Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Viseld a közös terhet, ameddig bele nem rokkansz, jobbágy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Harcos jó reggelt, vidám szurkolást és szép kilátásokat kívánok magunknak! Nem mintha ma reggel valami csoda folytán ilyesmikről tudnék beszámolni, hazudni pedig nem szép dolog. A kurvaanyázó, sz*rozó, f*szszopózó és egyéb szívélyes mocskolódásokat újabban megint raklapszámra küldözgető polgártársaknak pedig szeretném világossá tenni, talán nem először: az effajta artikulálatlan őrjöngés nem vélemény és nem érv. Semmire. Legfeljebb magyarázat. Meg szegénységi bizonyítvány. A végtelen és reménytelen intellektuális és lelki sivárság bizonyítéka. Ami már rövid távon is nyomorba dönt. Érdemes lenne ezzel valamit kezdeni. Köszönöm a figyelmet, lendüljünk is át az ügyesbajainkra.

Tehát itt zajlik a szomszédban hetedik hónapja egy minden szempontból jogellenes, törvénytelen, gyalázatos, mindenkinek szenvedést, mocskot, vért és sokaknak halált hozó úgynevezett katonai hadművelet, ami önmagában nem elég, a háborús nagybeteg atomcsapással fenyegetőzik, mozgósítja az ágyútöltelékként feláldozható populációt, és álnépszavazásokról delirál az országa szuverenitására és területi integritására mutogatva. És a magyar kormány, az amelyik olyan érzékeny a szuverenitására, az önrendelkezésére, amelyik mai napig a trianoni gyász jelmezében tetszeleg és az összes létező bőrt lehúzza a trianoni békediktátumról, sunyít, lapít, és egy szava nincs az egészhez. Illetve de, pardon. Miközben a nyugati országokat mocskolja az az egyetlen, embernek kinéző kreatúra, aki ebben az egyenletben háborús bűnöket követett el, az ő felcsúti félisten haverja az elhibázott brüsszeli szankciókról posztol, amelyek miatt szerinte az egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, de nyugi van, ő azon dolgozik, hogy megvédje a magyar családokat az energiaválságtól. IS. Az, hogy a moszkvai kretén nukleáris fegyverekkel fenyegetőzik, hogy esze ágában nincs feladni és megszégyenülve kivonulni egy jogtalanul megtámadott országból, nem téma.

Tehát. Az elborult tömeggyilkos által vezetett nagyhatalom lerohanja a kisebb szomszédját, hogy megszerezze a területét, hogy átvegye felette az irányítást, magyarul semmibe veszi a szuverenitását, leszarja a területi integritását. Azon az áron is meg akarja szerezni a területeit, hogy közben kiirtja a civil lakosság jó részét. A jóval kisebb ország jóval kisebb népe hősiesen ellenáll a betolakodónak, mire Szijjártó Péter mimagyar külügyminiszter, aki nyugati kollégáitól eltérően lényegében egyedüliként egy büdös szót nem mondott arról, hogy elítéli a tömeggyilkos orosz elnök fenyegetőzését, New Yorkban, az ENSZ közgyűléséről a Migráns1-nek nyilatkozva (kinek másnak?) a békéről papol. Hogy ő fel szeretné hívni mindenki figyelmét arra, hogy minél előbb arra van szükség, hogy véget érjen a háború. Mert már nem is a 24., hanem a 25. órában vagyunk. (Kérem, ha valaki érti ezt az orbitális értelmetlenséget, amit nem először hangoztat minden teremfutballisták gyöngye, világosítson fel engem is arról, hogy mi a jelentése a 25. órának.) Tehát a csehekkel, lengyelekkel, németekkel vagy hollandokkal ellentétben, akik világosan fogalmaztak, Szijjártónak nem jött a szájára az egyetlen elfogadható reakció, miszerint Vlagyimirovics elvtárs, le kéne tenni a fegyvert, és mozgósítás helyett be kellene látni, hogy ez nagyon mellément, ehelyett inkább beszólt valakiknek, ő tudja, hogy kiknek, mi csak sejtjük, és ég a pofánk helyette is:

