Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyen stílusban akar bárkivel is megállapodni? Ezzel a gusztustalan, lesajnáló emberkedéssel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs kedvem viccelődni, bár ami itt megy, az egy tömény vicchalmaz. A szőrös törpe üzent Belgrádból. Mintha nem az ő gaztettei miatt szívnánk itt mindannyian, mintha nem az ő kleptokráciája miatt indították volna el ellenünk a szégyenletes 7. cikkely szerinti eljárást (gyengébb képességű trollok kedvéért ideteszem, miről is van szó: erről), mintha nem ő maga taposta volna ki azt az utat, aminek a végállomása az a szégyenpad, ahova ŐT – nem minket, magyar állampolgárokat, hanem őt – az Európai Parlament ültette csütörtökön. Ezt a törpe viccesnek tarja, unalmas viccnek tartja. Szerinte ezek komolytalan dolgok, ezekkel nem kell foglalkozni, ezért ő most éppen félszájjal röhigcsél azon, hogy Magyarország folyamatosan távolodik az Európai Unió alapértékeitől, és a teljes értékű demokrácia helyett 2022-re már inkább a „választási autokrácia” jelző illik rá. Ez szerinte egy unalmas vicc, aminek semmi következménye és semmilyen szankciót nem von maga után, így olyan, mintha sem történt volna.

Csak azért nem nevetünk rajta, mert már unjuk; ez egy unalmas vicc, harmadszor vagy negyedszer csinálják, hogy elfogadnak az Európai Parlamentben Magyarországot elítélő határozatot.

Ezt azután delirálta, miután a szerb államelnök, Aleksandar Vucic kitüntette a Szerb Köztársaság Érdemrendjével. Ide is jegyezzük fel, kik kapták még meg Orbánon kívül ezt a tényleg nagyvonalú és igazi államférfiaknak járó kitüntetést:  Vlagyimir Putyin háborús bűnös, Ivan Gasparovic volt szlovák, Karolosz Papuliasz görög, Traian Băsescu volt román, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz, Viktor Janukovics volt ukrán és Hugo Chávez egykori venezuelai elnök, Hszi Csin-ping kínai elnök, Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök, Kirill moszkvai pátriárka. (Szabad Magyar Szó/MTI)

Hát nem gyönyörű? De az! Egy igazi rosszarcú autokratákból álló bagázs, ehhez a klubhoz tartozni komoly teljesítmény. De megcsinálta. Gratulálok, Orbán Viktor! Megint nem kellett benned csalódnia a fasiszta-nacionalista ideológiával agylúgozott választóidnak. Egy igazi spártai vagy. Akitől azt is megtudtam, hogy a thermopülai csata, ahol a görögök megállították a perzsákat, a fasorban nincs Röszkéhez képest.

„Hét éve ezen a napon volt a röszkei csata. Hazánk déli határát illegális migránsok ezrei ostromolták. Magyarország határait megvédtük, és azóta is minden egyes nap megvédjük.”

Ha valaki nem tudná, hogy neki köszönhetően mit ünneplünk minden év szeptember 15-én. Ámen. Mondjuk volt már székház-ostrom is, annak meg szeptember 18-án (szeptember 19-ére virradóra) lesz az ünnepe. Nagyatyaúristen! Hát mi van itt? Mindenki megbolondult, bazdmeg? Itt? Mindenki. Amikor a fél ország azon pörög, hogy mit fog dönteni az Európai Bizottság a helyreállítási pénzek kifizetéséről, amelyeknek egy részét előreláthatóan emiatt a korrupt, cinikus alak miatt nem kapunk meg, ez ilyenekkel posztolja tele a Facebook-oldalát. Amikor a tanárok verik a tam-tam-ot, mert szarik rájuk a félisten, amikor mindenki oszt és szoroz, mert nem tudja, mi a fene lesz itt az energiaárak és az infláció miatt, amikor önkormányzatok közintézményeket kénytelenek bezárni, mert már most nincs miből kifizetni a költségeiket, amikor vállalkozások dobják be a törölközőt, mert tönkremennek egyik percről a másikra, akkor ez Belgrádban röhög, és flegmáskodik és üzenget, hogy magasról tesz ő az Európai Unióra.

Egyszerűen hihetetlen. És akkor még nem beszéltem arról, hogy mint kiderült, már Kötcsén azon morfondírozott a szőrös törpe, hogy 2030-ban talán pont ideje lesz kiugrani az Európai Unióból. Hogy nem szakad rád az ég, bazdmg! Mit képzelsz magadról? Ki vagy te? Egy közszolga vagy, akinek az lenne a dolga, hogy a magyar emberek érdekeit képviseld. Nem a szektádét, nem a Putyinét, hanem annak a több millió polgárnak az érdekeit, akik itt adóznak, itt élnek, itt gürcölnek. Abban az országban, amit te a nevedre írattál. Ez az ország nem a tied meg a sleppedé. Ez az ország mindannyiunké, az újszülöttől az aggastyánig, a tanártól a tűzoltóig, a bolti eladótól az egészségügyi dolgozóig.  

Elég volt ebből a flegma, lenéző, fölényeskedő stílusodból amit úton-útfélen előadsz, és közben minket járatsz le az egész kulturált, civilizált világ előtt. Szégyen ez, nem is kicsi, hanem kurva nagy. Azt pofáztad, hogy a tanárok akkor kapják meg a pénzt, amit már ezer éve beígértél, ha megállapodsz az Európai Unióval. Ilyen stílusban akarsz te bárkivel is megállapodni? Ilyen gusztustalan, lesajnáló emberkedéssel akarsz jó benyomást kelteni? Ezt az ízléstelen műsort látva a tanárok nyugodtan elbúcsúzhatnak a fizetésemelésüktől, mert most borítékolom, hogy egy eurócentet nem fognak nekünk ezek után megszavazni, az hótziher! Majd mondjátok, hogy én mondtam.

De gondolom, ez már tudja, hogy nem kapunk semmit, azért keménykedik megint, azért játssza az agyát, mert bízik abban, hogy el tudja adni a kreténnek nézett magyaroknak, hogy Brüsszel miatt nincs pénz. Atyaég. És az a durva, hogy a kommenteket olvasgatva nem alaptalanok a reményei: a fanatikus, fundamentalista, hívei ezt simán elhiszik. Mint ahogy azt is, hogy a szankciók nem működnek, hogy az oroszokat nem lehet legyőzni, és persze nekünk ki kell maradni a háborúból. Mert ezek mindenre találnak valami egybites emojikkal megspékelt frappáns magyarázatot. Mert ez az összkomfortos nyomorába belegárgyult nép úgysem tesz semmit, ezekkel bármit meg lehet csinálni. Meg is csinálja, bassza meg. És ameddig kollektív apátiába süllyedve tűr a nép, ez meg is fogja csinálni. Büntetlenül.

Úgyhogy szerintem nem fog várni 2030-ig, már előbb ki fog lépni, higgyétek el. (Ha nem hiszitek, olvassátok el a könyvemet, a Disztópia 2038-at, LOL). Kíváncsian várom, hogy mi lesz holnap. Szerintem a Szomorú vasárnap című nótát megint elő lehet majd venni, mint nemrég a Holdról is látszó választási győzelmük után. Most is aktuális lesz, sajnos, de bárcsak ne nekem lenne igazam. Ha nem lesz pénz, megfulladunk. Lassan, agonizálva, kínok között. De majd lesz magyarázat, ne féljetek: Brüsszel, Soros és Gyurcsány. 

Címlap: Orbán miután átvette a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Vucictól a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.