföld alatt 5 emelettel, a kacsalábon forgó atombunkere biztonságából küldi a háború vágóhidjára a honfitársait és égeti fel a keresztény Európát. Idézem:

Önmagában az a tény, hogy az energetika területén vannak brüsszeli szankciók, ezek árfelhajtó hatásúak. Ha ezek megszűnnének, akkor NEM AZT ÁLLÍTJUK, HOGY AZONNAL MINDEN VISSZAÁLLNA mondjuk a Covid időszakában vagy a ’90-es években meghatározott árakhoz, csak ez az elképesztő volatilitás (…) ez a piaci értelemben teljesen irracionális árazás megszűnne, visszaesne, normalizálódna a helyzet. 

Megértem. Ha az ember életvitelszerűen összevissza hazudozik, hogy valamilyen felhasználóbarát, a pórok torkán könnyen és tartósan lenyomható ideológiát gyártson a korrupció legfőbb politikájának elkenésére, azaz ha valaki úgy uralkodik, hogy folyamatosan ahhoz kell igazítania a propagandát, hogy a valóság által szájba rúgott tegnapi hazugságok holnap igaz állításoknak tűnjenek, akkor elég könnyen belezavarodik. A kedvencem még mindig az, hogy amikor kiderült, hogy nem létezik az ötször olcsóbb orosz gáz, amiről egy emberként hazudott Orbán, Szijjártó, Putyin, másnaptól mindig is úgy volt, most is úgy van, hogy nem az a fontos, hogy mennyibe kerül, hanem hogy egyáltalán legyen. Akkor hadd idézzem Orbán Orbán nevű főnökét is szó szerint, szeptember 26-án konkrétan ezt írta ki a cselédsége a közösségi oldalára:

Mondjuk ki nyíltan: ha megszüntetnék a szankciókat, AZ ÁRAK RÖGTÖN A FELÉRE ESNÉNEK VISSZA, és az infláció is legalább megfeleződne. Szankciók nélkül az európai gazdaság újra erőre kapna, és el tudná kerülni a fenyegető recessziót. 

Akkor mondjuk ki nyíltan: hülyének néznek mindenkit. Nem hiába mondja az ősi kipcsak közmondás, hogy miként sufnijogásznak és futballokos miniszterelnöknek, úgy tenyérjósnak is születni kell. Hát tessék. Most akkor mit állítanak, mit nem állítanak, és melyikre kellene mérget venni? Ha páros napokon valamit állítanak, páratlan napokon meg az ellenkezőjét, akkor tulajdonképpen miről indítanak nemzeti konzultációt? Honnan tudják, hogy Brüsszel elcseszte, és mi lenne egy nappal azután, hogy Brüsszel kéztördelve bocsánatot kérne az elcseszett szankciók miatt? Vagy nem tudják, de mondják? Hát ez az. Semmit nem tudnak, csak uszítanak, jósolgatnak, hazudoznak, és reménykednek, hogy hátha bejön. Miközben a politikai igazgató úr a legtenyérbemászóbb emberarcát mutatva bizonygatja, hogy ugyan, kérem, hát hiszen Magyarország elköteleződése a NATO és az Európai Unió irányába nem kérdőjelezhető meg, hogy a kormány nemzetstratégiailag fontosnak tartja, hogy lojális, együttműködő partnerei legyenek a szövetségeseknek, a főnöke Magyarország szövetségeseinek folyamatos mocskolásával, rágalmazásával, démonizálásával igyekszik túlélni fülkeforradalmi fennállása első valódi kihívását. Sok sikert hozzá, ha beledöglünk is.

Címlapkép: Petr Fiala cseh kormányfő Orbánt fogadja az Európai Politikai Közösség prágai csúcstalálkozóján, ahova Fehéroroszország és Oroszország nem kapott meghívást, de nem is kellett (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

a

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.