„Akik sok ezer kilométerre vannak Ukrajnától, talán annyira nem érzik a háború hatásait, mint mi, akik a szomszédságban vagyunk, ezért itt a mai napon is szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy minél előbb arra van szükség, hogy véget vessünk a háborúnak, és béke legyen (…) Mi Ukrajna szomszédságában nem tudunk mást mondani, mint hogy békét akarunk, és arra kérjük a világpolitika erős szereplőit, hogy végre beszéljenek egymással, állapodjanak meg egymással, végre legyen tűzszünet, és végre kezdődjenek olyan megbeszélések, amelyek elhozhatják a békét, és véget tudnak vetni emberek tíz- és százezreinek, millióinak teljesen értelmetlen szenvedésének”.

Tehát ami egy szuverén, keresztény, európai nép számára a hazája, a szabadsága, a nemzeti léte, az élete megvédését jelenti, az Szijjártónak értelmetlen szenvedés. Ez így tökéletesen kerek. Ahogy a történelem szemétdombja is az. Ahova az olyanok szoktak kerülni, mint ezek a derék magyarok. Akik miközben az összes végtagjukkal azon vergődnek, hogy valahogy megszerezzék a gonosz Brüsszel mocskos pénzét, amit azért nem kapott meg az ország, mert a háborús bűnös kottájából bőgetik a korrupciós-illiberális gépezetüket Európa közepén, az EU-ban egyedüliként éppen Putyin tegnapi delirálásának napján indítottak kampányt az Oroszország elleni szankciók gyengítéséről úgy, hogy közben egy szóval nem reagáltak Moszkva fenyegetőzéseire. Márpedig Orbánék támogatása nélkül nem lehet meghosszabbítani az EU-s büntetőintézkedéseket, de ezek egyre durvábban arra gyúrnak, hogy az eddigi szankciókon enyhíteni kell. Amellett, hogy újakról szó sem lehet. Ez így szerintem kerek. Ha valaki azt gondolta, hogy Moszkva minapi elismerése Magyarország SZUVERÉN uniós bomlasztása iránt ingyen van, hát nincs. Végül is csak az egész országot tették fel az asztalra zseton gyanánt.

Mert ők békét akarnak. Ők egyedül, ők egyedül állnak a józan ész talaján, ők egyedül. Nekem meg egyre nehezebben megy megőrizni a józan eszemet. Látva, hogy az ég alját is telesomták térfigyelő kamerákkal Balatonalmádiban, ahol Mészáros közpénzből luxusszállodájában kétnapos kihelyezett frakcióülést tart az állampárt vezérkara, olyan maximális készültség mellett, amilyen csak elvetemült, paranoiás diktátoroknak sajátja. Fene tudja, hogy mitől rettegnek, amikor imádja őket a kizsigerelt népük. Ki a büdös francot figyelnek azokkal a kamerákkal, mitől tartanak? Semmitől nem kell tartaniuk.

Nincs még egy ilyen megértő nép, amelyik lenyelné, hogy a kölke fél kiflit kap az óvodában a rohadt nagy spórolás miatt (világbajnok válságkezelés, meg egyéb csúnyán vénülő hazugságok), miközben a diktátorkezdemény különjáratnak használhatja a katonai repülőgépeket, azzal mehet nyaralni, focimeccsre, ahova úri kedve óhajtja, de közöd nincs hozzá, jobbágy, mert a repülőutak adatai honvédelmi és nemzetbiztonsági okból” 30 évig titkosak.

