Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még néhány ilyen győzelem, és mehetünk szántani faekével Lölö birtokaira

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt mindenkinek! A folytatásos háztáji telenovella legújabb epizódjában azt láthatjuk, hogy miután Orbán Viktor soha a büdös életben nem is akart Szegedre menni hatásvadászokat avatni – bocsánat, pösze vagyok mostanában, valamint selypítek és raccsolok is -, hirtelenváratlanul felavatta őket valahol Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjának udvarán. Ezzel a Facebookon hencegett el – a megbízott posztoló -, a kommentelők egyből fel is ismerték a kormányfőben a honi Gandalfot. Már csak az hiányzik, hogy ledöfje valahol a hurkatöltőt, és mágikus hullámokat generáljon a migránsok elriasztása céljából. Közben hangosan és érthetően azt kiáltsa: itt úgysem jöhetnek át! Bizonyára meglesz a bűnös, aki orvul meghívókat csináltatott a szegedi avatásra, és aki elrendeltette a rendőrséggel Szeged belvárosának lezárását. Az ellenség volt, talán Gyurcsány vagy Karácsony. Biztosan.

Miközben a toporzékolásügyi külügyminiszter Brüsszelben óbégat, hogy tárgyalni sem hajlandó semmiről, Deutsch Tamás a maga eszével és tehetségével száll be a harcba. Szerinte ugyanis: „A szankciók válságot okoznak! Gyurcsányék továbbra is támogatják a szankciókat. Gyurcsányék miatt van válság. Ennyi.” Nem pont ennyi, tovább kellene menni. Le kell váltani Gyurcsányt a kormány éléről, mert az mégis tűrhetetlen, hogy állandóan rossz döntéseket hoz. Vagyis izé. Nem ő van kormányon 13 éve? De fura. És még van valami, ami fura. Ha az uniós szankciók kutyaszart nem érnek, ha Putyin csak röhög rajta és több pénzt harácsol, mint valaha, ha a nagy és erős orosz gazdaság meg sem érzi, akkor miért vinnyognak ellene olyan nagyon Putyin pincsijei? Rosszat akarnak a gazdinak? Sőt! Putyin miért fenyegetőzik? Olyankor ritkán sem szokott ilyet tenni az ember, ha számára kedvezően alakulnak a dolgok. Ha mégis ez történik, akkor egészen szívfacsaró, ahogy Vlagyimir Putyin aggódik Európárt. Mégpedig annyira, hogy meg is fenyegeti. Természetesen a saját – mármint Európa – érdekében. Egyedül csak az nyugtat meg, hogy Varga Judit azt írta a közösségi oldalára: Magyarországon nem lesz energiahiány. Ha ő mondja, akkor úgy is lesz. Biztosan az energiahiány is Moszkvából jön, de ide nem jön.

Ha hiány nem, akkor többlet. Szigorból, antidemokratikus zsarnokságból legalábbis bőven több van, mint amennyi akár összeszorított foggal is elviselhető lenne. A Telexen megjelent cikk szerint már ott tartunk, hogy a tankerületek fenyegetik, sőt, kirúgják azokat a pedagógusokat, akik részt mernek venni a polgári engedetlenségben. Nem véletlenül pakolta be Pintér Sándor segge alá az oktatást és az egészségügyet Orbán. Ha már érdemi haladást nem tudnak elérni, de még az addigi szintet sem képesek tartani, akkor majd jön a szöszi herceg és megoldja. Konkrétan: kuss legyen, itt szigor van. Na, ha ezt eltűrik a pedagógusok, ha ettől beszarnak, ha befogják a szájukat, akkor nem csak az a 80 százalék gyáva, aki nem mer kiállni az oktatásért, a diákjaiért, de még a saját nyomorult megélhetéséért sem, hanem egytől egyig mind. Tudom, hogy várják, álljanak melléjük az emberek. Nem fognak. Ameddig ők ki nem állnak önmagukért, senki nem áll melléjük. Odaálltunk már, nem is egyszer. Odaálltunk az egészségügyi dolgozók mellé is. Történt valami? Megmozdult a többség? Fenét. Elmondhatatlanul tisztelem azokat a bátor és okos tanárokat, akik megteszik akkor is, ha a saját kollégáik hagyják őket magukra. Ameddig a többi meg nem érti, hogy egyenként tapossa őket földbe a hatalom, pedig a valódi hatalom náluk van, addig ez így marad.

Egyrecsak érkeznek a jobbnál jobb hírek. Most olvasom, hogy januártól az úthasználati díjak is emelkednek 15 százalékkal, miért éppen azok maradnának ki? Közben Paks2 komplett vezetését lecserélték egy szép pillanatban, ám meglehetősen váratlanul. Biztosan miattuk nem haladt semmit a beruházás, na de majd most! Ez nem út, csak annak a széle: Piliscsabán nagyon jópofa buszvárót épített a Kétfarkú Kutyapárt. Ahogy az lenni szokott ebben a megkeseredett országban, a helyi önkormányzat azon nyomban rájött, hogy ők éppen most akarnak oda építeni egyet, de pont nem olya, így a kétfarkús építmény kilóg a nagyon egységes településképből. Sajnos el kell távolítani onnan, de ők jófejek, nem verik szét, csak elviszik valahová. Gondolom oda, ahol sem hasznára nem lesz senkinek, sem nem látja senki. Akkor is ez fog történni, ha közben 7444 lakosból 1364 ember petícióban kérte, hogy maradhasson. Nem maradhat. Jó hír is van: a II. kerület azonban átvenné a buszmegállókat – jelezte Őrsi Gergely, a kerület polgármestere, aki szerint a „halváró” jól mutatna a pesthidegkúti horgásztónál. Szerintem az a váró bárhol jól mutatna. Színes, jópofa, kedves. Mosolyt csal az ember arcára, ami ezekben a depressziós időkben igazán nem hátrány.

Ha össze akarom foglalni ezt a hetet, mindenképpen sikerekről számolhatok be. Nagy és erős kormányunk nem hajlandó tárgyalni sem az Unióba érkező energiahordozók árszabályozásáról, aminek az lehet a következménye, hogy amennyiben a többi tagállam talál megfelelő megoldást, kétharmaddal elfogadják, mi pedig kimaradunk belőle. Ha működik az árszabályozás és letöri az árakat, természetesen abból is ki fogunk maradni. Ahogy Szijjártó hőbörgéséből kivettem, Európa ne is számítson arra, hogy a mimagyarok pénzéből vásárolt gázból vagy olajból bárkinek is adunk, mert nem, nincsen szolidaritás. Arról nem beszélt, hogy mi van abban az esetben, ha mi szorulnánk rá a tagállamok segítségére. Gondolom, akkor majd verjük az asztalt, hogy az jár nekünk. Ez volt az oltóanyagbeszerzéssel is. Van még itt valami, ahol szintén lecsatlakozunk az unióról. Úgy néz ki, nélkülünk vezetik be a globális minimumadót. Megakadályozni nem sikerült, de kimaradni belőle igen. Nagy siker ez! Még néhány ilyen győzelem, és mehetünk szántani faekével Lölö birtokaira. Jó lesz az nekünk.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes pihenést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.