Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nagy hon- és nemzetvédő éppen térdel Brüsszel előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hallom a dobpergést, a fanfárokat és a lakájsajtó rikkancsait a minap megjelent fenomenális hír hallatán, pedig ha valami, ez megérne némi kiemelt figyelmet. 

A friss Magyar Közlönyben megjelent, „az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról” címet viselő kormányhatározat azzal a felvezetéssel indul, hogy a Magyarországgal szemben megindított eljárás keretében a kormány „egyetért egy olyan független hatóság létrehozásával, amely általános rálátással rendelkezik, és beavatkozik azokban az esetekben, ahol a hatóság álláspontja szerint a feladat és hatáskörrel rendelkező hatóságok nem tették meg a szükséges lépéseket olyan csalás, összeférhetetlenség, korrupció és egyéb jogsértés vagy szabálytalanság megelőzésére, felderítésére és kijavítására, amely hátrányosan érintheti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét, különös tekintettel a közbeszerzési eljárások keretében végrehajtott európai uniós pénzügyi támogatásokra.”

Mi a franc? A nemzetvédő oldalán egy kurva szó nincs arról, hogy a nagy honvédő éppen térdel Brüsszel előtt, és keservesen próbálja felszopni az aktusra, amikor azok mélyen beléhatolnának némi pénzért cserébe. Na jó, nem némi pénzért, hanem ezermilliárdcsilliárbilliárdért, ami azért nem jön, mert gonoszéknak nem tetszik, hogy nálunk az apa férfi, az anya nő, meg a gyerekeinket hagyják békén a buzi genderisták.

Na jó, ez is egy hülye vicc volt. Valójában a pénz azért nem jön, mert ezek lopnak, csalnak, hazudnak reggel, délben, és pláne este meg éjszaka. Konkrétan az ide érkező uniós források jelentős részét számolatlanul dézsmálják, és konvertálják magánvagyonná. Röviden: visznek mindent, mint a piros hetes.

Viszont valahogy nem remegett bele az internet ebbe a kutyapózban előadott csicskulásba, amiben olyan prominens személyiségek érintettek, mint Navracsics Tibor. Meg Varga Juditka, aki nem tudja definiálni a jogállamiság fogalmát. A mechanizmusról már ne is beszéljünk, ahhoz neki elő kell vennie az idegen szavak szótárát, hátha ott megtalálja. Két hajdobálás között. A lényeg, hogy néma csend és hullaszag uralkodik a kormányközeli megmondóemberek háza táján, a főnök sem szerepel mostanában annyit, úgy látszik, megint beleszaladtunk nemzetileg egy kurva nagy lángosba. Az ugató pincsi addig cseszegette a rottweilert, amíg az rá nem mordult. Úgyhogy a pincsi hirtelen összeszarta magát ijedtében.

Kell a lé nagyon, üres a kassza, elverték a kampányra, túlnyerték magukat, túlígérték magukat, ami nemzeti oldalon ugyan nem bűn, mert az ígéret szép szó, ha betartanák az lenne a jó, de hát itt nem az a lényeg, hanem a szándék és részvétel. A nagyok versenyébe egy rozoga tragaccsal neveztünk be, miközben anyáztunk mindenkit, aki tisztességesen megkeresett pénzből vásárolt S-osztályos Merciben ült, hogy majd mi így odabaszunk neki, majd mi úgy megmutatjuk neki. Hát tessék. Már a startpisztoly eldördülése előtt lehetett tudni, hogy a célba is maximum úgy fogunk beérni, ha közösen áttoljuk rajta a lepukkadt verdánkat, amit persze Orbán vezet, mert ő vezetni nagyon tud. Kormányozni. Közben brümmög maga elé, mint az óvodás gyerek, amikor tolja a matchboxot a homokozóban. Elvan ő, köszöni szépen, most a seggébe dugdossa a tollakat, és elkezd táncolni amolyan pávásan, ahogy szokott, hátha a brüsszeli döntéshozók megsajnálják szegényt, és csurgatnak neki a közösből. Amire egyébként nincs szükségünk, mert annyira erős és önálló a gazdaságunk, hogy nem szorulunk külső segítségre. Nahát.

Hogy is mondta Marosán? Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy. Hát valahogy így, elvtársak. Ez az eltaktikázott, önelégült politika Putyin valagából. Aki hasznos idiótának tartotta a lábainál Viktorkát, aztán amikor már nem volt rá szüksége, eldobta, mint egy használt papírzsebkendőt. Ez a nagyon okos stratéga meg azt hitte, hogy Kínával és Oroszországgal a háta mögött eljátszhatja a Molnár fiúk egyikét, aki üveggolyókat einstandol a Nemecseknek hitt Európai Uniótól. Igazából szerintem eljött az igazság pillanata. Akkor is, ha természetesen ez megint azoknak nem tűnik fel, és megint azok nincsenek felháborodva rajta, akiknek ez az egész eltaktikázott kretén politika szólt. Akiknek a Soros-Gyurcsány-Brüsszel háromszavas tölténnyel van megtöltve a revolverük arra az estre, ha bárkivel vitába kellene szállniuk. Ezeket tudják durrogtatni, ezek többnyire hatásosak, ha már nincs hova hátrálni.

Csakhogy a szőrös kerti törpe eltaktikázta magát. Nem most, hanem már az elején. Rossz lóra tett, és most ez a gebe még a célba is alig akar bevánszorogni. Szembemenni azzal a közösséggel, amihez tartozunk, ahonnan segítséget, védelmet, tudást, és nem utolsó sorban a gazdasági felzárkózáshoz szükséges irgalmatlan mennyiségű pénzt kapunk, még az álmoskönyvben sem jelent jót. Ezzel szemben autokráciákhoz, populista, neonáci vezetőkhöz dörgölőzni, autoriter diktatúráknak tapsolni, a szélsőjobbnak udvarolni, és egy szélsőséges szektának a főpapjává válni már kevésbé szalonképes és dicsőséges titulus, valljuk be. Nem trendi, nem new age. Orbán azt hitte, ha olyan labdával focizik, amiből hiányzik a levegő, az ugyanúgy fog pattogni, mintha fel lenne fújva, de sajnos nem. Régen azt mondták, hogy négy év kevés ahhoz, hogy egy programot végigvigyen egy kormány. Ez a figura most tölti a negyedik négy évét, és erre volt képes. Ennyit tudott. Gratulálunk. De higgye el mindenki, ha végre ki is esik a hatalomból, ő köszöni szépen, marhajól ellesz, mint a szintén zenész Simicska, aki úgy tengeti milliárdos napjait, mintha ott sem lett volna ennek az országnak az aláásásánál. Pedig ott volt, és részt vett benne vastagon. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.