Amelyik szemlesütve gazsulál akkor is, amikor a legnagyobb gazdasági földbeállás idején (amiről nem volt szó, amikor a szavazatáért hazudták le a csillagokat az égről) éppen kihúzzák alóla a világon egyedülálló rezsicsökkentését, miközben a tekintetes képviselő úrnak és hölgynek a megemelt fizetése mellé fussa félmilliós albérletre, közel milliós irodára, és a mesés tiszteletdíja mellett a telefon- és benzinköltségeit is te állod, jobbágy. Fél kiflinként, amit a gyereked szájától vesznek el spórolás címen. Mert van közös teherviselés, ugye. Viseljed, bazmeg, ameddig bele nem rokkansz. Ja, hogy iskolabusz sincs, és a gimnáziumba járó gyerekednek elég lesz a 18 fok is télen? Sebaj, Matolcsynak és az MNB-nek jár a 20 fok azért a felelősségteljes ezoterikus monetáris nyomorba döntéshez, ami a korrupció kormányának egyedül nem sikerült volna ilyen jól.

Hogy közben olyan jól működik a nyomorúságra húzott bojtos ársapkás faszakodás, hogy se tej, se cukor? Nem baj, pont rímel a fél kiflire, és különben is, örüljünk, hogy nekünk itt férfi létünkre legalább szülni nem kell. Milyen meleg tea? Még az hiányozna. A magyar különben is olyan fajta, hogy jól bírja a hideget. Ha Orbán a miniszterelnök. Bezzeg, ha most tudjuk ki rendelné el, hogy spórolási okokból egy nyomorúságos teát sem kaphat a hidegben dolgozó jó munkásember, gondolom, már Makkoshotyka is lángokban állna. De nem áll, mert mimagyarok nem hagyjuk magunkat megvezetni. Brüsszel, az elhibázott szankciók, Soros, Gyurcsány, és holnap kezdjük elölről.

Akinek nem tetszik, az pedig vegye elő a Parragh nevű bukott csempekirály és lemondani, elbujdokolni képtelen ízléstelen kamaraelnök összes művének legfrissebb darabját, abban benne van, hogy ugyan nincs annyi lovetta a kormány által kifosztott kasszában, amit a munkahelyek megőrzésére lehetne fordítani, ergo sajnos durván nőni fog a munkanélküliség, de EZ SEM ÖRDÖGTŐL VALÓ. Akit ez nem vigasztalja meg, az így járt. Annak a torz békegalambpózba rándult Fidesz legújabb kampányát ajánlom figyelmébe arról, hogy HARCOLNI FOGUNK. Az egyik dolog, amiért harcolni fognak, hogy MINDEN MUNKAHELYET meg tudjanak védeni. Aha. Tehát ha a Parragh nevű elkotyoghatta, hogy lófasz lesz itt, nem munkahelymegvédés, mert nincs mibű, akkor szerintem ezt az állampárti harcolást és parttalan ígérgetést is éppen annyira érdemes komolyan venni, mint a világjárvány felszálló ágából ittmaradt, szintén ocsmányul megvénült miniszterelnöki aranyköpetet. Ami így hangzott: mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani. 

Akit meg semmi nem vigasztal, annak ajánlom doktor Navracsics Tibor emberarcú fideszes kupec hurráoptimizmusát, miszerint menetrend szerint halad a magyar vállalások teljesítése. Ezt ő a költségvetési biztossal állapította meg Brüsszelben, és ki is posztolta, hogy tudjunk róla. Jelentése: lesz pénz lóvéra, jobbágy. Kérdezném, hogy mi a franc halad menetrend szerint pillanatnyilag azon kívül, hogy a kormány visszamenőleg is titkosít, 30 évre előre is titkosít közérdekű adatokat? Milyen vállalások haladnak menetrend szerint, amikor még át sincs nyomva az a 17 szemfényvesztő, viccnek is rossz ún. korrupcióellenes törvényjavaslat a szavazógépezeten? Mindegy is, így az erkölcsi és anyagi megsemmisülés 25. órájában, pont teljesen mindegy is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.