Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bérelemésekre eddig sem volt pénz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Nemzet most épp azzal vádolja a teljes baloldalt, hogy Magyarország ellen hergelnek az uniónál, aminek eredménye az lehet, hogy szegény ápolók és tanárok nem kapnak béremelést. Itt érdemes is azonnal megállni, hiszen lényegében arról beszél a szerző, hogy a kormány képtelen az adófizetők pénzét normálisan felhasználni és képtelen elérni, hogy azokból finanszírozzák a legalapvetőbb béremeléseket. Arról beszél, hogy az uniós pénzektől függ a magyar gazdaság egy jó része. Ami szöges ellentétben áll azzal, amiről Orbán már jó régóta beszél, nevezetesen hogy a magyar kormány nem szorul rá az uniós pénzekre, hiszen olyan csodás gazdaságpolitikát folytatott az elmúlt években, hogy van bőven elég pénz a kasszában.

Igen ám, csakhogy nincs elég pénz a kasszában, ezt talán már a fideszes szavazók is érzékelik, hiszen a költségvetési hiány brutálisan megnövekedett és noha most sikerült ezen valamicskét javítani, de ennek oka nem más, mint hogy az áremelkedés és az infláció miatt a magyarok jóval több adót fizetnek be, mint amivel korábban számoltak, ezért a hiányt, amit a kormány okozott az elmúlt években, megint csak azok a magyar adófizetők fizetik ki, akikről már eddig is számtalan bőrt lehúztak. Hogy ez miért nem háborít fel senkit? Talán azért, mert ebben az országban már nincs olyan, hogy túl sok, túl messzire mentek. Itt tényleg úgy lopják meg az embert, hogy a szemük sem rebben, hiszen pontosan tudják, hogy senki sem fog egy büdös szót sem szólni.

A kormány szerint a baloldal a rendszeres támadásaival azt akadályozza meg, hogy a magyar emberek bére növekedjen. Még a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte a baloldal európai parlamenti képviselőit, fejezzék be azt a munkát, amellyel saját frakciójukban, az Európai Parlamentben és az Európai Unióban mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyarország, a magyar pedagógusok, egészségügyi dolgozók ne juthassanak hozzá az országot megillető uniós forrásokhoz. 

Mikor jön el az a pont, hogy valamilyen hiányért vagy rossz hírért nem a már több mint egy évtizede a hatalom közelében sem lévő baloldal a hibás, hanem a kormány? Mikor jutunk el oda, hogy kimondjuk: az Európai Unió azért nem küldött egy büdös vasat sem az utóbbi időben, mert elege lett Orbánból és a politikájából? Abból, hogy állandó jelleggel a tárgyalóasztal kellős közepére szarik, és még ő van felháborodva. A baloldal semmi olyanba nem tud beleszólni – sem idehaza, sem az Európai Parlamentben -, aminek komoly hatása lenne a magyarok millióira. A magyarok életét egyedül a Fidesz-kormány képes befolyásolni, amit meg is tesz azzal, hogy olyan törvényeket hoz, amivel a maga helyzetét teszi még jobbá, és lényegében teljhatalom birtokába kerül.

Az Európai Bizottság hamarosan meg fogja hozni a döntését a magyar kormánnyal kapcsolatban, ezt nem hiszem, hogy képes lehet bármiféle módon is befolyásolni a hazai baloldal. Persze bemutathatnak olyan ügyeket, amelyekről talán nem tudtak eddig Brüsszelben, de nem hiszem, hogy pont ez lesz a döntő a kormány ügyében. Inkább Orbán viselkedése az, amely meghatározza a döntést, illetve az, hogy megfogadtak-e bármilyen tanácsot is abból, amit a Bizottság adott az elmúlt időszakban. Ígérgetés persze volt a kormány részéről, de valódi változások nem történtek, ami véleményem szerint előrevetíti, hogy ezek után sem fog kapni egy vasat sem a magyar kormány. Ami ugyan alapvetően lehetne egy rossz hír is a magyaroknak, de ha belegondolunk, hogy abból úgysem láttak volna túl sokat akkor se, ha egyébként megítélik ezeket a pénzeket, akkor azért annyira nem érdemes szomorkodni.

Kétsége se legyen senkinek afelől, hogy ezek a pénzek Orbánnak és úgy általában a NER-nek kellenek a leginkább, nekik huszadrangú az, hogy ezekből milyen béremelések, vagy fejlesztések végrehajthatóak. A lényeg, hogy legyen miből lopni, ami viszont most úgy néz ki, hogy nem fog olyan könnyen menni. Orbán és propagandája viszont teljesen hiába keres a másik oldalon bűnbakokat és vádaskodik, hiszen az egyértelmű felelőse a pénzek beragadásának Orbán Viktor, senki más. Ha annyira szerették volna, hogy ezek a pénzek megérkezzenek, akkor tettek volna valamit ezért, de Orbánnak fontosabb volt, hogy megmutassa, milyen kemény gyerek ő, csak úgy néz ki, hogy már nem vették túl komolyan őt Brüsszelben. Nincs már Angela Merkel hatalomban, mint ahogy kijátszotta már számtalan kártyáját korábban, amire már számítottak.

Persze ha végül nem lesz igazam, és az EU mégis kifizeti a magyar kormánynak például a helyreállítási alap pénzeit, akkor én leszek a leginkább meglepve és borzasztóan dühös leszek. Mert hónapokig visszatartották azokat, és a jelenlegi állás szerint az álláspontjuk mit sem változott, amivel meg akarják mutatni a kormánynak, hogy van az a pont, amikor már elég volt. Amennyiben ehhez tartják magukat, akkor pozitívan csalódok az Európai Unió vezetőiben, ha viszont ez megváltozik, és Orbán mindezek ellenére ráteheti az enyves kezét az uniós forrásokra, akkor nem sok jövőt jósolok ennek az egésznek. Hiszen ha még amellett sem tudnak kitartani, amit megígértek, akkor értelmetlen bármiről is beszélni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.