Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha tovább smúzol a trójai faló a Kreml urának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Hogy ezen a videón pontosan mit látunk, nem derül ki, a videó leírása szerint az orosz rohamrendőrök »úgy tűnik, hogy megöltek« egy nőt »a gumibotokkal fejére mért ütésekkel« egy moszkvai tüntetés során.” (via)

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy szégyellje magát az orosz kretén, aki háborúba küldi a saját országa fiataljait úgy, hogy közben azt hazudja, a Nyugat támadta meg őt, nem pedig fordítva történt. Ennek a palinak a szeme nem rebben, úgy hazudik és uszít mindenki ellen. Ami viszont ebből ránk tartozik, és egészen döbbenetes, hogy nem látom, hol vannak a máskor önmagukból kifordulva „szemkilövetőző” fideszes rajongók? Nem hallom a visítást és az öklök ütemes rázásának hangját, hogy mit művel a félistenük haverja ezekkel az emberekkel, akiknek az a bűnük, hogy felemelik a szavukat egy zsarnokkal szemben? Hol van a nagy békepárti nemzeti keresztény oldal? Hol vannak a megmondóemberek, akik szolidaritásra szólítják a szekta tagjait? Hol vannak azok a kormánypárti politikusok, akik elítélik, és a minden háborús bűnöst megillető megvetéssel emlegetik Putyint? Hol van Szijjártó? Hol van Orbán?

Hiszen teljesen magától értetődő, hogy az ilyenek miatt halnak meg ártatlan civilek, az ilyenek miatt halnak meg fiatalok, akiknek – akár ellenzik ezt a háborút, akár nem – Oroszországban kötelességük bevonulni az orosz hadseregbe csak azért, mert Putyin megbolondult. Mikor ítéli el ezeket a gyilkos rendeleteket Orbán? Mit szólna, ha Gáspár fiacskáját küldenék az orosz frontra? Mit szólna, ha a lányait vagy az unokáját erőszakolnák meg a vodkától bebaszott orosz börtöntöltelékek, akik köztörvényes bűnözőként, fegyverrel a kezükben az ukrán emberek ellen lettek harcba küldve? Mit szólna Semjén, ha valami tagbaszakadt orosz katona kényeztetné egy puskatussal a kikerekedett fejét? 

Mert ha a frontra kell menni, akkor nem ezek az aljadékok mennek elől, hanem azok, akik semmiről nem tehetnek, és nem akarnak más elmebaja miatt meghalni. Mert nem a hazáért harcolnak azok, akiket behívott ez a kretén, hanem egy küldetéstudatos zsarnok agymenéséért. Putyint sem látom teljes vértben az ukrán határon, ahol nagy honvédőként az első sorban vezeti a katonáit, az ukrán náci agresszorok ellen. Mint ha ugyanaz menne ott, mint itt egy másik dimenzióban, sokkal kisebben. Hamis és ócska lózungok, dezinformáció, hazudozás és mindennek a relativizálása. Emberéletek, sorsok és értelmetlen halál. Mi lenne Oroszországgal, ha egy normális vezetője lenne? Mi lenne velünk, ha nem Orbán akaratából menetelnénk ugyanazon a posztfasiszta, nacionalista, illiberális úton, mint amelyiken előttünk őrjöng Putyin? Mi lenne, ha felébredne végre ez a szemellenzőt önként viselő nép, és felfogná, hogy itt kurva nagy baj van, és még nagyobb baj lesz, ha Orbán továbbra is Putyin kottájából óhajt játszani?

A szankciók nem működnek, most ez az egymondatos hazugság az állampárti propaganda fő csapásiránya. Igen, nemzeti konzultációt is kiírnak róla. Amivel szemben az igazság az, hogy a szankciók nagyon is működnek, aki tájékozódik és figyeli az eseményeket, aki nem az oroszpárti lakájmédia hazugságait fogyasztja mindenféle kritika nélkül, az látja, hogy Putyin a szakadék szélére sodródott. Ha eszkalálódna a háború, akkor szerintem neki annyi lenne. Láthattuk, hogy a villámháborújából mi lett: egy hét hónapja húzódó, rengeteg áldozatot követelő vereség. Az ukrán nép nem enged az agresszorral szemben. Oda nem kell behívót küldeni a férfiaknak, mennek azok maguktól is, hogy seggbe rúgják a rájuk rontó agresszorokat. Hol vagy, Orbán? Most kéne kimenned a Hősök terére, és beleüvölteni a mikrofonba, hogy „Ruszkik, haza!” (Jut eszembe: mit keresett a magyar honvédégi kormánygép Szentpéterváron?)

Az ország fideszes tábora úgy élteti ezt a háborús bűnöst, mint Orbánt. Béke kell. Az kellene, igen. Csakhogy, amint látható, a békéért kell a legtöbbet harcolni, és a béke kívánja a legtöbb áldozatot minden szinten. A békéhez vezető út a leghosszabb és legsötétebb általában. Addig örüljünk, ameddig tőlünk ez „csak” annyi áldozatot követel, hogy spórolnunk kell az energiával, a fűtéssel, nem pedig rakéták és golyók repkednek a fejünk felett, és a halottakat kell eltemetnünk, akiket ezek szaggatnak darabokra. Ameddig van hova hazamenni, ameddig nem egy lebombázott lakás az otthonunk, ameddig nem egy bombakráter van a házunk helyén. Örüljünk, hogy tagja vagyunk a NATO-nak és ha eszkalálódik a háború, akkor van kire számítani, hogy megvédjen bennünket. Mert nem Orbán, nem Szijjártó fog megvédeni, halkan megsúgom. Ezek lennének az elsők, akik a honvédségi flakonnal Falconnal elhúznának innen, ha eldurvulna a helyzet. Egy agresszorral nem lehet kiegyezni, egy zsarolónak nem szabad engedni.

Birodalmak épültek és virágoztak, mióta a világ világ, de semelyik sem tartott örökké. Róma tündöklött egy ideig, aztán elbukott. A szovjet birodalom szétesett. Ez tudomásul kellene venni, és alkalmazkodni az új világrendhez. Azt mondják, ha egy diktatúra már nem tud új alternatívát felmutatni, akkor háborút robbant ki. Most is ez történt, mert egy diktatúra mindig másokat hibáztat, másokat jelöl meg ellenségként, hogy elterelje a figyelmet annak vezetőjéről és annak bűneiről. Orbán is ezt csinálja, csak kicsiben. Ha nem is fegyverekkel, de háborúban áll mindenkivel. Zsarol, vétózik, szabotál, uszít. Meg is nevezi a vélt ellenségeket: Brüsszel, Soros, Gyurcsány, liberálisok, másképpen gondolkodók. Csak így tud életben maradni. Mondjuk Orbán szerencsére „csak” a szavak szintjén hergel, és játssza a kemény legényt, bár akit eddig  éveken át megugatott, az most visszamordult rá. Egy pincsi a dobermann ellen. Most éppen az Uniónak lett elege belőle és az oroszpárti politikájából. Persze nem csak ebből, hanem a lopásból, csalásból, és hazudozásból is, a többi meg csak hab a tortán. Észnél kell lenni, mert megint jó eséllyel a fasznak a másik végén találhatjuk magunkat, ha tovább smúzol a trójai faló a Kreml urának.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.