Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A Gyurcsány, avagy az ember, aki még mindig itt van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A napokban olvastam, hogy a Gyurcsány döngette a mellét, hogy ő még mindig itt van, annak ellenére, hogy számtalanszor megpróbálták kinyírni, de ő kitartott és küzdött és ennek eredménye az, hogy a DK lett az ellenzék vezető ereje. Hurrá! Kicsit korábban meg olyanokat lehetett róla olvasni, hogy készül. Azt már nem olvastam el, hogy mire, de a lényeg, hogy készül.

Biztos voltak többen is, akik az elmúlt 12-14 évben szóltak neki, hogy nem kéne. Mármint nemcsak készülnie, hanem úgy egyáltalán részt vennie a politikai életben. Nemrég azt mondta nekem valaki, hogy „… de hát neki a politika az élete.” Mondom, „ok, de miért kell mások hülye hobbijai/mániái miatt nekünk szívni?” Ez speciel igaz OV-re is. Mennyivel jobban jártunk volna, ha valami más hobbit választottak volna! Mondjuk gyűjthettek volna régi pénzeket vagy ilyesmi. Mindannyian jobban jártunk volna.

Sokszor hallottuk, hogy OV legalább jól tud kormányozni. Lehet. A Gyurcsány meg legalább egyszer igazat mondott. Nem tudom, hogy megfigyelték-e, de nálunk az a politikus, aki igazat mond, rögtön megbukik. Volt, akinek nem volt más választása, mint bevállalni az igazat, pl. itt egy Schmitt kell Pál és a másolt diplomája vagy az ereszcsatornán csúszdázó kedvenc fideszes homoszexuálisunk vagy éppen a Borkai – bár őt még újraválasztották polgármesternek -, aki mostanában újra megjelent, hogy hőbörögjön egy kicsit azért, hogy micsoda szemétség (és egyben bűncselekmény) volt őt levideózni. Személyes kedvencem az a nő, aki a NAV-ot vezette és mindig tolmácsot akart. Amíg hazudott, addig pozícióban maradt, ahogy igazat mondott és bevallotta, hogy valóban kitiltották az USA-ból, rögtön le is váltották. OV vagy eleve tudta ezt vagy megtanulta az őszödi beszédből, de azóta is gondosan ügyel arra, nehogy akár véletlenül is igazat mondjon. El nem tudom képzelni, hogy mi kellene ahhoz, hogy ez a kifordított magyar hozzáállás megváltozzon.

Szóval a Gyurcsány ….  A magyar nyelvben az -ány végződésű szavak hajlamosak negatív dolgokat jelölni, mint sárkány, ártány, ármány. Már ebből is lehetett tudni. A viccet félretéve, politikai pályájának az elején még csak egy ártalmatlan pojácának tűnt. Biztosan sokan emlékeznek, ahogy idétlenül táncikálva énekelt a ballonkabátjában egy színpadon. Aztán megválasztották. Aztán elkúrta. Na utána kellett volna visszavonulnia, eltűnnie a politikai életből. Feltehetőleg nem lett volna ennyi kétharmad, sőt valószínűleg már rég nem a Fidesz lenne kormányon. De Gyurcsány állhatatos volt és kitartó, majd ő megmutatja, majd ő küzd. A baj az, hogy ő a saját igazságáért küzd. Ha a miénkért akart volna küzdeni vagy úgyis mondhatnám, hogy értünk, akkor már rég belátta volna, hogy semmi keresnivalója nincs már a politikában. Ez az ember nem tanul semmiből, ezért aztán ő még mindig itt van. Már fideszes politikusok is elismerték, hogy neki köszönhető ez a négy kétharmados győzelmük. Ő OV és a Fidesz kabbala állatkája. Láthattuk is. Még a Fidesz plakátjain is a Gyurcsány volt. Ebből is látszik, hogy melyik csapatnak dolgozik igazán. Akkor is, ha ő nem így látja.

De akkor is, őt nem lehet kinyírni, ő még mindig itt van. Pont olyan, mint az általános iskolában a hülye gyerek. Mindig van egy ilyen. Soha nem hagyja abba, sose veszi észre magát. Mindig nyakon kell vágni, hogy végre leálljon. Ennyi év alatt sem esett le neki, hogy azzal, amit csinál, csak a magyar embereket szívatja. No meg még valakit. A saját feleségét. Kár érte, mert egész szimpatikusnak tűnik, jól beszél, jó a kiállása. Ha Gyurcsány visszavonult volna 2008 után, akkor Dobrev Klárának lehetett volna esélye. Lehet, hogy mostanra már miniszterelnök lett volna. De így nem. Nem is értem, minek kezdett bele egyáltalán. Tudnia kellett volna neki is, hogy esélytelen. Persze lehet, hogy otthon meggyőzték egymást, hogy ez így lesz a tuti. 

Én meg innen üzenem: Feri! Vedd ezt egy verbális nyakonvágásnak. Végre le kéne állni!

CHF.Scarface 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.