Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felelős kormány felkészít, felelőtlen kormány gúnyolódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki szokta olvasgatni a pártpropagandát, az már értesülhetett róla, hogy győzött Putyin, az ukránoknak annyi. Az Európai Uniónak is annyi. Ezt kellene most elhinnie az egész országnak, de van az a pillanat, amikor akkor is szembe jön a valóság, ha a propaganda ennek az ellenkezőjét harsogja. Mert közben azt is el kellene hinni, hogy a magyar kormány képes lesz kezelni a válságot, ezzel párhuzamosan egyre több önkormányzat és egyre több család kénytelen felismerni és tudomásul venni, hogy nem képes erre. Az unió részéről nem látszik különösebb engedékenység, nagyon helyesen végre a sarkukra álltak. Nem maradt már szinte semmi mozgástere Orbánnak, ha továbbra sem sikerül megállapodnia a színfalak mögött, ennek nagyon csúnya pofáraesés lesz a vége. Mi így szállunk le a kerékpárról, tudom.

Úgy tűnik, ha a pedagógusok többsége még nem is, a fiatalok már pontosan látják, hogy mi a tétje az oktatási rendszer ledarálásának. A fiatalok szülei is látják, formálódik valami komolyabb ellenállás, ami talán meg fog tudni mozdítani elég tanárt ahhoz, hogy megértsék sokan a lényeget: az összefogás az egyetlen működőképes megoldás. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy miből tudná rendezni az Orbán-kormány a feltorlódott restanciákat, de bizonyára át lehet csoportosítani a költségvetés bevételeit. Legfeljebb majd nem a multikat támogatják, nem parókiákat újítanak fel és stadiont sem építenek – miután a már meglévők üzemeltetését sem bírják a kivéreztetett önkormányzatok -, visszavesznek a magánhasználatú repülőflotta költségeiből, kevesebbet szórnak ki a rezsimszolgáknak és strómanoknak, mindjárt lesz forrás. Jut eszembe a katonai magángépekről! Azt már tudjuk, hogy Magyarországot Novák Katalin (és valószínűleg a férje) fogja képviselni II. Erzsébet temetésén, de arra nem számítottunk – vagy csak én nem számítottam rá -, hogy bizony nem lehet ám tömegesen és különgéppel vonulni, kereskedelmi járatot kell használni, és különautó sincs. Eléggé ciki lesz vegyülni. Nekem vicces, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy az USA elnökét engedik így utazni. A magyar miniszterelnök – ebben az esetben köztársasági elnök, mert Orbán Novákra ruházta át a temetésen való részvételt – szerintem nagyon régen nem ült kereskedelmi járaton. Az póroknak való, neki sikerül valahogy úgy megszervezni még a nyaralást is, hogy ne fanyalodjon ilyesmire.

Miközben Orbán rettentően nagyvonalú önmagával szemben, annyira kicsinyes és bosszúálló másokkal szemben, hogy az egészen elképesztő. Iványi Gábor még mindig nem adta meg magát, pedig tényleg mindent megtett az udvartartás, hogy földbe tapossák. Most éppen 80 millió forintot vontak el, nem ám Iványitól, hanem azoktól a gyerekektől, akiknek az oktatásáról és segítéséről az Oltalom Karitatív Egyesület gondoskodik. Amikor az ember azt gondolja, hogy nincs már lejjebb, tényleg elértük a pöcegödör legalját, akkor mindig kiderül, hogy tévedés. Van lejjebb. És akkor lehet rácsodálkozni a demonstráló diákokra vizet locsoló büszke honpolgárra és azt mondani, hogy a miniszterelnök az oka annak, hogy ilyen mértékű gyűlölet él az emberekben. Szerintem pedig nem Orbán Viktor az ok, ő az okozat. Az ilyen gyűlölködők termelték ki, választották meg és tartják hatalomban. Aki ennyire képes lealjasodni, az képes volt eddig is, csak megfelelő környezet kellett ahhoz, hogy kibontakozhasson. Zsidótörvények, homofóbia, rasszizmus, mindenkit feljelentő házmester, egy tőről fakad. Az a típus, aki a kommunizmus idején a leghangosabban éltette a pártot és kigúnyolta a hívőket, ma a legszorgosabb templomjáró és leghangosabb hazafi, aki szívből gyűlöli a kommunistákat. És persze a fiatalokat és mindazokat, akik – vele ellentétben – nem félnek kimondani a véleményüket. Ez nem Orbán miatt van, ez gyári hiba. Csak egy jó darabig nem tudott kibontakozni, mert nem volt szalonképes a sötét ostobaság, most azonban keresztényi és nemzeti elvárás.

Az Origo igazán szorgosan megdolgozik a pénzéért:

Ukrajna csődbe ment, Európára pedig hosszú, kemény tél vár

Verjenek fel sátrat a svéd emberek a legkisebb szobában és más őrült tanácsok, mert áramhiányra számítanak a brüsszeli szankciók miatt

Magyar Nemzet:

Az orosz lakosság a globális áremelkedés hatásait sem érzékeli

Beszédesek a számok: nem Oroszország, hanem a brit lakosság fizeti meg a háború árát.

Ezek a hírek a pártmédiában. Ami ebből igaz lehet, hogy valóban lehetnek Európának energiagondjai a télen. Nem kötelező, de előfordulhat. A normálisabb országok normálisabb kormányai a legrosszabb lehetőségre is felkészítik a lakosságot. Műsorok készülnek arról, hogy mi a teendő, ha órákra megszűnik az áramellátás, a fűtés. Oktatóvideókon mutatják be, mi olyankor a megoldás, felhívják az emberek figyelmét, hogy legyen otthon tartalék gyufa, gyertya, zseblámpa, elem. A magyar pártsajtó – ide értve az Indexet – ezen harsányan röhög, és propagandaként hasznosítja a nyugati országok szánalmasságának bizonyítására. Ahelyett, hogy nálunk is elkezdenék felkészíteni az embereket, hogy ne akkor rohamozzák meg a boltokat, amikor beütött a baj, ne essenek pánikba, hanem legyen vészhelyzeti terv és legyen készlet. Nem kötelező, de egyáltalán nem kizárt, hogy nálunk is előfordulnak átmeneti ellátási nehézségek. Erre jobb felkészülni, mint eszetlenül kapkodni. Felelős kormány felkészít, felelőtlen kormány gúnyolódik. Ha aztán itt is beüt a bajság, majd mutogatnak Gyurcsányra, Karácsonyra, a nyuszira. Ez szokott történni, amikor egy országnak ilyen inkompetens, semmihez nem értő, kizárólag a saját hatalmának megtartásával elfoglalt kormánya van.

Jó reggelt, kellemes ébredezést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.