Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Van pénz dögivel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Előfordul, hogy csak a Szalonnáról értesülök bizonyos eseményekről, mint például arról, hogy 40 milliárd forint értékben támogatjuk egy Dodik nevű, szélsőséges boszniai szerb politikus kampányát, ami valójában egy eszközvásárlási program és Magyarországon összeszerelt mezőgazdasági eszközökre vonatkozik, vagyis ha jól értem, akkor egy kis virtuális Boszniai kitérővel ez az összeg (most hagyjuk a külpolitikai-diplomáciai vonatkozásait) ezúttal is elveszti közpénz jellegét, és valakinek a zsebébe fog kerülni. Vajon ezúttal ki jár jól? Talán találgassunk hármat?

Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy egyes helyeken az iskolás gyerekeknek már nem tudjuk fizetni az eddigi bőséges étkeztetésüket, úgyhogy innentől kezdve fejenként már csak egy fél péksüteményt kapnak. Hogy annyira ne aggódjunk, még hozzátették, hogy természetesen a termék súlyától függően. Ez tényleg megnyugtató, és ha már így megnyugodtunk foglalkozzunk inkább a jó dolgokkal.

Most már azt is tudjuk, hogy a gazdasági kilátásaink nagyon kedvezőek, hiszen akkumulátor nagyhatalom (is) leszünk egy kínai cég gigaberuházása kapcsán, amihez kb. 300 milliárd forint értékben mi is hozzájárultunk. Ebből is láthatjuk, hogy nincs okunk aggodalomra.

A jóhír-dömpinghez a belügyminisztérium is hozzájárult azzal, hogy biztosítottak róla mindenkit, hogy csak egy félreértés az egész, vagyis az iskolákban nem 18 fok lesz a megengedett maximum, hanem az csak az elvárt minimum. Na tessék! Már megint csak feleslegesen aggódtunk. Nyilván csak a hazaáruló, libsi álhírgyártók rémisztgettek minket. Ha esetleg akad olyan iskola az országban, nyilván csak elvétve, amelyek nem tudják kigazdálkodni fűtésszámlájukat, ott a szülőknek tessék ehhez hozzájárulni. A kormány már eddig is annyit segített a családoknak, most már igazán segíthetnének ők is egy kicsit. Aztán itt vannak a köztudottan túlfizetett tanárok, ők is hozzájárulhatnának a költségekhez. Különben is, nyáron nem a lábukat kéne lóbálniuk vagy luxusnyaralásokon részt venniük. Sokkal hasznosabb lett volna, ha önkéntes alapon, társadalmi munkában tűzifát hasogattak volna és akkor most nem lenne probléma abban az egy-két iskolában. Különben se tesz jót az sok túlfűtött iskola. Azok a büdös kölkök csak még jobban eltunyulnak a melegtől.

Közben ne feledkezzünk meg arról, hogy megint tovább gazdagodunk, hiszen most már lesz saját nemzeti telekommunikációs cégünk, ami mindössze csak kb. 700 milliárd forintba került. Nyilván mimagyarok majd ingyen telefonálhatunk. És egyesek még képesek a kenyér ára miatt picsogni.

Ráadásul megvédték nekünk a rezsicsökkentést is. Ugyan mostanában hozzáteszik azt is, hogy az átlagfogyasztásig. Természetesen az is álhír, hogy a havi átlagfogyasztás egy mókus napi energiaszükségletét jelenti. Jó, azért egy kicsit nehezebb lesz, de csak az ostoba brüsszeli szankciók miatt. Ha valakinek mégis problémát okoz kifizetni a rezsit, és ötlete sincs arról, hogy mit csináljon, annak ajánlom, hogy hallgassa vissza a Főni rádiójátékait, mert valamelyikben elrejtette a megoldást. Igen, arra gondolok, amikor azt mondta, hogy hát keressünk többet.

Újabb jó hír, hogy feltehetően hamarosan visszaáll minden a megszokott kerékvágásba, hiszen Szijjártóék Petikéje most már az ENSZ előtt is elmondhatta a magáét, vagyis remélhetjük, hogy mindenkinek végre leesik, hogy csak vissza kell vonni a szankciókat és békét kell kötni, és akkor minden rendben lesz. Komolyan mondom, ezek a külföldiek nagyon lassú és nehézkes felfogásúak.

Arról se feledkezzünk meg, hogy nálunk van olyan energiafajta, aminek még csökkent is az ára. Ez az az ár, amit az áramszolgáltató fizet a napelemek által termelt plusz energiáért. Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy a rendszerhasználati díj is emelkedett kissé, hiszen az is energiával üzemel, másrészt hadd tegyen már egy kis haszonra szert az a szegény mészáros, aki már eddig is annyit tett értünk. 

A végére hagytam azt a hírt, ami a legnagyobb izgalommal töltött el. Megint gyakorolhatjuk a demokráciát, azaz lesz újabb nemzeti konzultáció. Ezek a hülyék ott Brüsszelben meg azt mondják, hogy Magyarország már nem tekinthető demokráciának. Szerintem le kellene fordítani és kiküldeni minden uniós polgárnak. Tanulhatnának tőlünk igazi demokráciát. Csak pár milliárddal kerülne többe. Nem hiszem, hogy nagyon számítana, hisz a fentiekből is kitűnik, van pénzünk dögivel. Szerintem az lehet a probléma, hogy a kormány nem költ eleget kommunikációra és ezért nem tudjuk, milyen jó nekünk. Nyilván a brüsszeli szankciók miatt kell a kormánynak is költséget csökkentenie. 

CHF.Scarface

UI: Most látom csak, hogy Orbán meg akarja nekünk venni az olasz szuperkupa döntőjét, és ezért 8 millió Eurót ajánlott fel. A megfogalmazásból úgy tűnik, hogy a saját zsebéből fogja fizetni. A kérdés az, hogy vajon különbséget tud-e tenni a saját zsebe és az államkassza között. Ha ezt Ön is tudni szeretné, forduljon Orbán idegorvosához és gyógyszerészéhez.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.