Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akik tönkretesznek életeket, egzisztenciákat, családokat azért, hogy ők a sleppjükkel együtt királyi pompában élhessenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igazából nem tudom, mit szól saját magához, a saját magával és a 13 évvel ezelőtti külsejével (a belsőt hagyjuk) köszönőviszonyban nem lévő, az országot egyes szám első személyben vezető (értsd: kifosztó, lebutító, felégető, kiszipolyozó, széthazudozó, semmibe vevő) nemdiktátor, aki azt a gusztustalan politikát és még aljasabb emberi tulajdonságokat igénylő nacionalista ámokfutást használja arra, hogy minél tovább hatalomban maradjon, és megússza a számonkérést azért, amit ezzel a jobb sorsra érdemes (vagy nem érdemes) országgal tett, amit oly jól ismerünk.

Franc tudja, hogy a saját maga által összehazudott tákolmány tetején ülve, az európai emberektől törvényesen lenyúlt pénzek tetején ülve (legfeljebb azt mondják rá, hogy geci tolvaj), érdekli egyáltalán? És az vajon érdekli-e, hogy a saját országa lakóit folyamatosan kirabolja? Valószínűleg nem. Mint ahogy a róla készült képek is gyönyörűen ábrázolják azt a testi és lelki leépülést, ami a szemünk előtt játszódik több mint egy évtizede. Nem tagadom, rohadtul be van akadva nekem, és nehezen tudok rajta túllendülni. Különösen azon a borzalmas képen, amin úgy vigyorog az igénytelen fejével, mint egy kukabúvár, aki éppen egy kincset talált valami budai szemetesvödörben. Valahogy nekem egyből Szaddam Husszein iraki diktátort juttatta eszembe, amikor egy tengerészgyalogos elkapta a föld alatti búvóhelyén, és a fotósok megörökítették ezzel a külsővel:

Igen, a képek beszédesek. Bár nyilván itt szó nincs föld alatti bunkerről, és lehet, hogy nekem is csak a tudatalattim dolgozik, és túlságosan élénk a fantáziám, de legalább tudom, hogy fog kinézni, ha egyszer elkergetik a hatalomból, és a hatvanpusztai dácsa pincéjében kell majd bujkálnia, mire a feldühödött nép kirángatja majd onnan. És ha nem lincselik meg, akkor a bíróság elé citálják őfényességét. 

Persze megint azt fogják mondani, hogy az ezért erős, mert amaz embereket végeztetett ki, meg nyomorban éltek az emberek, sőt, már a megengedő hülyéktől jöttek ilyen fajta mentegetések is, hogy de legalább rend volt az országában, és amúgy is ha a mocskos USA nem avatkozik be, akkor most nem lenne ennyi migráns, mert ez legalább kordában tartotta az állatokat. A diktátorokat előbb-utóbb utoléri a karma, vagy a felébredt népharag, mert senki és semmi nem tart örökké, de itt a legszarabb az odáig vezető út. És nem, nem a diktátoroknak, hanem azoknak, akiken ezek a szar emberek uralkodnak. Akik tönkretesznek életeket, egzisztenciákat, családokat azért, hogy ők a sleppjükkel együtt királyi pompában élhessenek. Hát persze, nem visz el a fekete autó, meg most is pofázhatok, ez nem diktatúra. A nagy lófaszt nem. A diktatúrának nem kell feltétlenül véresnek és gyilkosnak lennie ahhoz, hogy bizonyos definíció szerint annak minősüljön. Nálunk vastagon diktatúra van, elég csak azt a fapados definíciót elolvasni, amit a Wikipédia említ:

A diktatúra vagy parancsuralom, önkényuralom olyan kormányzási forma, ahol egyetlen vezető személy (diktátor) vagy csoport (pl. párt, junta, család) minden hatalmat abszolút módon gyakorol, anélkül, hogy bármilyen törvény vagy intézmény korlátozná ebben.

Az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat, és a vezető(ség) nem (vagy alig) tűri a politikai pluralizmust és a független médiát. A diktatúra autokrácia, vagyis valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített elnyomó hatalma. Vezetője leggyakrabban a diktátor.

A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött.

Ezeket a sorokat azoknak a szemellenzős és Orbán személyi kultuszának hatása alatt vergődő trolloknak tettem ide, akik azt a nézetet vallják, hogy a diktatúra csak az lehet, ahol patakokban folyik a vér, ahol embereket elsötétített autókkal visznek munkatáborokba. Vagy ahol miután egy alapos verés után kihajítják az utcára, elégedetten dőlnek hátra, hogy jobb belátásra bírták, most majd befogja a lepcses pofáját, és nem fog többet szót emelni az őt elnyomó rendszer ellen. És elég csak behelyettesíteni a fenti képletbe azokat a szereplőket, szervezeteket, akik ezt a rendszert működtetik.

Apropó törvények! Egy olyan törvényrendszert, amit azok hoztak létre, akik figyelmen kívül hagyják az ellenzéket, a nép azon részét, amelyik nem az ő ideológiájukat tekinti szentírásnak, és csak azért íródtak, hogy legalizálják azokat a bűncselekményeket és visszaéléseket, amiket ezek elkövettek ellenünk, azt nem lehet jogalapnak tekinteni és magunkra nézve kötelező érvényűnek tartani. Ha a szabályok és feltételek csak azokra érvényesek, akik Orbánt és rendszerét életben tartják, azok illegitim tákolmányok. Azok a törvények, amiket egy-két nap alatt hoznak, amelyek hemzsegnek a fogalmatlanságoktól, azok nem a nép érdekét tartják szem előtt, nem a nép érdekét védik, hanem azokét, akik visszaélnek azzal a hatalommal, amit a néptől kaptak. Ennek az országnak fel kéne végre nőnie, és nem Orbán csöcsén lógnia, és nem Orbántól függenie, mindenféle tekintetben. Ezek az emberek a nép szolgái kellene hogy legyenek, és nem fordítva. Nem uralkodni kellene rajtunk, hanem a lehető legjobban kormányozni azt az országot, ahol mindannyian élünk. Nemtől, vallástól és POLITIKAI HOVATARTOZÁSTÓL FÜGGETLENÜL.

Úgyhogy akárhogy is fáj, ez egy baszott nagy diktatúra, egy baszott nagy diktátor irányítása alatt, ami egyelőre a hárommillió hívő aktív közreműködésének köszönhetően, köszöni szépen, kurva jól elvan. Ezen kellene egy kicsit elgondolkodni, és mindenkinek magába szállnia, hogy neki mi a szerepe abban, hogy ez így alakult. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.