Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar önállóság hazugsága

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Orbán-kormány politikájának egyik alaptétele az, hogy csak magunkra számíthatunk. Ebből táplálkozik hazánk önállósága. Az országot olyan politikai erő irányítja, amely mer nagyot álmodni, és ezért tesz is. Így természetes az is, hogy nem lehet kérdéses az állampolgárok alapvető biztonságának garantálása. – Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszú távú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül – jelentette be tegnap a külgazdasági és külügyminiszter. Ez a pluszmennyiség is hozzájárul hazánk energiaellátásának biztonságához. Mindezek mellett pedig ahhoz, hogy ne kelljen korlátozásokat bevezetni földgázhiány miatt.

Ha a meleg vizes csapot nyitjuk meg, akkor meleg víz folyik a kezünkre. Nem zártak be a közintézmények, és itt lehet Európában a legkedvezőbb áron tankolni. Az ellenzék minden ámítása ellenére pedig megmaradt a rezsicsökkentés, amely példa nélküli a nemzetközi porondon. Ezek olyan igazságok, amelyeket nem lehet megkérdőjelezni. 

Ezek a sorok a Magyar Nemzetben jelentek meg, ahol szépen levezették, hogy milyen tragédia van éppen kialakulóban a gazdasági nagyhatalomnak számító Németországban, bezzeg idehaza minden a legnagyobb rendben van. Kezdjük mindjárt a beszámoló végén, ahol is a szerző elmondja, hogy itt lehet a legkedvezőbb áron tankolni egész Európában, ami egy óriási hazugság. Az üzemanyag ára Magyarországon messze nem a legolcsóbb Európában, pláne nem az unión belül, hiszen számtalan ország van, ahol olcsóbb egy tankolás. Értem én, hogy úgy hiszik, senki nem fogja összevetni a különböző országok árait, hiszen minden szavukat kérdés nélkül elhiszik, de azért nem tartott sokba ennek a hazugságnak az azonnali megcáfolása.

Nem tudom, milyen közintézmény bezárásáról beszél ez a jóember, hiszen Nyugaton sem zártak be a hivatalok, mert nem volt áram, vagy gáz azok felfűtésére, esetleg lehűtésére. Tény, hogy bevezettek bizonyos korlátozásokat – ilyenekre idehaza is egyre inkább szükség van -, de ez nem egyenlő azzal, hogy bezártak volna bármilyen közintézményt is. Nem kellene túldramatizálni a helyzetet, hiszen egyébként is elég drámai, de nem csak Nyugaton, hanem idehaza is. A rezsicsökkentés megmaradásáról beszél ez az ember, miközben elég nyilvánvaló, hogy egyes eseteket kivéve a többség igenis világpiaci árat kénytelen fizetnie az energiáért. Nem védtek ezek meg semmit, pontosabban amiről azt állítják, hogy megvédték, az lényegében már nem létezik.

Emlékezzünk csak arra, hogy még a választások előtt, amikor már tudható volt, hogy vége lesz a rezsicsökkentett energiaáraknak, a kormány azt hazudta, hogy nem lesznek megszorítások. Nem fognak olyan döntéseket hozni, amelyek megnehezítik majd a választópolgárok életét. Ehhez képest eltörölték a katát, majd a rezsicsökkentést is lényegében megszüntették. Ez a két döntés százezrek, ha nem milliók életét nehezítette meg egyik napról a másikra és ahelyett, hogy beismernék; hazudtak a választások idején, azt mondják, hogy nem volt előrelátható a háború. Ehhez képest amikor a választásokat megtartották, már javában dúlt a háború, az előrejelzések pedig megmutatták, hogy nagyjából mi várható a világpiacon.

Jó dolog persze, ha valóban lesz elegendő gáz az országban ahhoz, hogy gond nélkül átvészeljük a telet, de ugyanezt mondták a rezsicsökkentés megszüntetése előtti hetekben is, miszerint arra biztosan nem kerül sor. Most azt állítják nem lesz semmiféle korlátozás a télen, hiszen rendelkezünk majd elegendő gázmennyiséggel. Amennyiben ez be is igazolódik, akkor nagyszerű, de amennyiben nem így lesz, akkor megint hazudik a kormányzat és propagandája, ami nem lenne példa nélküli. Már idehaza is vezettek be korlátozásokat egyes városokban, ugyanis csökkenteni szeretnék a számláikat. Nem arról van szó, hogy ne lenne gáz vagy áram, hanem arról, hogy egyszerűen nem tudják annak árát kigazdálkodni. A kérdés tehát nem is feltétlenül az, hogy lesz-e gáz és áram a télen, hanem az, hogy a különböző települések ki tudják-e majd fizetni azt. Külföldön sem azért vezetnek be korlátozásokat, mert ne lenne elérhető energia, hanem azért, mert olyan mértékben megemelkedtek az árak, hogy valahol kénytelenek spórolni az önkormányzatok.

Hazánk körülbelül annyira önálló, mint amennyire Mészáros Lőrinc egy zseni. Az orosz gáztól függünk – persze ennek földrajzi okai is vannak, azért az elmúlt évtizedekben lehetett volna ezen változtatni -, a német autógyáraktól, vagy az ázsiai akkumulátorgyáraktól. Importra szorulunk egy sor termék kapcsán, és ki vagyunk szolgáltatva más országok gazdaságának. A gazdasági motornak tekinthető autógyártás is elképzelhetetlen a külföldi országok segítsége nélkül. Magyarország nem igazán önfenntartó, mint mondjuk Ausztria, ahol ugyan nyilván léteznek nagyvállalatok is, de sokszor helyben próbálják megoldani a munkaerő megteremtését és a helyieket támogatják abban, hogy munkahelyeket hozzanak létre.

Szép álomkép az, hogy a magyar gazdaság a saját lábán áll és nem szorul rá más gazdaságokra, de ez egy óriási hazugság. Az tény, hogy nem szorulunk rá Brüsszel segítségére egyes területeken, de azért az uniós források nélkül óriási káosz alakulhat ki az országban, mint ahogy ez meg is történt, miután a mai napig sem utalták át a helyreállítási alap pénzeit Magyarország számára. Nem kellene úgy viselkedni, mintha Magyarország egy nagyhatalom lenne Európában és úgy, mintha a magyar kormány nagyszerűen végezné a feladatát abban, hogy képviseli a magyar szavazók érdekeit. Amint megérkezik a tél kiderül, hogy kinek mit intézett a kormánya és meglátjuk, hogy szegény németek lesznek majd rosszabb helyzetben, vagy a megvédett magyarok, akiknek a rezsiszámlái az egekbe szöktek, mégpedig a magyar bérek mellett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.