Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kacsák, hírügynökségek és repülő miniszterek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Megnyugodhatunk, hírlapi víziszárnyas a tegnapi hír, mely szerint Orbán Viktor Szegedre látogat, ezért lezárják a fél belvárost. Havasi Bertalan közleményben reagált a szegedi lap cikkére, nincsen tervben a főni látogatása, tehát a közlekedést sem fogja nehezíteni. Nagy öröm ez nekünk, mármint hogy ennyire résen van a sajtófőnök és reagál sebesen. Már csak az lenne ennél is jobb, ha egyéb kérdések megválaszolásában is jeleskednének. Picit ugyan bonyolódik a helyzet, mert a látogatás hírét megosztó Szeged.hu felrakott egy fotót egy meghívóról, melyen az szerepel, hogy a kérdéses határvadász-avatáson ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Tehát valaki rosszul tud valamit, netán valaki füllent. További fejlemény, hogy Szeged városfejlesztésért felelős alpolgármestere is kirakta a közösségi oldalára azt a bizonyos meghívót, amit állítása szerint (és el nem tudom képzelni, miért mondana ilyet, ha nem lenne igaz) Botka László polgármester kapott, valamint kirakta a rendőrség hivatalos értesítését a lezárások elrendeléséről. Nem azért, de valóban elég különös 500 határvadász eskütétele miatt megbénítani egy fél várost, ha azon nem vesz részt különösen védett személy.

Azt is Havasi Bertalan jelentette be – tehát nem lehet kacsamadár -, hogy Orbán Viktor levélben gratulált az új brit kormányfőnek. A levélkében szó esik a kölcsönös tiszteletről – ez valami becsípődés lehet kormánykörökben. A tisztelet tipikusan az a dolog, amit kivívni vagy elveszíteni szoktak, követelni és hivatkozni rá teljesen felesleges. Sőt, fölösleges is -, valamint az is le van oda írva, hogy Magyarország hűséges szövetségese marad az Egyesült Királyságnak. Én nem is tudtam erről a szövetségről, de ha Havasi Bertalan azt mondja, hogy Orbán Viktor azt írta, akkor az úgy is van. Nagy-Britanniában hírértéke van annak, hogy az új kormányfő, Liz Truss helikopterrel ment Balmoralba, mert a királynő ott tartózkodik és már nem annyira fiatal, hogy ő utazgasson. Nálunk bezzeg az sem hír, hogy a honvédelmi miniszter helikopterrel megy fogathajtó versenyre, ahogy az sem, hogy Szijjártót is azzal hurcolják a falvak között. Igaz, az sem zaklat fel minket, hogy a hadseregnek vásárolt luxusrepülő Orbánt viszi fideszes programra vagy a köztársasági elnököt a férjével Rómába, magánprogramra. Lehet, hogy hűséges szövetségesei vagyunk a briteknek, de annyira más a mentalitásunk, hogy az valami hihetetlen.

Az Átlátszó megpróbált rálelni a híres magyar nemzetközi hírügynökségre, melyet a jelenlegi magyar hadügyminiszter volt kedves alapítani Londonban, majd eladta a céget Habony Árpádnak és a New Wave Media Groupnak (KESMA). A pártmédia és az MTI is nagy lelkesedéssel szokott hivatkozni a V4NA nemzetközi híreire, de Londonban nem lelte az Átlátszó munkatársa a szerkesztőséget. Nagyon úgy fest, hogy nem küldözgettek ők egyetlen újságírót sem sehová, Magyarországon barkácsolták a híreket a netről. Alig hiszem, hogy ez bárkit meglepne, aki látott már V4NA hírt.

Varga Judit igazságügyminiszter mindjárt röppen Brüsszelbe, hogy hazahozza azt a pénzt, ami jár mimagyaroknak. Alig hiszem, hogy sikerül neki a produkció, de legalább elmesélheti, mi a helyzet a korrupció elleni harccal, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a jogalkotás átláthatóságával, a jogállamisággal és egyéb apróságokkal, melyek miatt a mai napig nem jutott hozzá az ország az uniós forrásokhoz. Remélhetőleg arrafelé senki nem olvasgatja a miniszterasszony közösségi oldalát, mert alkalmanként eléggé érdekes módon nyilatkozik meg a brüsszeli bürokratákkal és az elhibázott uniós szankciókkal kapcsolatban. A Magyarország elleni méltatlan és igaztalan támadásokról nem is beszélve. Ha mégsem sikerül pénzt szerezni, akkor sincs semmi baj, majd csinálunk kínai akkumulátorokat.

🇭🇺Magyarország és a magyar emberek megkerülhetetlen szereplőkké válnak a technológiai fejlődésben.
❗️Hatalmas akkumulátor-beruházásokat csinálunk Magyarországon, így pillanatokon belül mi leszünk a világ harmadik legnagyobb akkumulátorgyártója és az ötödik legnagyobb exportőre. (Facebook/Varga Judit)
Sőt, ugyanaznap ezt is megtudhattuk:
➡️A diverzifikálás annyit tesz, hogy nem függünk másoktól. 2021-ben már arányosan a magyar naperőművek termelték a legtöbb energiát az EU-ban.
➡️Ezen az úton haladunk tovább, csökkentjük energiafüggőségünket és lejövünk a gázról❗️🇭🇺
Ilyen előzmények után nem is értem, miért kell annyira küzdeni azért a pénzért? Hiszen nem olyan régen még az volt, hogy kanyarban előzünk, utolérjük Ausztriát, mindjárt nettó befizetők leszünk az unióban, sőt, lényegében mi fogjuk eltartani, önellátó ország vagyunk, nem szorulunk rá senki pénzére, hitelt pedig főleg nem kérünk, mert a magyar ember úgy van a hitellel, hogy előbb megkeresi a pénzt, csak aztán költi el. És addig nyújtózik, ameddig a takarója ér. És ilyesmik. Igaz, amikor ezek a kijelentések elhangzottak, akkor az is volt, hogy a rohadék baloldal meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, emelni akarja az adókat, de ameddig Orbán Viktornak nevezik a magyar miniszterek elnökét, addig a magyar családok meg lesznek védve, a rezsicsökkentés is meg lesz védve, mert Szijjártó Péter és Orbán Viktor 15 éves szerződést kötött az olcsó orosz gázra. És azt tudjuk, hogy az olcsó energia és az olcsó rezsi Moszkvából jön. Az akkumulátorgyár pedig Kínából jön, csak az a rohadt pénz nem akar jönni Brüsszelből. Na de majd most!
Addig is jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert az nem Brüsszelből és nem is Londonból érkezik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.