Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A stratégiai nyugalomba szenderült országnak az is pontosan megfelel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Haladunk szépen a megdicsőülés felé. A magyar kormány nem enged bepillantani a Budapest-Belgrád vasútvonal építésének költségeibe és a kínai hitel feltételeibe, mert szerintük a kínai fél ezt nem akarja. Ez igazán remek, a baj csak az, hogy a hitelt nem a kínai fél, nem a magyar kormány, nem az Orbán és nem is a Szijjártó család fogja kamatokkal együtt fizetni, hanem a magyar adófizetők. Azok, akiknek jó ideje semmi közük nincs semmihez. Annak igazán és szívből örülünk mindannyian, hogy ezen a beruházáson is nagyot kaszál a Mészáros Lőrinc nevén lévő cégbirodalom, de én őszintén remélem, hogy még megérem, amikor a bíróság előtt kell felelniük az elvtársaknak ezért a mérhetetlen mennyiségű üzleti sikerért. Reméljük, azokat a tárgyalásokat nem fogják titkosítani.

Jelenleg még nem ott tartunk, hanem ott, hogy én például egyáltalán nem értem, Orbán hogyan tudott lebarnulni a szakáll alatt. Feltoszott a Facebookra a cselédség egy összefoglalót a szorgoskodásáról, olyan egyenletesen bronzos az arca, mintha sminkelték volna. Vagy hát igen. Ezt az egyenletesen lesült orcát vitte el hirtelen Moszkvába is, és ha már indult a gép a mi pénzünkből, ment vele Schmidt Mária és Deutsch Tamás is, én pedig egyáltalán nem értem, miért volt a főninek fontos megjelenni Moszkvában, azt meg mégannyira sem értem, a kísérete milyen minőségben feszített mellette.

Ha már feszítés! Szijjártó Péter Debrecenben megünnepelte az országban valaha volt legnagyobb kínai beruházást. Nem tudom, hogy mennyit fizetünk a fotósának, de abban biztos vagyok, hogy nem eleget. Ez a kép minden pénzt megér.

Facebook/Szijjártó Péter

Nem azért, mert a zsebrevágott kezű emberről elsőre azt hittem, hogy szoknyában van, második ránézésre máris láttam, hogy mögötte van egy oszlop. Az egész fotó szerintem be fog vonulni a történelembe. Ahogy esés közben még sikerült ellőni a képet, háttérben a kissé belógó női retiküllel, a lepusztult, málló tűzfallal, a fényesre glancolt mercivel, a másik luxusautóval, a küldetéstudatos vonulással (óriások menetelnek itt), a legalább két testőrrel. Egyszerűen zseniális.

Tegnap sajnos lemaradtam róla, így utólag gratulálok a Viktoroknak és Lőrinceknek, mert tegnap volt nekik a nevük napja. Már tegnap is későn lett volna nemzeti ünneppé nyilvánítani ezt a napot, pedig lehetne még pár marék tűzijátékot kilőni, nagyszabású bálokat rendezni, lebetonozni valamit, ilyesmi. Végülis mindegy, csak az adófizetők fizessék és lehessen lopni belőle. Persze gyorsan nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá kell nyilvánítani az ünnepséget, aztán titkosítani, mennyibe került és már készen is vagyunk. A stratégiai nyugalomba szenderült országnak az is pontosan megfelel.

Az a gyanúm, hogy mostanában Moszkvában ingyen adják a vodkát. Másra nem igazán tudok gondolni Schmidt Mária ideológus-történelemíró asszony friss bejegyzését olvasva. Nem az a valami, hogy Schmidt Gorbacsov temetését arra használja fel, hogy mindenkit, de főként a németeket szidja nagy erőkkel, mert szerinte hálátlanok és nem sorolom a többi jelzőt. Reméljük, az autógyárak vezetői nem olvasnak Schmidt Máriát, mi pedig már bőven megszokhattuk a furmányos esze járását. Ámde ezt odaírni:

Orbán Viktor, az antikommunista szabadságharcos, aki 1989. június 16-án, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén nyilvánoson felszólította az akkor még érintetlen tekintélyű Szovjetuniót, hogy vonja ki megszálló hadseregét Magyarországról és engedélyezzen demokratikus választásokat, fejet hajtott Gorbacsov ravatalánál és hazánk nevében köszönetet mondott neki és családjának azért, hogy nem lövetett, hogy kivonta a szovjet csapatokat országunkból és ezzel visszaadta hazánk szabadságát és függetlenségét. (Látószög)

Hát én ezzel már tényleg nem tudok mit kezdeni. Antikommunista szabadságharcos, mi? Hát ha csak arra nem gondolt a kedves hölgy, hogy Orbánt verték a kommunisták – egy legalábbis biztosan, maga a vezér mesélte -, ő pedig harcolt. Az anti- még így sem lehet megfelelő jelző, mertmivel az ember nem csinál milliárdost abból, aki ellen szabadságharcol. Az érintetlen tekintélyű Szovjetunió 1989. április 25.-én kezdte meg a kivonulást Magyarországról, az antikommunista szabadságharcos pedig 1989. június 6.-án szólította fel őket a kivonulásra. Meg kell kérdezni a másik szabadságharcost, Dózsa Lászlót (1942-    ), biztosan ő is ott volt. Amúgy miért lövetett volna Gorbacsov vagy a családja? Volt valami forradalom akkoriban, csak én lemaradtam róla? A többi stimmel. Jut eszembe! Sikerült már bocsánatot kérni Pruck Pál családjától?

Korrupcióellenes hatóságot hoz létre a kormány, hogy valahogy sikerüljön hozzáférni az uniós forrásokhoz. Ez már önmagában is vicces ebben az országban, az pedig főként hűha, hogy az új hatóság létrehozásában Varga Judit, Pintér Sándor, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Varga Mihály és Navracsics Tibor fognak közreműködni. Garantáltan remek kis hatóság lesz, semmi kétségem nincs.

A magyar szentháromság – Orbán Viktor, Kövér László és Pintér Sándor – pénteken ott lesz Szegeden az 500 frissen kiképzett határvadász eskütételén. Ennek örömére már csütörtökön lezárnak egy csomó területet, pénteken pedig az egész belváros – és vele a fél város – megbénul. Mert annyira nagyon kell vigyázni erre a három kincsre, és ezek szerint ők nem érzik biztonságban magukat Szegeden. Orbán Viktor, aki szőrösen lazult Horvátországban, állítólag simán beült mindenféle éttermekbe, csónakázott, vegyült, egy magyar városban fosik az emberektől. Ha ennyire rinyál, talán valami más szakmát kellene választani. Neki is jobb lenne, nekünk is jobb lenne. Ez minimum abnormális, hogy ha kiteszi a lábát a kolostorból, emberek tízezreinek az életét keseríti meg. Ha ott marad, akkor is.

Jó ébredezést, szép reggelt kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.