Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyetlen okozója van ennek a helyzetnek, a neve pedig nem más, mint Vlagyimir Putyin

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azok a 444-es és egyéb baloldali sajtómunkások huhognak most leginkább az uniós szankciók következtében elszabaduló energiaárak és infláció miatt, akik a háború kitörése után szabályosan kampányoltak az uniós szankciók mellett.

Vég Márton nevű 444-es propagandista májusban például azzal érvelt az olajembargó bevezetése mellett, hogy egy kicsit muszáj, hogy fájjon nekünk is, hiszen morálisan (!) ez a helyes. Teljesen idézve: »Nyilván Európának fájni fog és Magyarországnak is fájni fog. Gazdasági visszaesést okoz, inflációt okoz és a GDP is visszább fog esni, de morálisan ezt tartom helyesnek!”

Ma ugyanez az újságíró szörnyülködik az elszabaduló árak miatt, amit még a Gulyás Márton ellenzéki youtubernél nyilatkozó közgazdász is a szankciók számlájára ír. 

Annyira gátlástalanok, hogy arra már tényleg nincsenek szavak!

Most épp azzal próbálkozik a propagandamédia, hogy megmagyarázza, miért is van teljesen rendben az, hogy hónapokig viccet csináltak azokból az országokból, amelyek spórolást írtak elő egyes közintézményekben, majd Magyarország a mai nappal ugyanezt az utat választotta. Mint kiderült, nem találták fel a spanyol viaszt. Ez persze senkit nem lep meg, aki követi a világ eseményeit, de a propagandamédiának ki kellett találnia valamit, hiszen nem maradhatnak csöndben ezzel kapcsolatban. A vicces csak az, hogy még kormányzati tisztviselők is viccet csináltak abból, hogy más országok korlátozzák a fűtés mértékét egyes közintézményekben, erre most kiderült, hogy idehaza is pont ugyanez lesz hamarosan.

Valóban csak és kizárólag az uniós szankciók miatt szabadultak el az árak? Ennyire egyszerű lenne a helyzet? És mi van az agresszor oroszokkal, akik megindították a háborút Ukrajnával szemben? Nem ők a hibásak a kialakult helyzetért, hanem Brüsszel, amely meg kívánja büntetni az agresszor államot úgy, hogy az emberéletekbe ne kerüljön, de fájjon az orosz gazdaságnak? Igazat adok a 444 szerzőjének, hiszen morálisan csak ez a döntés volt elfogadható, ezzel szemben a magyar kormány kuncsorgott Moszkvában és vásárolt energiahordozókat, ennek ellenére is elszálltak az árak. Akkor mi értelme volt lemenni kutyába és teljesen tönkretenni az ország diplomáciáját? Na nem mintha ezt megelőzően olyan boldogan gondoltak volna ránk a külföldi országok lakói és diplomatái, de amit a háború idején Orbán művelt, az tényleg mindennek a legalja.

A cél az volt, hogy megtarthassák a rezsicsökkentést, ezzel pedig kielégítsék a szavazóikat, de ez nem jött össze még úgy sem, hogy tényleg mindent megtettek azért, hogy Putyin továbbra is kivételezzen Magyarországgal. Pontosan ugyanott vagyunk, ahol a Moszkvát elítélő és a szankciók mellett 100 százalékig kiálló németek, franciák, vagy olaszok. Nem Brüsszel robbantotta ki a háborút, hanem Orbán jó barátja, Vlagyimir Putyin, akinek kezéhez emberek tízezreinek vére tapad. Civilek, gyermekek, anyák, nagyszülők, akik a véres harcok áldozataivá váltak. Nem Brüsszel bombázott le lakótelepeket, kórházakat vagy iskolákat, hanem az orosz hadsereg, mint ahogy nem Brüsszel adott arra sem parancsot, hogy Bucsában végezzenek ki több száz civilt, ezzel megpróbálva megfélemlíteni a lakosságot.

Ezeket mind Orbán jó barátja és szövetségese követte el, pontosabban ő hagyta ezeket jóvá. Akkor ki is itt az, akit felelőssé kell tenni a kialakult helyzetért? Gyurcsány? Soros? Az ellenzék? MZP? Brüsszel? A fenéket, egyetlen okozója van a kialakult helyzetnek, a Putyin vezette orosz kormány, amely úgy hitte, most jött el az ideje annak, hogy újra létrehozza a Szovjetuniót. De lyukra futott, mivel Európa kiállt az ukránok mellett és pénzzel, valamint fegyverekkel támogatja a mai napig, amivel elérték, hogy az oroszoknak ne legyen esélyük megnyerni ezt a háborút. Csak idő kérdése, hogy mikor látja végre be az orosz vezetés, hogy ez a háború nem megnyerhető. Amikor ez bekövetkezik, akkor a Nyugat győztesként fog kijönni ebből az egészből, hiszen ők voltak azok, akik kiálltak a demokrácia és a szuverenitás mellett egy véres kezű diktátorral szemben. Jóvátenni ugyan nem lehet, amit Európa tett – pontosabban nem tett – a boszniai háború során, de talán legalább az elmondható, hogy tanult belőle. Ha ugyanis ugyanazt a politikát választotta volna, ma már talán nem beszélhetnénk Ukrajnáról.

Az infláció az egekben, az élelmiszerárakkal egyetemben, ami mindannyiunk életét megnehezíti. Ezek a tények, amikkel nem nagyon tudunk mit kezdeni. Lehet persze Brüsszelt hibáztatni ezért, de mi lett volna, ha teljesen kimarad a háborúból az EU? Vajon tükörbe tudtunk volna nézni azok után, hogy tétlenül szemléltük több tízezer ember halálát és egy ország megszűnését? Értem én, hogy mindenkinek fontosabb a saját élete, mint másoké – ez így normális persze – de most egy olyan eseménynek lehetünk szemtanúi, amely örökre megváltoztatja az életünket. A háború befejeztével sem fognak a dolgok visszatérni a megszokott kerékvágásba, a háború örökre megváltoztatta az életünket. Ezért véleményem szerint nem Brüsszelt és mindenki mást, hanem Vlagyimir Putyint és kormányát kell hibáztatni, hiszen ha nem nosztalgiázik Putyin és dönt úgy, hogy lerohan egy szuverén országot, akkor most nem is lenne miről beszélni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.